Dacă şi voi ţineţi post în această perioada a anului, dacă aveţi un stil de viaţă vegan sau sunteţi intoleranţi la lactoză şi/sau ouă şi simţiţi nevoia să mâncaţi o prăjitură gustoasă care să nu aibă printre ingredientele din compoziţie lactate sau ouă, atunci această reţeta va fi cu siguranţă pe gustul vostru.
Mod de preparare pentru reţeta de prăjitură de post cu nuca şi gem
Încingem cuptorul la 180 de grade şi pregătim o tavă cu dimensiunile de 23/32 cm,, pe care o tapetăm cu ulei şi făînă, fie cu hârtie de copt sau dacă avem tavă de silicon o lăsăm pur şi simplu aşa cum e ea, fără altă pregătire
Într-un vas amestecăm uleiul cu apă carbogazoasă, zahărul, zahatul vanilat şi esenţă şi le mixam până se topeşte zahărul.
Amestecăm cu făînă cu praful de copt şi cacaoa
Adăugăm făină astfel combinată peste amestecul de apă, ulei şi zahăr şi omogenizăm.
Punem şi cele cinci linguri de gem, nuca tăiată cât mai mărunt, fructele uscate (eu am pus stafide) şi amestecăm.
Ar trebui să obţinem un aluat de consistentă unui chec. Menţionez acest lucru pentru că este important şi ce fel de făînă folosiţi.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>