Semnele unei relații narcisiste: 7 aspecte esențiale de observat

semnele unei relatii narcisiste
Semnele unei relații narcisiste: 7 aspecte esențiale de observat

O relație în care se află un partener narcisist, poate afecta enorm de mult celălalt partener. Însă știați care sunt semnele unei astfel de relații?

Aflați din rândurile următoare, care sunt modalitățile în care victima dintr-o relație narcisistă se comportă, dar și care este următorul pas pe care îl puteți face dacă vă aflați într-o astfel de situație.

 

7 moduri în care o victimă se comportă într-o relație narcisică

1. Frământarea

Dacă te surprinzi gândindu-te și supraanalizând fiecare detaliu, ai ajuns la punctul în care ești obsedat de relație din cauza confuziei constante.

În acest moment, s-ar putea să te simți ca și cum ai fi înnebunit, iar gândurile tale devin un carusel de întrebări și îndoieli fără sfârșit. Această stare de neliniște poate să îți afecteze sănătatea mintală și emoțională, făcându-te să te simți nesigur și vulnerabil. Chiar dacă încerci să te aperi de a fi caracterizat ca nebun, anxietatea legată de relație și incapacitatea de a găsi claritate te pot duce la comportamente obsesive, afectând negativ atât stima de sine, cât și dinamica relației.

Citește și: De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc

Semnele unei relații narcisiste: 7 aspecte esențiale de observat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Deschideți discuția: 5 cele mai interesante întrebări pentru cupluri

2. Regret și vinovăție

După ce auziți expresii precum „Aș fi vrut să fi putut spune asta” sau „Trebuie să spun asta”, vă simțiți și mai îngrijorat să vă imaginați reacția partenerului tău. Te confrunți cu crize de regret și vinovăție.

Ești între posibilitatea ca ei să înțeleagă și să se schimbe și probabilitatea ca ei să fie tratați nedrept.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

3. Rechemare euforică

Chiar dacă este doar o singură zi într-o lună întreagă, adesea alegeți zilele bune. „În cele din urmă mi-a permis să-mi exprim sentimentele fără a fi supărat pe mine”.

Ești atât de obișnuit cu strictul minim încât ceva ce este oferit în relații pare a fi o iubire extraordinară.

cum sa evitati o relatie narcisist
Semnele unei relații narcisiste: 7 aspecte esențiale de observat[Sursa foto: freepik]

4. Abuz de sine

Ajungi să nu te mai placi și întotdeauna încerci să te schimbi pentru a-l face pe celălalt să se simtă mai bine. Faci compromisuri fără să știi cu privire la limitele tale și te faci de rușine pentru a-ți satisface nevoile partenerului tău.

5. "Mersul pe coji de ouă"

Partenerul tău te-a convins că reacțiile tale la lipsa lor de respect sunt mai abuzive decât lipsa de respect în sine. Navigați prin comunicare cu teamă și încercați să evitați reacțiile.

relatie narcisista
Semnele unei relații narcisiste: 7 aspecte esențiale de observat[Sursa foto: freepik]

6. Izbucnire de furie

După ce ignori în mod constant adevărul și realitatea, ajungi la marginea răbdării și a rezistenței emoționale.

Te simți nedreptățit și, inevitabil, reacționezi la această percepție de nedreptate. Totuși, furia și frustrarea ta sunt adesea folosite împotriva ta, fiind considerate dovezi ale instabilității sau ale unui comportament inadecvat. În loc să fii ascultat și înțeles, ajungi într-o luptă epuizantă pentru a demonstra adevărata rațiune din spatele sentimentelor și reacțiilor tale. Acest ciclu de negare și confruntare constantă te lasă obosit și dezamăgit, făcându-te să simți că eforturile tale sunt în zadar.

Citește și: Cât costă un buchet de flori în prima zi de școală! Ce preț au aranjamentele si coșulețele la florăriile din București- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

7. În căutarea închiderii

Ești întotdeauna învins pe nedrept și fără speranță și nu te închizi niciodată la conversație. Întotdeauna este o ceartă, nu o conversație! Nu poți niciodată să fii convingător într-o conversație, este fie stilul lor, fie calea de urmat!

partener narcisist
Semnele unei relații narcisiste: 7 aspecte esențiale de observat[Sursa foto: freepik]

 

Care este următorul pas într-o relație narcisică?

Puteți lua o decizie după ce ați observat simptomele de a fi sub influența unui narcisist. Un narcisist nu poate schimba. Ei cred într-o iubire care se potrivește confortului lor, pentru a obține cât mai mult de la cei pe care îi iubesc și pentru a păstra o față umilă a oamenilor în fața străinilor. Ideologia iubirii lor se bazează pe obiecte iubitoare care sunt temporare și sunt conduse doar de plăcere și nevoie. Narcisiștii sunt prădători emoționali care vă pot face să vă ascundeți vulnerabilitățile și să vă arate ca persoana de care aveți nevoie. O relație narcisică începe cu dragoste euforică, dar apoi victima este devalorizată și aruncată. Până când nu mai ai energie emoțională, acest ciclu de abuz va continua.

partener narcisist semne
Semnele unei relații narcisiste: 7 aspecte esențiale de observat[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Deschideți discuția: 5 cele mai interesante întrebări pentru cupluri

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Probleme de sănătate pentru Angela Rusu. Ce a pățit și cum se simte acum artista

Feli, despre cum a trecut peste despărțirea de fostul partener. Cine i-a fost alături artistei în clipele grele. „Eu știam, în inima mea, că acela e colacul meu de salvare.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies