Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată.
Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta, este vorba de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată, un adevărat deliciu!
Rețeta de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată a Roxanei Blenche
Citește și: Haioșe, desertul rapid și delicios pregătit de Roxana Blenche. “Este o rețetă simplă, la îndemâna oricui.”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
Pentru foi aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 10 albușuri;
- 400 g de zahăr;
- 400 g de nucă măcinată;
- 4 linguri de pesmet;
- zeama de la o jumătate de lămâie.
Pentru cremă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 10 gălbenușuri;
- 100 g de cacao;
- 200 g de zahăr;
- 3 linguri de lapte;
- 250 g de unt.
Pentru ornat, vă trebuie următoarele ingrediente:
- 150 g de ciocolată neagră;
- 3 linguri de ulei;
- Ciocolată albă rasă.
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Avem nevoie de 10 albușuri și un praf de sare. Începem să le spumăm bine. Adăugăm 400 de grame de zahăr treptat, până când obținem o bezea consistentă. Adăugăm și zeama de la o jumătate de lămâie, după care adăugăm 4 linguri de pesmet și 400 grame de nucă măcinată. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, sus și jos, fără ventilație, iar pe dosul unei tăvi punem hârtie de copt, o ungem cu foarte puțin unt și întindem foile de bezea. Din această cantitate mi-au ieșit 4 foi și le-am dat undeva la 10-15 minute fiecare foaie la cuptor.
Hai să trecem la cremă. Amestecăm toate ingredientele foarte bine. După care, am pus într-o oală pe foc apă și facem bain-marie, pentru că această cremă o gătim la abur.
Am luat foile de bezea și am început să umplu prăjitura. La final am topit ciocolată neagră, 150 de grame cu 3 linguri de ulei de floarea soarelui. Deasupra am ras ciocolată albă.