Schimbarea la faţă 2024. Ce se întâmplă dacă te cerţi în această zi cu cineva, conform unei vechi tradiţii

schimbarea la fata 2024
Schimbarea la faţă 2024. Ce se întâmplă dacă te cerţi în această zi cu cineva, conform unei vechi tradiţii

Schimbarea la față are loc pe data de 6 august 2024. Însă știați care sunt tradițiile pe care trebuie să le respectați?

Aflați din rândurile următoare, care sunt tradițiile pe care trebuie să le respectăm pe data de 6 august 2024, de Schimbarea la față a Domnului, dar și de ce nu e bine să ne certăm cu cineva în această zi.

 

Principalele tradiții de Schimbarea la față 2024

  • Credincioșii participă la Sfânta Liturghie, unde preotul oficiază slujba Schimbării la Față. În cadrul acesteia, se citesc pasaje din Evanghelie care descriu Schimbarea la Față a Domnului pe muntele Tabor.
  • O tradiție importantă este binecuvântarea strugurilor, simbolizând roadele toamnei. După slujbă, strugurii sunt sfințiți și împărțiți credincioșilor, marcând începutul recoltelor de toamnă.
  • În unele comunități, credincioșii țin post în ajunul sărbătorii și în ziua sărbătorii, pentru a se curăța spiritual și pentru a se pregăti să primească binecuvântarea lui Dumnezeu.
  • Mulți credincioși fac pelerinaje la mănăstiri și biserici dedicate Schimbării la Față. Aceste pelerinaje sunt considerate acte de devoțiune și o modalitate de a căuta liniștea sufletească și întărirea credinței.
  • Sărbătoarea marchează și începutul schimbării vremii. Se spune că de la Schimbarea la Față, vremea începe să se răcească, și că ziua devine mai scurtă. Agricultorii încep pregătirile pentru recoltare și pentru toamnă.
  • În unele zone rurale, există obiceiul ca oamenii să se spele pe față cu rouă în dimineața zilei de 6 august, crezând că acest gest le va aduce sănătate și frumusețe. De asemenea, se spune că în această zi nu este bine să te cerți sau să vorbești de rău pe cineva, pentru a nu atrage ghinionul.
  • Se consideră că nu este bine să muncești în această zi, în special lucrări grele, deoarece se crede că munca va fi fără spor și poate aduce ghinion.

Citește și: Superstiții de Sfântul Ilie 2024. De ce nu e bine să mănânci mere în această zi

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

6 august 2024
Schimbarea la faţă 2024. Ce se întâmplă dacă te cerţi în această zi cu cineva, conform unei vechi tradiţii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cea mai puternică rugăciune de împăcare. Ce cuvinte să rostești pentru împăcarea cu cei dragi

De ce nu e bine să te cerți cu cineva pe 6 august

Pe 6 august, când se sărbătorește Schimbarea la Față a Domnului, există credința că nu este bine să te cerți cu cineva din mai multe motive legate de tradiție, superstiție și semnificație religioasă. În această zi, credincioșii sunt îndemnați să se abțină de la conflicte și să păstreze pacea interioară și exterioară.

Certurile și conflictele contravin spiritului sărbătorii, care promovează reconcilierea, iertarea și dragostea creștină. Se crede că certurile în zilele sfinte pot atrage ghinion, probleme și nenorociri în viața de zi cu zi. Păstrarea armoniei în ziua de Schimbarea la Față este văzută ca o modalitate de a asigura prosperitatea și binecuvântarea în restul anului. 

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

sarbatori cu cruce rosie 2024
Schimbarea la faţă 2024. Ce se întâmplă dacă te cerţi în această zi cu cineva, conform unei vechi tradiţii[Sursa foto: freepik]

Ce alte lucruri sunt interzise de Schimbarea la față a Domnului

  • Este interzis să te cerți sau să ai conflicte cu ceilalți. Ziua trebuie să fie una de pace și armonie.
  • Tradiția populară recomandă evitarea muncilor grele și a activităților fizice solicitante, cum ar fi lucrul la câmp sau în gospodărie. Aceasta este o zi de odihnă și reflecție spirituală.
  • Se spune că nu este bine să-ți tai părul sau unghiile în această zi, deoarece poate atrage ghinion sau probleme de sănătate.
  • Este considerat nepotrivit să speli rufe sau să faci alte activități casnice similare în această zi sfântă.
  • Se evită împrumuturile de bani sau alte bunuri, deoarece se crede că acest lucru poate aduce pierderi financiare sau neînțelegeri.
  • Deși nu este neapărat interzis, mulți oameni evită să plece în călătorii lungi sau să înceapă drumuri importante în această zi, pentru a preveni posibile accidente sau pericole.
  • Deși sărbătoarea Schimbarea la Față nu cade în postul Sfintei Marii (care începe pe 1 august și se termină pe 15 august), în anumite tradiții se recomandă totuși moderație în mâncare și băutură și evitarea exceselor.
  • În unele zone, vânătoarea și pescuitul sunt evitate în această zi, din respect pentru natură și pentru sărbătoarea religioasă.
  • În general, se evită inițierea de noi proiecte, schimbări majore sau luarea de decizii importante, deoarece ziua este considerată una de stabilitate și continuitate.

sarbatori august 2024
Schimbarea la faţă 2024. Ce se întâmplă dacă te cerţi în această zi cu cineva, conform unei vechi tradiţii[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cea mai puternică rugăciune de împăcare. Ce cuvinte să rostești pentru împăcarea cu cei dragi

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies