Rețetă de Backlava. Un desert ușor de pregătit, perfect pentru orice sărbătoare!

reteta de backlava
Rețetă de Backlava

Backlavaua reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  backlava. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă backlava, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Backlava

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  backlava, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!

Timp de pregătire  – o oră

Timp de preparare  – 50 minute

Timp total  – o oră și 50 minute

Porții  – 20 de bucăți

Ingrediente – Backlava

Ingrediente pentru Backlava

  • 230 g unt
  • o pungă de nuci (200 g)
  • o pungă de fistic (250 g)
  • zahăr granulat
  • scorțișoară
  • un pachet de aluat de foitaj (cu foi subțiri)
  • câteva nuci în plus

Ingrediente pentru siropul de miere și lămâie

  • o cană de apă
  • 100 g zahăr granulat
  • 350 g miere
  • o lămâie

reteta de baclava
Rețetă de Backlava[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de somon cu legume. Când nu aveți timp și idei, poate fi un preparat rapid, echilibrat și delicios!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Mod de preparare - Backlava

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 230 de grame de unt, pentru a-l topi, la foc mediu spre scăzut. Atenție însă! Trebuie verificat din când în când, pentru că ne dorim să fie cald și topit corespunzător.

Pasul 2.  Acum vom măcina un amestec de nuci și fistic. Așadar, vom lua o pungă de nuci (200 de grame) și una de fistic (250 de grame), le vom turna în robotul de bucătărie și le vom toca mărunt. Imediat apoi, le vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga un sfert de cană de zahăr granulat și o linguriță de scorțișoară. Amestecăm bine cu ajutorul unei lingurițe și lăsăm bolul deoparte.

Pasul 3.  Acum vom avea nevoie de un pachet de aluat de foitaj, însă pe care l-am dezghețat peste noapte. Acesta se va desface din pachet, dar și din folia sa, pentru a-l întinde.

cea mai simpla reteta de baclava
Rețetă de Backlava[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure. Desertul nu necesită coacere!

Pasul 4.  Între timp, vom lua și untul topit de pe foc, iar cu ajutorul unei pensule, vom unge o tavă de dimensiuni mai mari, în care urmează să coacem desertul nostru. Așadar, după primul strat de unt topit, vom așeza primul strat de aluat de foitaj, pe care îl vom unge iar cu unt și vom repeta procesul, până când vom avea aproximativ 10 straturi de aluat de foitaj. Peste aceste straturi, vom adăuga un strat din amestecul nostru de nuci,

fistic, scorțișoară și zahăr granulat. Pentru ca totul să fie uniform, vom scutura puțin tava, iar apoi continuăm să adăugăm rând pe rând, 6 foi de aluat de foitaj, unse cu untul topit. După cele 6 straturi vom presăra iar o cană din amestecul nostru de nuci și fistic, iar după ce l-am așezat uniform, vor mai urma alte 6 straturi de foi de aluat de foitaj, unse cu unt topit. Urmează apoi un alt strat din amestecul de nuci și fistic, peste care vom mai adăuga alte 10 foi de aluat de foitaj, unse, de asemenea, cu untul topit.

Pasul 5.  După ce am terminat cu acest pas important, înainte de a-l pune la cuptor, vom tăia desertul nostru în 6 fâșii egale, pe orizontală, pentru ca mai apoi să le tăiem în formă triunghiulară (de diamant). În plus, putem adăuga pe fiecare formă de diamant și câte un miez de nucă (opțional).

Pasul 6.  Acum este gata de cuptor, așadar, vom introduce tava timp de aproximativ 50 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de baclava
Rețetă de Backlava[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de curcan la cuptor. O friptură fragedă, demnă de o masă festivă

Pasul 7.  În acest timp, ne vom ocupa de un sirop absolut delicios de miere și lămâie. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga o cană de apă, 100 de grame de zahăr granulat, 350 de grame de miere, iar oala se va pune pe aragaz, la foc mediu spre mare. Atenție însă! Conținutul trebuie amestecat timp de 10 minute, iar când a ajuns la punctul de fierbere, focul trebuie redus.

Pasul 8.  Între timp, vom rade coaja de la o lămâie și îi vom stoarce zeama, pe care ulterior, după cele 10 minute în care oala a fost pe aragaz, o vom îndepărta și le vom adăuga deasupra.

Pasul 9.  Imediat după ce desertul nostru este gata, scoatem tava din cuptor și turnăm deasupra siropul nostru delicios de miere și lămâie și este gata!

Backlavaua  este gata și se poate servi. Poftă bună!

backlava
Rețetă de Backlava[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de pui și orez, cunoscut sub denumirea de pui de Bourbon. Un preparat din bucătăria chinezească pe gustul tuturor!



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Rețetă de pui și orez, cunoscut sub denumirea de pui de Bourbon. Un preparat din bucătăria chinezească pe gustul tuturor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies