Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață. Adaugă un plus de rafinament mesei tale!

retete de gustare

Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață

Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață, o rețetă ideală pentru mesele în familie. Fie că este vorba de o cină de duminică sau de o reuniune de familie, este perfectă pentru a încheia masa într-un mod plăcut și memorabil.

Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață este un desert clasic care evocă amintiri de acasă și aduce un strop de căldură și confort în orice masă. Această plăcintă are un aluat fraged și ușor crocant, ce învăluie o umplutură de brânză dulce și pufoasă, presărată cu stafide suculente care se umflă în timpul coacerii.

Brânza de vaci folosită este amestecată cu zahăr și arome subtile de vanilie și lămâie, creând un contrast delicios. Stafidele adaugă o notă dulce și fructată, completând perfect desertul. Preparatul este adesea servit cu un strat de dulceață pe deasupra, aducând un plus de savoare și un contrast plăcut cu umplutura de brânză. Această plăcintă cu brânză și stafide nu este doar un desert gustos, ci și o piesă centrală în mesele de sărbătoare și ocaziile speciale.

Citește și: Cât zahăr pune Gina Bradea la un kilogram de prune, pentru a face cel mai gustos gem de prune: „Acesta este marele secret.”

placinta cu branza si stafide
Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață[Sursa foto: freepik]

Citește și: Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura

de savoarea desertului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat
- 500 g de făină
- 200 g de unt, rece și tăiat cubulețe
- 100 g de zahăr pudră
- 1 ou mare
- 1/2 linguriță de sare
- 2-3 linguri de apă rece

Ingrediente pentru umplutură
- 500 g de brânză de vaci
- 150 g de zahăr granulat
- 2 ouă mari
- 100 g de stafide
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de coajă de lămâie, rasă
- 1/4 linguriță de nucșoară măcinată, opțional
- 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată, opțional

Ingrediente pentru servire
- Dulceață de prune, căpșuni sau orice altă dulceață preferată

retete pentru desert
Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, cerne făina și sarea. Adaugă zahărul pudră și amestecă bine. Adaugă cubulețele de unt rece în bolul cu făină. Folosește degetele sau un blender de patiserie pentru a amesteca untul în făină până când amestecul devine granulat și are aspectul unor firimituri mici. Bate oul într-un bol mic și adaugă-l treptat la amestecul de făină și unt. Amestecă până când aluatul începe să se adune.
  2. Dacă aluatul este prea uscat, adaugă câte o lingură de apă rece până când devine umed și se poate aduna într-o bilă. Nu amesteca prea mult.
  3. Împachetează aluatul într-o folie de plastic și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Mod de preparare umplutura

  1. Într-un bol mare, combină brânza de vaci cu zahărul granulat și amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet. Adaugă ouăle, unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare. Adaugă extractul de vanilie, coaja de lămâie, nucșoara și scorțișoara (dacă folosești). Amestecă bine. Adaugă stafidele în amestecul de brânză și amestecă ușor pentru a le distribui uniform.

Asamblare și servire

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o tavă de plăcintă dreptunghiulara sau rotunda, cu unt sau tapetează-o cu hârtie de copt.
  2. Întinde două treimi din aluat într-un cerc sau dreptunghi. Așază-l în tava pregătită, presându-l ușor pe fundul și marginile formei. Taie excesul de aluat de pe margini.
  3. Toarnă umplutura de brânză și stafide peste aluatul din tavă. Nivelează suprafața cu o spatulă.
  4. Întinde restul de aluat într-un cerc de aceeași grosime ca și primul sau un dreptunghi. Așază-l peste umplutură. Sigilează marginile plăcintei, presând aluatul de pe margini pentru a-l lipi de baza plăcintei.
  5. Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de 45-50 de minute, sau până când partea superioară devine aurie și umplutura este bine setată.
  6. Lasă plăcinta să se răcească complet în tavă pe un grătar de răcire înainte de a o tăia și a o servi.
  7. Servește plăcinta cu un strat de dulceață deasupra. Poți folosi dulceața preferată, cum ar fi dulceață de prune, căpșune sau orice altă dulceață de sezon care îți place.

Îți recomandăm și rețeta de Tort Red Velvet. Culoarea roșie simbolizează iubirea și pasiunea, ceea ce îl face un tort potrivit pentru ocaziile romantice!, pentru un desert elegant și delicios, cunoscut pentru blaturile sale de culoare roșie intensă. Straturile de blat sunt intercalate cu o cremă albă de unt, catifelată și dulce, care contrastează perfect cu textura moale a blaturilor. Decorat cu firimituri de Red Velvet și ciocolată rasă sau pudră de cacao, acest tort este completat de câteva bucăți de căpșuni proaspete, aducând un plus de culoare. Este un desert sofisticat și festiv, ideal pentru ocazii speciale.

retete de prajituri de casa
Plăcintă cu brânză și stafide servită cu dulceață[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Rețeta doamnei Coco de pe TikTok de pandișpan: „Am aici vișine uscate cu rom! Pun câteva pe deasupra.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este românca ce a impresionat la nunta cu un milionar indian, îmbrăcată din cap până în picioare în aur

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies