Cum va reacționa, în timp, organismul tău, dacă bei cafeaua pe stomacul gol? Specialiștii îți explică de ce nu ar trebui să faci asta niciodată!

Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave
Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave

Toți iubitorii de cafea își încep ziua cu o astfel de băutură, simplă sau cu lapte, cu sau fără zahăr, în funcție de preferințe. Dacă îți bei cafeaua pe stomacul gol, sau nu mănânci ceva imediat duoă, s-ar putea să dezvolți probleme mari de sănătate.

Deși cafeaua este un fel de super-aliment pentru că s-a dovedit științific că poate preveni un număr mare de probleme de sănătate cum ar fi diabetul de tip doi, Alzheimer sau depresia, aceasta nu trebuie consumată pe stomacul gol sub nicio formă. Mai mult decât atât, dacă este consumată corect, cafeaua ajută la arderea grăsimilor și îți poate stimula organismul și ajută la o concentrare mai bună.

Citeste si: Știați că stresul albește părul? Cercetătorii ne învață cum să evităm acest lucru!

Astfel, dacă alegi să îți bei cafeaua pe stomacul gol, poți experimenta o serie de probleme digestive, cum ar fi: dureri și arsuri abdominale, stări de greață și afecțiuni mult mai grave, cum ar fi: ulcerul, refluxul gastroesofagian, sau sindromul colonului iritabil. În fiecare zi, este recomandat să bei nu mai mult de două căni de cafea și să îți asculți organismul. S-ar putea să nu experimentezi simptomele menționate anterior pentru că fiecare corp este unic, însă trebuie să fii atentă pe termen lung.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave
Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave

Citeste si: Mesele vedetelor, analizate de un celebru nutriționist. Ce spune Lygia Alexandrescu despre meniul Elenei Ionescu?

Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave

Cafeaua consumată în exces, chiar și după ce ai mâncat, poate provoca senzația de vertij, durere de cap prelungită, devenită migrenă, dar și a problemelor cardiace sau neuroloice.

În aceeași ordine de idei, cafeaua băută direct pe stomacul gol poate crește nivelul de cortizol care este hormonul stresului, care este produs de glandele suprarenale și au rolul de a regla metabolismul, nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială. Deși pare benefic, înșelător este nivelul- dacă acest hormon crește, pot apărea complicații precum hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și boli ale inimii.

Citeste si: Secretul detox-ului cu care Ela Crăciun a slăbit cinci kilograme după Sărbători! "Măr, ananas, țelină, ardei roșu, castravete"



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Știați că stresul albește părul? Cercetătorii ne învață cum să evităm acest lucru!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies