Rețetă de hotdog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

reteta hotdog
Rețetă de hotdog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

Hotdogul american se poate prepara și în casă și este mult mai gustos. Iată cum se face chifla pufoasă, dar și care sunt sosurile pe care trebuie să le folosiți.

Aveți poftă de un hotdog ca la mama lui, cu un corn moale și pufos și mult sos? Ei bine, nu vă grăbiți să-l cumpărați. Mai bine îl faceți dumneavoastră acasă, după o rețetă simplă și rapidă. 

Cea mai gustoasă rețetă de hotdog american

Citeste si: Cu ce se mănâncă MAIONEZA

Citeste si: Ce este dulce de leche. Pregătește chiar la tine acasă "dulceață de lapte"

Conform DEX-ului, hotdog înseamnă ”crenvurșt fiert, servit cu muștar, într-un corn fierbinte”. Acest preparat are o istorie veche atât în America, cât și în Europa. 

De peste 100 de ani, oamenii au început să consume hotdog, care, de altfel, este originar din Germania, dar a fost adus de emigranți în toate colțurile lumii. 

În mod normal, hotdogul este un crenvurșt cald, pus într-un corn pufos și are deasupra mai multe sosuri, printre care cele mai cunoscute sunt muștarul și ketchupul. Americanii îi adaugă și ceapă caramelizată sau chiar brânză rasă. 

Dacă vi s-a făcut poftă de hotdog, încercați să-l preparați acasă. Cumpărați doar crenvurștii, iar cornurile le faceți dumneavoastră. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Aluatul pentru hotdog este diferit de cel pentru covridog. Acesta din urmă se folosește crud, pentru a înveli crenvurștii, după care se bagă în cuptor. 

În schimb, la hotdog vă trebuie un corn pufos, moale și cu o coajă subțire, care se coace înainte, fără crenvurșt în el. 

Ingrediente hotdog:

  • crenvurști
  • muștar
  • ketchup
  • sos picant
  • ceapă prăjită
  • brânză rasă
  • castraveciori murați
  • dulceață picantă 

Ingrediente pentru cornuri:

  • 300 g făină
  • 200 ml lapte
  • 4 g drojdie uscată
  • o jumătate de linguriță de zahăr
  • 20 g unt, cu 80% grăsime
  • 20 g ulei
  • sare
  • un gălbenuș
  • o lingură de lapte

Rețetă de hotdog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

Citeste si: Cât timp se fierbe ficatul de curcan. Pregătește cea mai fragedă carne de curcan

Cum se prepară hotdogul american

Prima dată trebuie să vă apucați de preparat cornurile pentru hotdog. Veți folosi un aluat dospit, deci trebuie să aveți răbdare să crească. 

Amestecați într-un vas 150 de mililitri de lapte cu 150 de grame de făină.

Restul de lapte îl veți folosi pentru a dizolva drojdia, împreună cu zahărul. 

Separat, topiți untul și îl amestecați cu uleiul. Jumătate din acest amestec îl veți turna peste comoziția de lapte și făină. Apoi veți adăuga drojdia dizolvată în lapte, restul de făină și sarea și veți frământa aluatul. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Apoi îl lăsați la dospit, până își dublează volumul. Îl întindeți pe masa pe care ați presărat făină și îl ungeți cu restul de unt amestecat cu ulei. 

După aceea, rulați aluatul și îl lăsați din nou la dospit, pentru o jumătate de oră. Apoi îl întindeți în formă de dreptunghi și îl tăiați în 5-6 bucăți egale, în funcție de câți crenvurști aveți. 

Fiecare bucată se rulează, în așa fel încăt să obțineți o formă cilindrică. Apoi așezați toate cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu gălbenușul bătut cu lapte și le băgați în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute. 

După ce sunt coapte, le lăsați să se răcească. Între timp, fierbeți crenvurștii. Apoi tăiați fiecare corn, îl ungeți cu muștar și cu ketchup, puneți și dulceață picantă, dacă vreți, ceapă prăjită și castraveciori murați.

Așezați în fiecare corn câte un crenvurșt fierbinte, apoi turnați sos picant, brânza rasă și din nou muștar și ketchup. Puneți capacul de la corn și puteți să serviți hotdogul american. 

Citeste si: Cu ce se mănâncă năutul. Care sunt cele mai bune combinații de mâncare cu năut



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ceai de teci de fasole. Beneficii și contraindicații

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies