Află din rândurile următoare care este cea mai delicioasă rețetă de clătite de post cu apă minerală.
Perioada postului reprezintă o perioadă pe care creștinii de pretutindeni o dedică lui Dumnezeu și pe lângă curățarea sufletească, aceștia apelează și la curățarea trupească, prin eliminarea din alimentație a produselor de origine animală. Astfel, pentru mulți dintre ei poate reprezenta o provocare, mai ales dacă sunt iubitori de mâncăruri delicioase din ingrediente de origine animală. Cu toate acestea, este important de știut că toate aceste ingrediente pot fi substituite cu ușurință de unele ingrediente de origine vegetală, care sunt la fel de gustoase.
Atunci când vine vorba de capitolul desert, clătitele sunt fără doar și poate unele dintre cele mai iubite preparate, fiind simplu de făcut și extrem de delicioase. Deși clătitele cu ouă și cu lapte sunt extrem de pufoase și delicioase, clătitele de post pot fi la fel de pufoase și delicioase dacă folosim ingredientele potrivite. Descoperă din rândurile următoare cea mai delicioasă rețetă pentru clătitele de pos t cu apă plată și află secretul pentru cele mai pufoase clătite de post.
Rețetă delicioasă de clătite de post cu apă plată
Citește și: Maioneză de post cu muștar. Nici nu îți dai seama din ce e făcută, gustul e perfect
Există numeroase alternative de clătite de post, iar cele cu lapte vegetal și cu apă minerală cu siguranță că sunt în topul preferințelor consumatorilor. Cu toate acestea, dacă nu ai la dispoziție nici lapte vegetal și nici apă minerală, află că poți să pregătești rețete gustoase și pufoase și cu apă plată.
Iată de ce ai nevoie și cum trebuie să procedezi!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 200g făină albă superioară;
- 500 ml apă plată;
- jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
- o lingură de zahăr;
- esență de vanilie;
- 6 linguri ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare:
Procesul de preparare al acestor clătite este unul extrem de simplu și rapid.
Prima dată, trebuie să pui într-un bol încăpător făina, bicarbonatul de sodiu și zahărul. Amestecă bine cu un tel, până când obții o compoziție omogenă. Ulterior, adaugă puțin câte puțin apă și amestecă în continuu cu telul, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
Secretul unor clătite gustoase și pufoase constă în obținerea unui aluat puțin mai gros decât cel clasic cu ouă.
Acum, următorul pas constă în coacerea clătitelor. Tot ce trebuie să faci este să pui pe foc o tigaie și să adaugi un strop de ulei. Cu ajutorul unui polonic, pune clătitele rând pe rând, până când termini toată compoziția.
La final, poți servi clătitele de post cu orice gem îți place.
De asemenea, pentru un plus de gust și savoare, pe lângă gem, poți să adaugi miere, nuci mărunțite, fulgi de cocos sau migdale. Poftă bună!Secretul pentru cele mai pufoase clătite de post
După cum ai observat în rețetă, secretul unor clătite pufoase de post constă în obținerea unei compoziții mai groase decât cea normală. Mai mult decât atât, ingredientul secret care dă clătitelor o consistență pufoase este bicarbonatul de sodiu. Datorită compoziției sale, bicarbonatul de sodiu va avea ca efect obținerea unui aluat consistent și pufos de clătite. Astfel, clătitele tale vor fi pufoase și gustoase. De asemenea, va contribui la creșterea acestora și la obținerea unei compoziții mai groase, care după coacerea va deveni pufoasă.
Cu toate acestea, pentru a obține clătite și mai pufoase, poți să adaugi un strop de apă minerală. Bulele sale au ca efect aerisirea aluatului, iar clătitele vor fi mai fragede decât de obicei, obținând astfel o rețetă delicioasă de clătite pufoase de post.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.