Rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Ștefan Popescu! „Mie îmi place foarte mult să o mănânc cu brânză, ceea ce vă recomand și vouă, dar în special, cu carne este un deliciu.”

Rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Ștefan Popescu! „Mie îmi place foarte mult să o mănânc cu brânză, ceea ce vă recomand și vouă, dar în special, cu carne este un deliciu.”
Rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Ștefan Popescu! „Mie îmi place foarte mult să o mănânc cu brânză, ceea ce vă recomand și vouă, dar în special, cu carne este un deliciu.”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Ștefan Popescu rețeta sa de dulceață de ardei iute.

Dulceața de ardei iute este un preparat îndrăgit de persoanele cărora le place să mănânce picant. Astfel, chef Ștefan Popescu a venit în fața urmăritorilor săi cu o nouă rețetă, prezentând modul de preparare al acesteia.

Mie îmi place foarte mult să o mănânc cu brânză, ceea ce vă recomand și vouă, dar în special, cu carne este un deliciu .”, a spus chef Ștefan Popescu pe TikTok.

 

Rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Ștefan Popescu

Citește și: Chef Ștefan Popescu dezvăluie care este secretul pentru un sos cheddar, perfect pentru gustările tale

Rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Ștefan Popescu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Soacra lui chef Ștefan Popescu, sfaturi despre cum să alegem carnea din magazin: “Culoarea trebuie să fie roz spre roșu.”

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de chef Ștefan Popescu, pentru a pregăti acest preparat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de ardei iute;
  • 500 g de ardei capia roșu;
  • 1 kg de zahăr;
  • 250 ml de oțet de mere;
  • 200 ml de apă;
  • sucul de la o lămâie.

Mod de preparare:

Chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar iuțeala o dă proporția de ardei iute pe care o adăugați în compoziție.

Prima dată, cheful a pregătit siropul din oțet, apă, zahăr. După ce s-a dizolvat zahărul, chef Ștefan Popescu a adăugat și lămâia. Apoi, a pus o parte de ardei iuți verde și o parte de ardei capia roșu, pentru a balansa iuțeala.

A lăsat pe foc o oră, până când a ajuns la consistența dorită.

Prima dată trebuie să se facă siropul. Oțet, apă și zahăr. Punem sucul de lămâie. Voi pune o parte de ardei iute verde și o parte de ardei capia roșu. Dacă totuși doriți să-l faceți foarte picant, puneți mai puțin ardei capia roșu sau deloc. Se lasă minim o oră la fiert, până se îngroașă și are o textură de dulceață.

Uite că este gata și dulceața de ardei iute. O dulceață de ardei iute super tare și picantă .”, a spus chef Ștefan Popescu pe TikTok.  

@chefstefanpopescu Dulce, acrișor și iute, un amestec de arome care se potrivește perfect cu brânzeturile și carnea roșie. Rețeta pentru dulceața de ardei iute 👇🏻 500g ardei iute 500g ardei capia roșu 1kg zahăr 250ml oțet de mere 200ml apă Sucul de la o lămâie #dulceata #ardeiiute #toamna #retete #romania🇷🇴 #foodtiktok ♬ original sound- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Pui la cuptor servit cu sos și sparanghel. Ingredientele proaspete și combinația de arome, se potrivesc bine cu mesele de sezon!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Mia a murit la 8 ani, după ce medicii au trimis-o acasă. Copila suferea de o boală gravă, dar medicii au diagnosticat-o cu o banală răceală


Cookies