Atât vă spun: prăjitura Vis de cocos a fost lăudată şi făcută (în repetate rânduri!) chiar şi de oameni care nu prea sunt amatori de cocos, în general! Prăjitura Vis de cocos are tot ce vrei: aromă puternică, blat pufos şi crocant totodată, cremă care ţi se topeşte în gură, glazură ciocolătoasă mătăsoasă. Uşoară, spectaculos de bună, extrem de aspectuoasă şi, cel mai important lucru… de casă! Să facem o tavă mare de “Vis de cocos”, împreună!
Crema
Freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu o lingură de lapte la bain-marie (pînă capătă consistenţa unei ciulamale). Lasă la răcit. Într-un castron separat freacă untul cu zahărul vanilat cu un mixer, până se omogenizează. Adaugă, amestecând continuu, câte o lingură din crema făcută la bain-marie. La final încorporează şi cocosul.
După ce s-a răcit blatul, pune crema peste blat. Glazura de ciocolată o faci exact cum scrie aici şi o întinzi uniform peste prăjitură cât încă este caldă. La final, presară şi nuca cocos păstrată pentru ornat.
sursa: retete.unica.ro