Rețetă de tartă cu cremă de ou, cunoscută ca pastel de nata. Desert specific portughez, cu o cremă delicioasă!

reteta de tarta cu ou
Rețetă de tartă cu ou, cunoscută ca pastel de nata

Tarta cu cremă de ou reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tartă cu cremă de ou. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu cremă de ou, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  tartă cu cremă de ou

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tartă cu cremă de ou, absolut delicioasă, în doar 13 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 40 minute

Timp de crescut – 30 minute

Timp total  – o oră și 40 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – tartă cu cremă de ou

Ingrediente pentru tart ă

  • 300 g făină
  • sare
  • 200 ml apă
  • 180 g unt (la temperatura camerei)
  • apă rece

Ingrediente pentru umplutură

  • 20 g făină
  • scorțișoară
  • 3 gălbenușuri de ou
  • sare
  • 160 ml lapte
  • un baton de scorțișoară
  • un baton de vanilie
  • 120 g zahăr granulat
  • 90 ml apă
  • o esență de vanilie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 tarte cu cremă de ou. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

tarta cu ou
Rețetă de tartă cu ou, cunoscută ca pastel de nata[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!

Mod de preparare - tartă cu cremă de ou

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de aluatul pentru tartele noastre delicioase cu cremă de ou. Așadar, într-un robot de bucătărie, vom adăuga 300 de grame de făină, un praf de sare, 200 de mililitri de apă și pornim mixerul la viteză mică, apoi mărim viteza,

până observăm că am obținut un aluat care se desprinde de bolul nostru. În acel moment, reducem iar viteza și oprim.

Pasul 2.  Pe o suprafață plată vom presăra făină și vom așeza cu grijă aluatul obținut. Formăm o bilă de dimensiuni potrivite, presărăm făină și deasupra acesteia și o acoperim cu folie alimentară, pentru a o lăsa la crescut timp de aproximativ 15 minute.

Pasul 3.  După acest interval de timp îndepărtăm folia alimentară, iar cu ajutorul unui sucitor, începem să întindem aluatul, până vom obține un cerc de aproximativ 20 de centimetri. Cu ajutorul unei pensule, vom îndepărta făina în exces de pe aluat.

Pasul 4.  Apoi vom avea nevoie de 180 de grame de unt (la temperatura camerei), cu care vom unge doar o parte a aluatului. Atenție însă! Trebuie să ne mai rămână aproximativ un sfert de parte de aluat, fără să fie unsă

cu unt. Respectivul sfert, se va suprapune peste aluatul nostru, atât cât i se permite. Îndepărtăm și acum excesul de făină și suprapunem și celălalt sfert rămas, peste cele două.

Pasul 5.  Acum vom întoarce aluatul nostru, după ce am obținut un dreptunghi mai lung, iar cu ajutorul sucitorului, îl vom întinde, până va ajunge din nou la o formă pătrată și repetăm procesul încă o dată (ungem cu unt, însă păstrăm un sfert, suprapunem sfertul, îndepărtăm făina, suprapunem cealaltă parte rămasă, îndepărtăm făina).

Pasul 6.   Aluatul mai trebuie întins pentru ultima dată, însă de această dată vom adăuga toată cantitatea rămasă de unt, cu care vom unge aluatul, iar când vine vorba de rulat, nu vom mai suprapune o parte, și vom începe să-l rulăm, de la un capăt spre celalalt capăt, cât mai strâns cu putință. Apoi se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească timp de aproximativ 15 minute, în frigider.

Pasul 7.  Între timp, ne vom ocupa de crema noastră pentru umplutură. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adaugă 20 de grame de făină, o linguriță de scorțișoară, 3 gălbenușuri de ou la care am adăugat un praf de sare și 30 de mililitri de lapte. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente.

cea mai simpla reteta de tarta cu ou
Rețetă de tartă cu ou, cunoscută ca pastel de nata[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 8.  Separat, în aproximativ 130 de mililitri de lapte, vom introduce un baton de scorțișoară și un baton de vanilie și vom pune pe foc până va da în clocot. Între timp, într-o oală de dimensiuni potrivite, vom adaugă 120 de grame de zahăr granulat, alături de 90 de mililitri de apă și punem pe foc până când zahărul se va dizolva.

Pasul 9.  Acum că ne-am ocupat de toți acești pași, a venit momentul să luăm de pe foc laptele în care am pus scorțișoara și vanilia, iar treptat, cu grijă, vom adăuga conținutul în bolul nostru cu amestecul format din făină, scorțișoară, ou, sare și lapte. În tot acest timp, trebuie să amestecați continuu și să nu vă opriți!

Pasul 10.  Odată ce am terminat acest conținut, va veni rândul și pentru cel de apă cu zahăr. Așadar, exact ca în cazul anterior, îl vom adăuga treptat, cu grijă, în timp de continuăm să amestecăm. Amestecul obținut se strecoară, iar apoi adăugăm o esență de vanilie și amestecăm.

Pasul 11.  A venit timpul pentru asamblarea desertului nostru absolut delicios. Scoatem aluatul de la frigider, îndepărtăm folia alimentară și îl transferăm pe o suprafață plată, pe care am presărat în prealabil, făină. Pentru început vom îndepărta puțin din capete, apoi restul aluatului se va tăia în jumătate, pentru ca ulterior să tăiem astfel încât să obținem 8 tarte cu ou.

Pasul 12.  Vom avea nevoie de o tavă specială cu forme pentru brioșe, pentru ca în fiecare să punem câte o bucată de aluat. Acum vom avea nevoie de un bol mic cu apă rece. Ne vom înmuia degetele în această apă, pentru a începe să presăm aluatul nostru, astfel încât să se formeze un mijloc, iar părțile superioare se lipesc de forma tăvii. În interiorul acestora vom turna compoziția noastră de umplutură.

Pasul 13.  Tava se pune la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 290 de grade Celsius. În momentul în care acest interval de timp a trecut, vom scoate cu ajutorul unei spatule subțiri din tavă, toate tartele noastre cu ou și le vom așeza pe un platou, iar rețeta este gata!

Tarta cu ou  este gata și se poate servi calda. Poftă bună!

cea mai buna reteta de tarta cu ou
Rețetă de tartă cu ou, cunoscută ca pastel de nata[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies