Află din rândurile următoare care este rețeta de paste rigatoni a lui chef Sorin Bontea.
Chef Sorin Bontea este foarte activ în mediul online, acolo unde ține legătura cu urmăritorii săi, împărtășind cu aceștia cele mai gustoase rețete. De data aceasta, cunoscutul bucătar a pregătit rețeta sa de paste rigatoni.
Rețeta de paste rigatoni amatriciana a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de chef Sorin Bontea, pentru două porții avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 g de paste rigatoni;
- 180 g de pancetta (sau slănină afumată);
- o ceapă;
- o lingură de ulei de măsline
- 400 g de sos de roșii tocate cuburi
- 100 ml de vin alb sec
- un vârf de linguriță de zahăr
- pecorino ras (după gust)
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am să pun foarte puțin ulei de măsline. Îl lăsăm să se încingă și facem practic jumărele. Vedeți că își lasă foarte multă grăsime. Nu o să o punem chiar pe toată. Mai scot din grăsime că este multă.
Dacă mai e nevoie, am să completez. Să nu se simtă grăsimea aia foarte mult. Pun și ceapa direct peste. Ceapa a început să se prăjească, e galben-aurie. Pun vin alb sec. Îl las să se reducă până nu mai miroase a vin. Roșiile. Punem sare, nu foarte multă. O să le facem puțin picante. Trebuie să le las să fiarbă cam 10 minute, nu mai mult. Între timp pun pastele la fiert.