Aproape toate gospodinele încep acum să-și facă planul pentru bucatele care vor fi puse pe masa de Crăciun. Sarmalele sunt așteptate cu nerăbdare de către români.
Chiar dacă majoritatea gospodinelor le gătesc deja de ani buni, unele dintre ele nu au aflat încă secretul pentru a le face gustoase și zemoase. Dacă vei respecta pașii de mai jos, vei avea un preparat cu care să te lauzi în fața invitaților tăi.
Care este trucul pentru a face sarmalele să fie fragede și gustoase
Românii abia așteaptă sarmalele pe masa de Sărbători. Chiar dacă cele mai multe gospodine fac diverse feluri de mâncare, invitații așteaptă cel mai mult vedeta meselor.
Cu toate că bucătăresele cu experiență le pregătesc deja de ani buni, multe dintre ele nu știu să le gătească zemoase și fragede.
Carnea nu ar trebui să fie strânsă în interiorul foilor de varză dar nici să iasă prea tare. Iată câteva trucuri aduse de chefi care te vor ajuta să pui pe masa celor dragi cele mai delicioase sarmale.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Majoritatea gospodinelor întâmpină mereu probleme când vine vorba de amestecul de carne folosit.
Unele dintre ele folosesc în compoziție carne de vită amestecată cu carne de porc. Altele pun în interior care de oaie, de pasăre sau doar de porc. În unele zone din Deltă se fac sarmale cu carne de pește.Indiferent de alegerea pe care o faci, va fi nevoie să adaugi cartofi rași pe răzătoarea mică și storși de zeamă pentru un plus de aromă, dar și pentru ca sarmalele să fie pufoase și fragede.
În plus, în anumite rețete ai putea găsi și vin alb sau apă minerală pusă în compoziție pentru ca sarmalele să fie mai zemoase.Citește și: Care este ingredientul care nu are ce căuta în cârnații de casă. Acesta va strica gustul și textura
Alte secrete pentru a obține sarmale perfecte
Poți adăuga ou în compoziție pentru că acesta are rolul de a lega mai bine ingredientele.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Pentru a obține un gust final echilibrat nu adăuga prea mult orez sau prea multă ceapă în sarmalele tale. Este recomandat să pui o cană mică de orez la un kilogram de carne. Tot la această cantitate de carne nu trebuie să pui mai mult de două sau trei cepe.
Bucătarii cunoscuți prepară sarmalele cu un morcov în interior pentru a le scoate dulceața în prim-plan.
Nu uita să le fierbi în apă amestecată cu suc de roșii făcut în casă.Citește și: Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!