Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă cu iaurt a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea pregătește mereu cele mai gustoase preparate pentru familia și prietenii săi. De data aceasta, prezentatoarea TV și-a îndulcit invitații cu o plăcintă cu iaurt.
Soția lui Tavi Clonda a filmat întreg procesul de preparare al plăcinte și l-a împărtășit cu urmăritorii pe pagina sa de Facebook.
„ Eu am avut 7 ouă în casă. Am separat albușurile de gălbenușuri și deja am bătut albușurile aici cu un pliculeț de zahăr pudră. Am păstrat gălbenușurile. Avem nevoie de o mână de zahăr pe care le punem peste gălbenușuri.
Eu fac rețeta asta din ochi. Nu îmi place să fie foarte dulce pentru că la sfârșit oricum o pudrez cu zahăr și reglez gustul de acolo. Ne apucăm să batem bine și gălbenușurile, până când se topește zahărul dinăuntru. Adăugăm și iaurtul, pe care l-am scurs atât cât am putut. O să răsturnăm aici și mascarponele. Tot acum punem și esența de vanilie. Amestecăm totul aici până când devine ca o pastă, ca o cremă foarte fină.
Acum a venit momentul să încorporăm albușurile în cremă. Aș vrea să încorporăm astea încet și cu spatula, ca să nu se lase albușurile și plăcinta noastră să aibă un aspect pufos. Am topit un pachet de unt. Punem unt în tavă și ungem tava bine-bine. Punem foaia, o ungem cu puțin unt, mai punem încă o foaie de plăcintă. Punem și niște umplutură. Vreau să fac mai multe straturi, deci nu puneți foarte multă umplutură, cât să se acopere.
La mijlocul montajului punem și stafidele și le așezăm să fie peste tot. Am montat toată plăcinta și la sfârșit am turnat și restul de unt pe deasupra, ca să se prăjească frumos foaia. Plăcinta asta o bag la frigider să se întărească. Ea trebuie tăiată înainte de a o pune la copt, ca să nu se umfle. Îi dau drumul la copt în momentul în care ne așezăm la masă.
Se taie mai ușor dacă o puneți la frigider și o lăsați măcar pentru o oră. 35 de minute la copt. Le mai tai o dată ca să fie ușor de pătruns. Punem cu lingura deasupra fiecărei foi lapte, ca să înmuiem foaia. Încă 10 minute la cuptor, o pudrăm cu zahăr și plăcinta e gata.”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.