Checul este unul dintre cele mai delicioase preparate, se pregătește ușor și rapid și se poate servi împreună cu întreaga familie. Se poate servi la micul dejun, aperitiv, prânz sau cină. Dacă îți dorești un chec pufos, ei bine, iată care este rețeta perfectă.
Checul este un desert pe cinste, iar dacă îți dorești să ai parte o gustare de-a dreptul delicioasă, ei bine, ai găsit preparatul perfect. Iată cum poți să faci un chec pufos!
Secretul pentru un chec pufos
Citește și: Chec cu zmeură. Cel mai pufos dintre toate!
Citește și: Chec cu afine. Rețeta perfectă pentru un desert delicios și sănătos!
Gospodinele iubesc checul, pe lângă faptul că este un desert foarte gustos, acesta se poate prepara și cu cacao, varianta clasică, ciocolată, fructe uscate sau nuci. Orice variantă ați alege, va fi la fel de ușor de preparat, iar familia ta se va bucura de un desert pe cinste.
Ingrediente
- 4 linguri cacao
- 400 g făină
- 8 linguri ulei
- 2 lingurițe de praf de copt
- 10 ouă (separăm albuşul de gălbenuș)
- 4 pliculețe de zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 400 g zahăr
Cum se prepară checul pufos cu cacao
Mixează albușurile cu sarea într-un bol, cu telul, până în momentul în care se transformă în spumă. Apoi, treptat, pune zahărul vanilat și tos și amestecă-le până în momentul în care vei obține o compoziție mai tare.
Într-un alt castron, amestecă gălbenușurile cu uleiul, până în momentul în care se formează o compoziție omogenă.
Adaugă gălbenușurile în compoziția de albuș, iar peste făină pune praful de copt și încorporeaz-o ușor, cu mișcări largi, în compoziția de albușuri și gălbenușuri.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Împarte amestecul în două părți egale. Într-un recipient separat, diluează cacaua cu apă și amestec-o până când se transformă într-o cremă omogenă.
Pune-o peste aluatul dintr-un bol. În tăvi, pune hârtie de copt și adaugă alternativ câte o lingură din fiecare bol de aluat. Pune tăvile la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute.Sfaturi pentru un chec pufos, delicios și cu aspect plăcut.
Orice preparat, fie el desert sau fel principal, trebuie să conțină în primul rând ingrediente de calitate. Pentru a face un chec pufos, gospodinele trebuie să fie atente și la următoarele aspecte:
– utilizează maia sau bicarbonat de sodiu
– pentru o compoziție fină, folosește zahăr pudra în loc de zahăr tos
– înainte de utilizare ai grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei
– pentru a obține un chec pufos este foarte important ca albușurile să fie separate complet de gălbenușuri și mixate intens, până când obții o spumă tare
– alege un unt cu 82% grăsime
– cele mai bune tăvi pentru chec sunt cele metalice
– cea mai bună temperatură pentru coacerea checului variază între 130 și 160 de grade
– înainte de a fi servit, checul trebuie lăsat să se răcească