Rețetă de Pancakes cu ciocolată și fructe deasupra. Secretul pentru cele mai pufoase clătite!

reteta de pancakes cu ciocolata si fructe
Rețetă de Pancakes cu ciocolată și fructe deasupra

Pancakes cu ciocolată și fructe reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pancakes cu ciocolată și fructe. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase pancakes cu ciocolată și fructe, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Pancakes cu ciocolată și fructe

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pancakes cu ciocolată și fructe, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 10 minute

Timp total  – 20 minute

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Pancakes cu ciocolată și fructe

Ingrediente pentru pancakes

  • 160 g făină
  • o linguriță de sare
  • 2 linguri de zahăr granulat
  • o lingură de praf de copt
  • 250 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • un ou întreg (la temperatura camerei)
  • 60 de grame de unt+ pentru uns tigaia

Ingrediente pentru decor

  • ciocolată topită
  • afine
  • zmeură
  • zahăr pudră

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

pancakes cu ciocolata si fructe
Rețetă de Pancakes cu ciocolată și fructe deasupra[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Fursecuri cu înghețată de vanilie. Un desert care îți va aduce aminte de vară!

Mod de preparare - Pancakes cu ciocolată și fructe

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de ingredientele uscate, astfel încât vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită.

Așadar, începem prin a adăuga în sită, 160 de grame de făină, împreună cu o linguriță de sare, 2 linguri de zahăr granulat și o lingură de praf de copt. Toate aceste ingrediente se cern împreună, direct în bol, cu mare grijă, iar apoi le mai amestecăm puțin cu telul.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom turna 250 de mililitri de lapte (la temperatura camerei).

Nu trebui să uităm să adăugăm nici 2 lingurițe de esență de vanilie. În cazul în care ingredientele sunt reci, puteți introduce la cuptorul cu microunde bolul, timp de aproximativ un minut.

Pasul 3.  Imediat apoi, vom adăuga în bol și un ou întreg (la temperatura camerei) și amestecăm bine de tot, cu ajutorul unui tel, pentru a se încorpora.

După ce am terminat cu acest pas, este nevoie să adăugăm și 60 de grame de unt, topit în prealabil, peste ingredientele noastre umede, pe care îl vom amesteca bine.

Pasul 4.  Între timp, putem pune și tigaia în care vom pregăti delicioasele noastre pancakes, pe aragaz, la foc mic, pentru a se încălzi.

cea mai buna reteta de pancakes
Rețetă de Pancakes cu ciocolată și fructe deasupra[Sursa foto: pexels]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!

Pasul 5.  A venit timpul să încorporăm ingredientele umede cu cele uscate, așa că asta vom și face! Turnăm ingredientele umede din bolul mai mic, peste cele uscate din bolul mai mare. Cu ajutorul telului vom amesteca bine de tot, până când vom simți că cele două amestecuri s-au încorporat așa cum ne dorim.

Pasul 6.  Acum că și tigaia s-a încălzit, vom adăuga un cubuleț mic de unt, cu ajutorul căruia vom unge tigaia, înainte de a prepara desertul nostru. Odată ce untul s-a topit, cu ajutorul unei cupe mici de înghețată sau a unei linguri, este nevoie să punem în tigaie cam 2 linguri de compoziție pentru un pancake, pentru a ieși îndeajuns de grosuțe și pufoase. În momentul în care sunt îndeajuns de preparate pe o parte, le vom întoarce cu grijă, folosindu-ne de o spatulă. Nu trebuie să procedăm ca în cazul clătitelor normale, pentru că acestea sunt mult mai grosuțe, ceea ce înseamnă că vor aluneca din tigaie, ceea ce nu ne dorim. Procesul se va repeta, inclusiv partea în care punem un mic cubuleț de unt, înainte de fiecare pancake, până când toată compoziția se va termina.

Pasul 7.  Odată ce pancakes sunt gata, le vom așeza pe o farfurie, în funcție de câte doriți, iar deasupra vom pune puțină ciocolată topită, alături de câteva bucăți de afine și zmeură, peste care vom presăra puțin zahăr pudr ă, iar rețeta este gata!

Pancakes cu ciocolată și fructe  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de pancakes
Rețetă de Pancakes cu ciocolată și fructe deasupra[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Bune de savurat cu un pahar de lapte!

 


Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Rețetă de Brioșe pufoase cu ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Bune de savurat cu un pahar de lapte!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies