REȚETĂ COZONAC. Acesta este secretul cozonacului din Moldova!
REȚETĂ COZONAC. Preparare:
Se cerne faina de 2-3 ori. Preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte. Se dizolva zaharul (350g) si vanilia in restul de lapte, caldut. Galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie. Adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute. Lasam la dospit, 1 h.
Citeste si: Salată de boeuf dietetică pentru Crăciun. Cum o prepari ca să nu te îngraşi
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Intre timp, amestecam nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 g zahar, 2 lg cacao si romul. Se portioneaza aluatul in 3 parti egale. Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam, stropim cu apa si presaram zahar…si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.