Quiche Lorraine, o rețetă franțuzească pregătită de chef Ștefan Popescu: „Este una dintre rețetele mele preferate. Este perfectă pentru mic dejun, chiar și pentru o cină.”

Quiche Lorraine, o rețetă franțuzească pregătită de chef Ștefan Popescu: „Este una dintre rețetele mele preferate. Este perfectă pentru mic dejun, chiar și pentru o cină.”
Quiche Lorraine, o rețetă franțuzească pregătită de chef Ștefan Popescu: „Este una dintre rețetele mele preferate. Este perfectă pentru mic dejun, chiar și pentru o cină.”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Ștefan Popescu rețeta sa de Quiche Lorraine.

Chef Ștefan Popescu a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de Quiche Lorraine.  

Astăzi, pentru că îmi place foarte mult bucătăria franțuzească, o să fac Quiche Lorraine. Este una dintre rețetele mele preferate. O ador. Se servește și caldă și rece. Este perfectă pentru mic dejun, chiar și pentru o cină.”

, a spus chef Ștefan Popescu pe TikTok.  

Rețeta de Quiche Lorraine a lui chef Ștefan Popescu

Citește și: Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii înainte de a fi prăjită sau pusă pe grătar. „Un factor foarte important.”

Citește și: Rețeta de pizza a lui chef Ștefan Popescu: „Dacă ești iubitor de pizza cu siguranță o să îndrăgești această rețetă.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente:

Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250g făină;
  • un gălbenuș de ou;
  • 110 g de unt nesărat 80%;
  • 50 ml de apă rece;
  • sare.

Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 ml de lapte;
  • 100 ml de smântână de gătit;
  • 1 ou+ 1 gălbenuș;
  • 100 g de șuncă;
  • 50 g de brânză Gruyere rasă;
  • 3 linguri de verdețuri de sezon;
  • sare și piper

Mod de preparare:

Chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

 „ Ne trebuie un aluat, un aluat care se face cu mâinile, cu făină, sare, unt, gălbenuș de ou și 50 de ml de apă rece. Doar se masează, cât să se încorporeze bine untul .”, a spus cunoscutul bucătar.  

Ulterior, chef Ștefan Popescu a tocat mărunt ceapa verde și pătrunjelul, iar apoi a făcut compoziția pentru Quiche Lorraine.

Compoziția pentru quiche lorraine este formată din lapte, smântână, sare, ouă și brânză gruyere, o brânză franțuzească. Dacă nu aveți brânză Gruyere acasă, puteți folosi și cașcaval, emmental, chiar și cheddar. E bine să folosim această hârtie de copt, pentru că dacă nu o folosim ar trebui să adăugăm mai multă făină și atunci, adăugând mai multă făină, nu mai e aceeași rețetă.

Am luat aluatul pe sucitor, iar apoi încet-încet îl lăsăm. Nu apăsăm tare pe el. Tăiem spre exterior. Punem șuncă, ceapă verde. Am pus brânza aceasta gutere și în interior, dar pun și deasupra. E timpul să pun această tartă minunată la cuptor .”, a explicat chef Ștefan Popescu pe pagina sa de TikTok.  

@chefstefanpopescu Astăzi împărtășesc cu voi una dintre rețetele mele preferate din bucătăria franțuzească.
Quiche Lorraine, o tartă sărată perfectă pentru orice moment al zilei. Ingrediente: Aluat: 250g făină 1 gălbenuș de ou 110g unt nesărat 80% 50ml apă rece Sare Umplutură: 100ml lapte 100ml smântână de gătit 1 ou+ 1 gălbenuș 100g șuncă 50g brânză Gruyere rasă 3 linguri verdețuri de sezon Sare și piper #retete #quiche #france #cheflife #reteterapide #reteterapide ♬ original sound- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Rețeta de biscuiți cu ciocolată a Andreei Bănică! Un preparat delicios și rapid de făcut

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies