Rețetă de lava cake. Un desert gata de servit în 30 de minute!

reteta de lava cake
Rețetă de lava cake

Lava cake reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  lava cake. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă lava cake, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  lava cake

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  lava cake, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 15 minute

Timp de preparare  – 10 minute

Timp de răcire  – 1 minut

Timp total  – 26 minute

Porții  – 5 persoane

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente – lava cake

Ingrediente pentru lava cake

  • 3 linguri de făină
  • 200 g fulgi de ciocolată
  • un pachet si jumătate de unt
  • 4 ouă
  • sare
  • zahăr granulat
  • expresso instant

Ingrediente pentru decor

  • zahăr pudră
  • înghețată de vanilie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 lava cake. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

cum se face lava cake
Rețetă de lava cake[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Macarons, desertul franțuzesc de care nu te poți sătura. Un răsfăț special oferit prietenilor și familiei!

Mod de preparare - lava cake

Pasul 1.  De această dată, vom începe prin a ne pregăti formele în care se va coace desertul nostru. Cu puțin unt, vom unge respectivele forme, pe toată suprafața lor, pentru ca la final, când vom dori să scoatem lava cake-ul, să nu se lipească. După ce ne-am asigurat că am uns bine formele, vom presăra și o lingură de făină în fiecare formă și o vom roti, astfel încât să ajungă și pe margini.

Pasul 2.  Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăugă 200 de grame de fulgi de ciocolată, un pachet de unt, iar bolul se va pune în cuptorul cu microunde timp de doar câteva minute, până când untul nostru se va topi.

Pasul 3.  Între timp,  într-un alt bol tot de dimensiuni potrivite, vom adăuga 2 ouă întregi și gălbenușurile de la alte 2 ouă, însă doar gălbenușurile, o jumătate de linguriță de sare

și vom amesteca puțin, cu ajutorul unui tel, până se vor sparge toate cele 4 gălbenușuri. Imediat apoi, vom adăuga un sfert de cană de zahăr granulat și îl vom amesteca tot cu telul sau cu mixerul, până când vom obține o nuanță asemănătoare cu lămâia și o consistență cât de cât cremoasă.

Pasul 4.  Acum că untul nostru s-a topit, vom scoate bolul din cuptorul cu microunde și îi vom mai adăuga o jumătate de linguriță de expresso instant, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca fulgii de ciocolată  amăruie,

untul și expresso-ul instant, foarte, foarte bine, până când vom obține o nuanță mai închisă.

lava cake
Rețetă de lava cake[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi. Trebuie servită cu crutoane sau cu o felie de bruscheta!

Pasul 5.  Așadar, a venit momentul să amestecăm cele două compoziții din bol. Adăugăm compoziția de ciocolată, în bolul în care avem vestitul nostru amestec asemănător cu lămâia (la culoare) și începem să le amestecăm cu o paletă, până cele două compoziții se combină uniform. Apoi, vom adăuga și două linguri de făină și mai amestecăm încă puțin pentru a se încorpora.

Pasul 6.  A venit timpul să punem compoziția în formele de lava cake. Luăm fiecare formă în parte și turnăm compoziția până aproape de vârf, însă nu pline. Desertul se coace la cuptor timp de aproximativ 8-12 minute, la o temperatură de 230 de grade Celsius.

Pasul 7.  Când desertul este gata, îl scoatem de la cuptor, acoperim fiecare formă cu o farfurie, pentru a se răci, timp de 1 minut, apoi întoarcem farfuria, pentru ca lava cake-ul să cadă pe ea, ușor și cu grijă. Se pudrează cu zahăr pudră și se poate servi cu înghețată de vanilie și este gata!

Lava cake-ul  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de lava cake
Rețetă de lava cake[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cheesecake cu lămâie. Un desert echilibrat, perfect pentru orice iubitor de dulciuri!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Rețetă de foitaj de casă. Este făcut din cinci ingrediente simple!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies