Friptura de porc cu cartofi la cuptor reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de friptură de porc cu cartofi la cuptor. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă friptură de porc cu cartofi la cuptor, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Friptură de porc cu cartofi la cuptor
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de friptură de porc cu cartofi la cuptor, absolut delicioase, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 40 minute
Timp de preparare – 2 ore
Timp total – 2 ore si 40 minute
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Friptură de porc cu cartofi la cuptor
Ingrediente pentru friptura de porc
- o bucată potrivită de mușchi de porc
- o linguriță de chimion măcinat
- o linguriță de coriandru
- o linguriță de ghimbir măcinat
- o linguriță de piper negru măcinat
- o linguriță de boia de ardei
- o linguriță de paprika
- scorțișoară
- cuișoare măcinat
- praf de ienibahar
- 3 linguri de miere lichidă
- ulei de măsline
Ingrediente pentru cartofii la cuptor
- 10 cartofi
- ulei
- 2 căței de usturoi
- oregano uscat (după gust)
- boia de ardei dulce (după gust)
- fulgi de chili (după gust)
- piper negru măcinat
- sare
- pătrunjel proaspăt
Ingrediente pentru servire
- castraveți
- roșii cherry
- ardei grași
- verdeață
- un sos (la alegere)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Omletă cu prosciutto. Un mic dejun la îndemâna oricui!
Mod de preparare - Friptură de porc cu cartofi la cuptor
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o bucată potrivită de carne de porc, mai exact, de mușchi de porc. Cu ajutorul unui cuțit special de carne, vom tăia mușchiul nostru de porc de la mijloc, pentru a subția grosimea acestuia.
Pasul 2. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga câteva condimente, după cum urmează: o linguriță de chimion măcinat, o linguriță de coriandru, o linguriță de ghimbir măcinat, o linguriță de piper negru măcinat,
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, în care am turnat câteva linguri de ulei de măsline (după gust), peste care vom așeza bucățile noastre de carne de porc. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră și 20 de minute.
Pasul 4. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, vom roti bucățile de carne, atât cât putem, prin uleiul de măsline din tavă, iar apoi, rând pe rând, le vom așeza pe o farfurie și le vom lăsa să se odihnească timp de aproximativ 15 minute, acoperită fiind cu o folie de aluminiu.
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea cartofilor la cuptor. Așadar, vom avea nevoie de aproximativ 10 cartofi de dimensiuni potrivite, pe care îi vom spăla bine de tot, îi vom curăța de coajă și îi vom tăia în jumătăți, iar apoi fiecare jumătate într-o altă jumătate, astfel încât să obținem niște cuburi mai mari. Imediat apoi, îi transferăm într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a-i condimenta.
Citește și: Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare. Îți va aminti de gustul copilăriei!
Pasul 6. Primul pas este reprezentat de adăugarea unei linguri de ulei peste aceștia, mai departe vom adăuga și 2 căței de usturoi zdrobiți în prealabil, puțin oregano uscat (după gust), boia de ardei dulce (după gust) și câțiva fulgi de chili (după gust), dar nu uităm nici de piper negru măcinat și sare, de asemenea, după gust. Cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri, vom amesteca toți cartofii, astfel încât toate condimentele să ajungă pe suprafața lor.
Pasul 7. Vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, peste care vom așeza hârtie de aluminiu, iar imediat apoi și cartofii, cât mai împrăștiați cu putință. De asemenea, o altă hârtie de aluminiu se va așeza și deasupra acestora, pentru a se găti mai repede. Atenție însă! Hârtia de aluminiu trebuie presată pe margini foarte bine.
Pasul 8. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 230 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute. După cele 20 de minute, scoatem tava de la cuptor și îndepărtăm hârtia de aluminiu de deasupra, apoi reintroducem tava la cuptor, pentru încă 15 minute. Între timp, tocăm puțin pătrunjel proaspăt și îl presărăm peste cartofi, imediat ce i-am scos de la cuptor.
Pasul 9. Acum că toate preparatele rețetei noastre sunt gata, pe o farfurie putem așeza bucățele de mușchi de porc, cartofi și alături putem servi preparatul și cu câteva rondele de castravete proaspăt, roșii cherry, un sos (la alegere) și câteva fâșii de ardei gras, presărate de puțină verdeață, iar rețeta este gata!
Friptura de porc cu cartofi la cuptor este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pui Milanez. Una dintre cele mai rapide rețete pentru cină!