Prăjitura cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de răcire – 5 ore
Timp total – 5 ore și 50 minute
Porții – 8 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure
Ingrediente pentru blat
- 80 g biscuiți populari
- 40 g unt
- căpșune
Ingrediente pentru crem ă
- 5 g gelatină pudră
- 30 ml apă
- 100 ml lapte
- 100 g ciocolată albă
- 200 ml smântână lichidă
Ingrediente pentru decor
- afine
- căpșune
- zmeură
- fructe de physalis (opțional)
Citește și: Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri. Este perfectă pentru brioșe, prăjituri sau torturi!
Mod de preparare - prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a pune într-o pungă 80 de grame de biscuiți populari. Cu ajutorul unui sucitor, îi vom presa și zdrobi până când se vor sfărâma, așa cum ne dorim.
Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de o tavă rotundă (cu fundul detașabil), pe care vom pune hârtie de copt. În interiorul acesteia, vom turna conținutul nostru de biscuiți cu unt, din pungă.
Pasul 3. Între timp, ne vom ocupa și de umplutura noastră. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite vom adăuga 5 grame de gelatină pudră, împreună cu 30 de mililitri de apă, iar cu ajutorul unei lingurițe de lemn, vom amesteca ușor, pentru a dizolva pudra
de gelatină.Pasul 4. Într-o tigaie vom pune 100 de mililitri de lapte, la foc mediu, până când va începe să fiarbă, moment în care vom stinge focul și vom adăuga cubul nostru care s-a format din gelatină. Cu ajutorul unei lingurițe de lemn, vom amesteca, până când gelatina se va încorpora cu laptele. Imediat ce acest lucru s-a întâmplat, vom adăuga și 100 de grame de ciocolată albă pe care am tocat-o bine, bine înainte. Continuăm să amestecăm până când se va topii în totalitate.
Pasul 5. Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom turna 200 de mililitri de smântână lichidă, iar cu ajutorul unui mixer, o vom amesteca până când vom obține o textură cremoasă.
Pasul 6. În tigaia în care avem ciocolata albă topită, vom pune puțină frișcă care a rezultat din smântâna lichidă și amestecăm. Procesul se va repeta până când se va încorpora foarte bine frișca cu ciocolata topită.
Pasul 7. În tava pe care am scos-o din frigider, vom pune în centru, câteva jumătăți de căpșune, cât să se formeze un cerc din acestea. Apoi vom începe să turnăm toată compoziția lichidă, iar în cele din urmă, tava se introduce la frigider timp de cel puțin 4 ore.
Pasul 8. După acest interval de timp, tava se scoate de la frigider și se îndepărtează, pentru a rămâne cu desertul nostru delicios. Se poate orna cu orice fructe doriți (după preferințe), însă astăzi vom adăuga deasupra câteva afine, căpșune, zmeură și câteva fructe de physalis (opțional), iar rețeta este gata!
Prăjitura cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!