Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure. Desertul nu necesită coacere!

reteta de prajitura cu mousse de ciocolata alba si fructe de padure
Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure

Prăjitura cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp de răcire  – 5 ore

Timp total  – 5 ore și 50 minute

Porții  – 8 persoane

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente – prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure

Ingrediente pentru blat

  • 80 g biscuiți populari
  • 40 g unt
  • căpșune

Ingrediente pentru crem ă

  • 5 g gelatină pudră
  • 30 ml apă
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolată albă
  • 200 ml smântână lichidă

Ingrediente pentru decor

  • afine
  • căpșune
  • zmeură
  • fructe de physalis (opțional)

mousse de ciocolata alba si fructe de padure
Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri. Este perfectă pentru brioșe, prăjituri sau torturi!

Mod de preparare - prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom începe prin a pune într-o pungă 80 de grame de biscuiți populari. Cu ajutorul unui sucitor, îi vom presa și zdrobi până când se vor sfărâma, așa cum ne dorim.

Mai departe, tot în această pungă, peste biscuiți, vom adăuga 40 de grame de unt, pe care l-am topit în prealabil. Sigilăm punga și încercăm să amestecăm, cu grijă, biscuiții cu untul.

Pasul 2.  Mai departe, vom avea nevoie de o tavă rotundă (cu fundul detașabil), pe care vom pune hârtie de copt. În interiorul acesteia, vom turna conținutul nostru de biscuiți cu unt, din pungă.

Cu ajutorul unei spatule, vom întinde blatul nostru, pe toată suprafața tăvii, iar apoi îl vom presa ușor, pentru a se distribui cât se poate de uniform. Tava se introduce la frigider, pentru ca blatul să se întărească, timp de o oră.

Pasul 3.  Între timp, ne vom ocupa și de umplutura noastră. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite vom adăuga 5 grame de gelatină pudră, împreună cu 30 de mililitri de apă, iar cu ajutorul unei lingurițe de lemn, vom amesteca ușor, pentru a dizolva pudra

de gelatină.

Pasul 4.  Într-o tigaie vom pune 100 de mililitri de lapte, la foc mediu, până când va începe să fiarbă, moment în care vom stinge focul și vom adăuga cubul nostru care s-a format din gelatină. Cu ajutorul unei lingurițe de lemn, vom amesteca, până când gelatina se va încorpora cu laptele. Imediat ce acest lucru s-a întâmplat, vom adăuga și 100 de grame de ciocolată albă pe care am tocat-o bine, bine înainte. Continuăm să amestecăm până când se va topii în totalitate.

reteta de mousse de ciocolata alba
Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de brioșe de ciocolată și fructe de pădure. Au un gust incredibil, perfecte pentru micul dejun sau desert!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom turna 200 de mililitri de smântână lichidă, iar cu ajutorul unui mixer, o vom amesteca până când vom obține o textură cremoasă.

Pasul 6.  În tigaia în care avem ciocolata albă topită, vom pune puțină frișcă care a rezultat din smântâna lichidă și amestecăm. Procesul se va repeta până când se va încorpora foarte bine frișca cu ciocolata topită.

Pasul 7.  În tava pe care am scos-o din frigider, vom pune în centru, câteva jumătăți de căpșune, cât să se formeze un cerc din acestea. Apoi vom începe să turnăm toată compoziția lichidă, iar în cele din urmă, tava se introduce la frigider timp de cel puțin 4 ore.

Pasul 8.  După acest interval de timp, tava se scoate de la frigider și se îndepărtează, pentru a rămâne cu desertul nostru delicios. Se poate orna cu orice fructe doriți (după preferințe), însă astăzi vom adăuga deasupra câteva afine, căpșune, zmeură și câteva fructe de physalis (opțional), iar rețeta este gata!

Prăjitura cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de mousse
Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies