„Prăjitura” cu brânză și bacon reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de „prăjitură” cu brânză și bacon, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru „prăjitura” cu brânză și bacon, preparată exact pe gustul vostru.
Citește și: Rețetă de Cheeseburger. Cel mai suculent burger făcut în casă!
Rețetă de „Prăjitură” cu brânză și bacon
Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de „prăjitură” cu brânză și bacon , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 2 ore
Timp total – 2 ore si 30 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – „Prăjitură” cu brânză și bacon
- o vânătă mare
- un morcov mare
- un cartof mare
- o ceapă roșie mare
- ulei
- un ardei gras roșu
- un ardei gras verde
- amestec de carne tocată de vită și porc
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- sare
- piper negru măcinat
- cimbru uscat
- 20 de fâșii subțiri de slănină sau bacon
- câteva bucăți de brânză albastră (opțional)
- un amestec de mozzarella cu brânză cheddar
- câțiva căței de usturoi (după preferințe)
- praf de chili
- miere (după gust)
- iaurt grecesc
- ceapă verde
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Panettone, cozonacul delicios cu origine Italiană
Mod de preparare - „Prăjitură” cu brânză și bacon
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a pregăti focul pentru pirostria noastră, pentru că această rețetă de „ prăjitură ” cu brânză și bacon se poate prepara și afară, în aer liber, pe pirostrie.
Bineînțeles că rețeta se poate pregăti și în casă, însă de această dată, o vom pregăti în aer liber, direct pe pirostrie.Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de o vânătă mare, pe care o vom tăia în cubulețe de dimensiuni potrivite, pe care le vom pune într-un bol de dimensiuni potrivite. Apoi, vom tăia și un morcov mai mare, tot în cubulețe, pe care îl vom pune peste vânătă.
Pasul 3. Acum că focul nostru este pregătit, vom așeza pe pirostrie o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom turna ulei (după preferințe), iar imediat apoi, cartoful și morcovul, pe care le vom împrăștia în toată tigaia, cu ajutorul unei linguri de
Pasul 4. În acest timp, vom toca și un ardei gras roșu, de dimensiuni mai mari, tot în cubulețe mici. Același lucru vom face și cu un ardei gras verde, pe care îi vom pune într-un bol de dimensiuni potrivite.
Citește și: Rețeta de piftie de porc. Cum prepară Cătălin Scărlătescu acest preparat
Pasul 5. Mai amestecăm în tigaie, iar apoi adăugăm și ceapa roșie. Așteptăm momentul în care s-a călit, pentru ca mai apoi să adăugăm și ardeiul gras roșu, dar și cel verde și vânăta. Cu ajutorul unei linguri de lemn, vom amesteca toate legumele din tigaie, din când în când, până încep să se rumenească.
Pasul 6. A venit timpul să pregătim și carnea. Vom avea nevoie de un amestec de carne tocată de vită și porc, pe care îl vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga și 2 ouă întregi (la temperatura camerei), sare, piper negru măcinat, cimbru uscat și amestecăm pentru ca toate ingredientele să se încorporeze perfect.
Pasul 7. Într-o altă tigaie de dimensiuni mai mari, vom forma un pat rotund din aproximativ 20 de fâșii subțiri de slănină, peste care vom așeza jumătate din cantitatea de carne tocată pe care tocmai ce am pregătit-o, în timp ce o presăm ușor. Peste aceasta vom așeza și câteva bucăți de brânză albastră (opțional) și un amestec de mozzarella cu brânză cheddar.
Pasul 8. Legumele sunt gata și le luăm de pe foc, pentru a le turna peste amestecul nostru din cealaltă tigaie. Peste legume, vom adăuga și cealaltă jumătate din cantitatea de carne tocată, iar fâșiile subțiri de slănină care ies în afara tigăii, le vom aduce peste ultimul strat de carne, cât să îl cuprindă în totalitate. Tigaia se pune pe pirostrie, deasupra adăugăm puțin chili și acoperim cu o altă tigaie, peste care vom așeza câțiva cărbuni, pentru ca preparatul să se gătească uniform pe ambele părți.
Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!
Pasul 9. În acest timp, într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga câțiva căței de usturoi (după preferințe), sare (după gust), puțin praf de chili, miere (după gust), iaurt grecesc și le amestecăm pentru a obține un sos delicios.
Pasul 10. Preparatul este gata așa că îl vom îndepărta de pe foc și din tigaie și îl vom așeza pe un platou. Deasupra vom turna sosul nostru delicios și puțină ceapă verde tocată, iar rețeta este gata!
„Prăjitura” cu brânză și bacon este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Cheesecake de turtă dulce. Desertul de Crăciun care nu necesită coacere!