Cum se face tortul trio cu ciocolată. E unul dintre cele mai fine deserturi

reteta tort trio
Cum se face tortul trio cu ciocolată. E unul dintre cele mai fine deserturi

Tortul trio cu ciocolată este un desert fin, potrivit pentru ocazii speciale. Pe lângă faptul că este delicios, are și un aspect senzațional.

Dacă se apropie ziua de naștere a cuiva drag, vă provocăm să preparați cel mai rafinat tort posibil. Este vorba despre tortul trio cu ciocolată, adică un tort care conține trei feluri de ciocolată, toate transformate în spumă aerată. 

Tortul trio cu ciocolată, cel mai rafinat desert

Citeste si: Rețetă de tort Ferrero Rocher. Mod de preparare și ingrediente

tort mousse de ciocolata

Citeste si: Cum se face blatul de tort cu vanilie

Unul dintre cele mai delicioase torturi preparate în casă este, fără îndoială, tortul trio cu ciocolată. Acesta este pe placul tuturor, pentru că are absolut toate tipurile de ciocolată: amăruie, albă și bineînțeles, ciocolată cu lapte. 

Pentru un aspect perfect, toate cele trei straturi de ciocolată trebuie să fie egale.

Compoziția va ieși cremoasă, moale, aerată și închegată. 

Acest tort poate fi montat într-o formă cu pereți detașabili, ca să vă fie mai ușor atunci când îl scoateți, dar și pentru ca straturile de ciocolată să fie perfecte. 

Folosiți ciocolată de calitate, chiar dacă este mai scumpă. De asemenea, frișca trebuie să fie naturală. În ceea ce privește blatul acestui tort, este un simplu pandișpan cu cacao.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente pentru blat- tort trio cu ciocolată:

tort trio mousse

Citeste si: Cu ce se poate însiropa blatul de tort pentru un plus de savoare

  • 3 ouă
  • 75 g zahăr
  • 60 g făină
  • 15 g cacao
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru sos- tort trio cu ciocolată:

  • 700 ml lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 125 g zahăr
  • două plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 30 g gelatină 

Ingrediente pentru creme- tort trio cu ciocolată:

  • 200 g ciocolată neagră 
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 200 g ciocolată albă
  • 850 ml de frișcă 

Cum se prepară tortul trio cu ciocolată

tort cu trei feluri de ciocolata

Citeste si: Cu ce se înlocuiește laptele condensat

Pentru blat, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă cât mai tare, cu un praf de sare. Apoi adăugați zahărul și zahărul vanilat și mixați în continuare. Trebuie să obțineți o spumă tare, ca de bezea. 

După aceea, adăugați gălbenușurile și mixați iar. Făina și cacaoa se adaugă la final și se amestecă bine, cu o spatulă.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția pentru blat și băgați-o în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute. 

După ce se coace, scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească, pe un grilaj de bucătărie. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Între timp, pregătiți sosul. Într-o crăticioară, puneți pe foc laptele și zahărul vanilat. Separat, frecați foarte bine gălbenușurile cu zahărul și cu un praf de sare. Puneți gelatina la înmuiat în apă rece. 

În momentul în care laptele a dat în clocot, dați cratița la o parte de pe foc și puneți puțin lapte peste compoziția de gălbenușuri. Amestecați foarte bine, în timp ce turnați lapte. Puneți apoi compoziția din nou pe foc și amestecați mereu. 

Când compoziția s-a îngroșat, dați cratița la o parte de pe foc, adăugați în ea gelatina și amestecați foarte bine. Apoi puteți să vă apucați de pregătit cremele de ciocolată. Rupeți toate cele 3 tipuri de ciocolată în bucățele și puneți-le în castroane separate. 

În fiecare castron puneți cantități egale din sosul pregătit mai sus. Acesta trebuie să fie fierbinte când îl puneți peste ciocolată. Lăsați-l câteva minute și apoi amestecați energic în fiecare castron cu ciocolată. 

După ce s-a topit toată ciocolata din fiecare castron, lăsați compozițiile să se răcească de tot. Mixați frișca foarte bine și apoi băgați-o în frigider. 

Luați forma în care veți asambla tortul, puneți prima dată blatul, apoi începeți cu cremele de ciocolată. Împărțiți frișca bătută în trei părți egale și puneți în fiecare castron cu ciocolată frișcă. Amestecați foarte bine. 

Apoi turnați cremele de ciocolată peste blat. Puteți să puneți prima dată crema de ciocolată neagră, apoi cea de ciocolată cu lapte și la final ciocolata albă.  După fiecare cremă pe care o puneți, băgați forma în congelator, pentru 10 minute. La final, lăsați tortul în frigider câteva ore. 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce este dulce de leche. Pregătește chiar la tine acasă "dulceață de lapte"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies