Tortul trio cu ciocolată este un desert fin, potrivit pentru ocazii speciale. Pe lângă faptul că este delicios, are și un aspect senzațional.
Dacă se apropie ziua de naștere a cuiva drag, vă provocăm să preparați cel mai rafinat tort posibil. Este vorba despre tortul trio cu ciocolată, adică un tort care conține trei feluri de ciocolată, toate transformate în spumă aerată.
Tortul trio cu ciocolată, cel mai rafinat desert
Citeste si: Rețetă de tort Ferrero Rocher. Mod de preparare și ingrediente
Citeste si: Cum se face blatul de tort cu vanilie
Unul dintre cele mai delicioase torturi preparate în casă este, fără îndoială, tortul trio cu ciocolată. Acesta este pe placul tuturor, pentru că are absolut toate tipurile de ciocolată: amăruie, albă și bineînțeles, ciocolată cu lapte.
Pentru un aspect perfect, toate cele trei straturi de ciocolată trebuie să fie egale.
Acest tort poate fi montat într-o formă cu pereți detașabili, ca să vă fie mai ușor atunci când îl scoateți, dar și pentru ca straturile de ciocolată să fie perfecte.
Folosiți ciocolată de calitate, chiar dacă este mai scumpă. De asemenea, frișca trebuie să fie naturală. În ceea ce privește blatul acestui tort, este un simplu pandișpan cu cacao.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente pentru blat- tort trio cu ciocolată:
Citeste si: Cu ce se poate însiropa blatul de tort pentru un plus de savoare
- 3 ouă
- 75 g zahăr
- 60 g făină
- 15 g cacao
- un plic zahăr vanilat
- un praf de sare
Ingrediente pentru sos- tort trio cu ciocolată:
- 700 ml lapte
- 5 gălbenușuri
- 125 g zahăr
- două plicuri zahăr vanilat
- un praf de sare
- 30 g gelatină
Ingrediente pentru creme- tort trio cu ciocolată:
- 200 g ciocolată neagră
- 200 g ciocolată cu lapte
- 200 g ciocolată albă
- 850 ml de frișcă
Cum se prepară tortul trio cu ciocolată
Citeste si: Cu ce se înlocuiește laptele condensat
Pentru blat, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă cât mai tare, cu un praf de sare. Apoi adăugați zahărul și zahărul vanilat și mixați în continuare. Trebuie să obțineți o spumă tare, ca de bezea.
După aceea, adăugați gălbenușurile și mixați iar. Făina și cacaoa se adaugă la final și se amestecă bine, cu o spatulă.
După ce se coace, scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească, pe un grilaj de bucătărie.
Între timp, pregătiți sosul. Într-o crăticioară, puneți pe foc laptele și zahărul vanilat. Separat, frecați foarte bine gălbenușurile cu zahărul și cu un praf de sare. Puneți gelatina la înmuiat în apă rece.
În momentul în care laptele a dat în clocot, dați cratița la o parte de pe foc și puneți puțin lapte peste compoziția de gălbenușuri. Amestecați foarte bine, în timp ce turnați lapte. Puneți apoi compoziția din nou pe foc și amestecați mereu.
Când compoziția s-a îngroșat, dați cratița la o parte de pe foc, adăugați în ea gelatina și amestecați foarte bine. Apoi puteți să vă apucați de pregătit cremele de ciocolată. Rupeți toate cele 3 tipuri de ciocolată în bucățele și puneți-le în castroane separate.
În fiecare castron puneți cantități egale din sosul pregătit mai sus. Acesta trebuie să fie fierbinte când îl puneți peste ciocolată. Lăsați-l câteva minute și apoi amestecați energic în fiecare castron cu ciocolată.
După ce s-a topit toată ciocolata din fiecare castron, lăsați compozițiile să se răcească de tot. Mixați frișca foarte bine și apoi băgați-o în frigider.
Luați forma în care veți asambla tortul, puneți prima dată blatul, apoi începeți cu cremele de ciocolată. Împărțiți frișca bătută în trei părți egale și puneți în fiecare castron cu ciocolată frișcă. Amestecați foarte bine.
Apoi turnați cremele de ciocolată peste blat. Puteți să puneți prima dată crema de ciocolată neagră, apoi cea de ciocolată cu lapte și la final ciocolata albă. După fiecare cremă pe care o puneți, băgați forma în congelator, pentru 10 minute. La final, lăsați tortul în frigider câteva ore.