Pieptul de rață cu piure de morcovi este o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de piept de rață cu piure de morcovi, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D . În plus, descoperiți și care este secretul pentru un piept de rață cu piure de morcovi, preparat exact așa cum vă place.
Pieptul de rață cu piure de morcovi este un preparat care se poate prepara într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de
Nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, chiar la voi acasă. Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cel mai gustos piept de rață cu piure de morcovi!
Citeste si: Cine a inventat burgerul. „Poveștile minunate sunt ca cei mai buni burgeri: mari, suculenți și dezordinați”
Rețetă de Piept de rață cu piure de morcovi
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de piept de rață cu piure de morcovi, absolut delicioasă.
Ingrediente – piept de rață cu piure de morcovi
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: piept de rață (400 g), unt (50 g), 5 morcovi, smântână de gătit (200 ml), ierburi aromatice și proaspete (rozmarin și cimbru).
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare - piept de rață cu piure de morcovi
„Dăm drumul la foc și o să punem morcovii la fiert într-o cratiță. Am pus foarte puțină apă cu puțină sare. Am aici cinci morcovi pe care i-am curățat, rămâne doar să îi tocăm rondele. O să îi punem la fiert, în apă cu sare.”
Până în acest moment rețeta de piept de rață cu piure de morcovi pare să fie ușor de realizat, ținând cont că primul pas este să ne
„Cât timp morcovii fierb, o să crest ă m rața, pentru că e dorim o piele foarte crocantă, dar să nu atingem carnea.
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de piept de rață cu piure de morcovi, prin intermediul fierberii morcovilor, pentru a îi pregăti de piure, atunci când vine vorba despre cantitatea de
unt pe care o adăugăm, ar trebui să ținem cont și de cât de mult ne dorim să îi simțim gustul, exact ca la un piure de cartofi.Citeste si: Alimente care îți dau energie și slăbești. Pe cele mai multe le ai chiar în bucătăria ta
„ Ne ocupăm acum de raț ă. Fără ulei, punem la încins o tigaie. Este necesar ca tigaia să fie destul de încinsă atunci când adăugăm pieptul de raț ă. Îl punem cu pielea în jos, fără absolut nicio grăsime, pentru că are deja multă grăsime în pielea ei. La foc destul de mic, pentru a nu sări, o să o lăsăm să își topească practic din grăsime și să se prăjească pe ambele părți, cam trei minute pe fiecare.”
Se recomandă ca pieptul de rață să fie preparat într-o tigaie care să nu conțină sub nicio formă ulei, datorită faptului că acest tip de carne, are deja grăsimea necesară care ajută și la prepararea acestuia. Prin urmare, este totodată și o rețetă absolut sănătoasă pentru a se consuma oricând ne dorim să renunțăm la cantitățile de ulei pe care le folosim în mod normal.
„ Când vedem că deja rața își topește din grăsime, o să adăugăm bineînțeles și pentru gust și pentru aromă, câteva crenguțe de cimbru și rozmarin proaspăt, în tigaie. Apoi o să întoarcem rața. S-a rumenit frumos pe o parte și o lăsăm să se rumenească frumos și pe cealaltă parte. O să scoatem crenguțele pentru că ușor, ușor se ard și deja și-au lăsat aroma.”
Aceste ingrediente proaspete, precum sunt ierburile aromatice, cimbrul și rozmarinul, pot oferi rețetei noastre o aromă absolut deosebită, care poate face cu adevărat diferența. În cazul în care vă doriți să adăugați și alte ierburi aromatice, pe care obișnuiți să le puneți la astfel de preparate, o puteți face cu încredere. Contează să le adăugați, pentru ca rețeta de piept de rață cu piure de morcovi să iasă exact așa cum vă doriți.
“ Raț a s-a rumenit pe ambele părți și o să închidem focul. Îi mai trebuie cam 6-8 minute, în funcție de cât de gros este pieptul de raț ă. O să o transferăm într-un vas pentru cuptor, pentru a o pune alte 8 minute la cuptor, la 200 de grade Celsius, în funcție de cum vă place de obicei să mâncați raț a, mai în sânge (8 minute) sau mai bine făcută (peste 8 minute). Morcovii îi voi transfera într-un robot, unde îi transformăm într-un piure foarte cremos, cu ajutorul unui polonic. Piureul este gata, iar după cele 8 minute, rețeta este gata în întregime!”
Pieptul de rață cu piure de morcovi este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citeste si: Dan Bittman i-a dat emotii uriase Alexandrei Ungureanu!