Dacă şi voi ţineţi post în această perioada a anului, dacă aveţi un stil de viaţă vegan sau sunteţi intoleranţi la lactoză şi/sau ouă şi simţiţi nevoia să mâncaţi o prăjitură gustoasă care să nu aibă printre ingredientele din compoziţie lactate sau ouă, atunci această reţeta va fi cu siguranţă pe gustul vostru.
Ingrediente necesare pentru reţeta de prăjitură de post cu nuca şi gem
o cană de ulei
două căni de făină
o cană de apă carbogazoasă
o jumătate de cană de zahăr
4 linguri de gem de prune (sau orice alt fel de gem)
două linguri de cacao
o mâna de miez de nuca
un plic de praf de copt
un plic de zahăr vanilat
esenţă de vanilie
opţional fruste uscate (stafide, merişoare, etc)
– glazură:
50 de grame de ciocolată neagră
o linguriţă de apă
o linguriţă de unt de cocos
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>