SFATURI: Tunde-te singur acasă. Sfaturi și trucuri pentru cele mai bune tunsori realizate la tine acasă!

Tuns filat acasa
SFATURI: Tunde-te singur acasă. Sfaturi și trucuri pentru cele mai bune tunsori realizate la tine acasă!

Tunsoarea în scări tehnică de lucru ● Tuns în trepte bărbați ● Metode de tuns părul ● Tunsori în scări cu volum

O nouă tunsoare întotdeauna îți da un aer proaspăt și te face să te simți bine, mai ales dacă este o coafură reușită. Complimentele bucură pe oricine și îți poți ridica stimă de sine chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. De Paște, obiceiurile sunt diversificate în funcție de fiecare regiune a țării. În multe zone, o tradiție populară este aceea de a îmbraca haine noi și de a fi cât mai îngrijiți, în această zi de mare sărbătoare.

O schimbare de look cu o nouă tunsoare poate fi începutul! Situația pandemică ne-a scos din zona noastră de confort și a trebuit să ne adaptăm la multe lucruri pe care le făceam cu ajutorul cuiva sau într-o anumită locație. În aceasta situație mulți și-au descoperit multe calități ascunse sau chiar neștiute. Cum te poți tunde singur acasă?! Foarte simplu, pot spune mulți! Important este să ai puțină îndemânare și răbdare.
Mulți au început de la o tunsoare cu capul în jos, până la o tunsoare în scări a părului lung făcută pas cu pas. Important este să încerci cu o tunsoare simplă astfel încât să nu îți dea bătăi de cap! Urmând mai multe tutoriale video, te poți tunde singur acasă, fără ajutorul altor persoane.

Cum se tunde părul drept?

Pentru a-ți tunde singur părul trebuie să ai ustensilele necesare: foarfecă, pieptăn, clești, o pelerină pentru tuns și o sticluța cu pulverizator.

Înainte de a începe procedura de a-ți tunde singur părul, fiecare trebuie să țină cont și de textura firului de par pe care îl are. Umezește părul astfel încât să ai un control mai bun asupra lui. Scopul este de a obține părul drept, neted și fără încurcături pentru un control maxim. Prinde părul într-o coadă de cal la spate și în funcție de lungimea părului mai pune câteva elastice astfel încât să fie strâns bine și pe lungime.
Prinde vârfurile cu două degete și taie puțin, astfel încât să nu fie o tăietură mai mare de 1 – 2 cm. Desfă coada de cal și piaptănă din nou părul. Împarte părul în două cu o cărare pe mijloc, începând de la frunte către ceafă. Prinde ambele părți de păr sub barbie, cu un elastic. Folosește degetele pentru a ține vârfurile părului și mai taie odată. Poți desface coada și păstrează ambele părți de par.
Prinde fiecare secțiune a părului și taie în diagonală vârfurile.

Citeste si: TUNSORI în V pentru părul lung| Top 4 tunsori în V

Cum se tunde părul în trepte- Tunsoarea în scări tehnică de lucru 

De sărbătorile pascale îți poți face un cadou, ce te poate impresiona atât pe tine cât și pe cei din jurul tău: o tunsoare nouă! Tunsoarea în scări poate fi o variantă oportună pentru pentru orice persoană care are o îndemânare și o abordare aparte.

De ajutor îți pot fi tuturialele video, în primul rând pentru a înțelege procedura și rezultatul să fie o reușită. Tunsorile în scări te ajută să ai mai mult volum în primul rând și să pui în evidență mai mult trăsăturile feței.

Folosește un pieptăn pentru a scapa de orice încurcătură a firelor de par. Prinde părul într-o coadă de cal care să cuprindă firele de păr începând cu cele din creștetul capului urmând linia unui V până la tâmple.

Prinde părul într-o coadă și poziționeaz-o în dreptul frunții. Poți prinde cu un elastic de păr aceeași coadă, dacă părul este prea lung. Cu o foarfecă începi să tunzi cu vârful în interiorul cozii, lungimea pe care o doreșți să o scurtezi. Umezește restul părului și prinde-l pe tot într-o coadă, deasupra primei cozi. Prinde cu un elastic de păr lungimea părului astfel încât să te poată ajuta să scurtezi din el. Folosește foarfeca exact ca la prima coadă și tunde-l în același stil, cu vârful spre interior. Desfă ambele cozi și aranjează părul si observă rezultatul este spectaculos!

Citeste si: Tunsoare "BROS" pentru femei| TOP 5 idei de tunsori "BROS" în 2021!

Cum se tunde părul creț?

Tunsoarea părului creț acasă este unul dintre cele mai ușoare tunsori ce se pot realiza în acest fel. De ce este ușor să tunzi părul creț? Pentru că în situația în care greșești și nu realizezi tunsoarea perfect, onduleurile maschează aceast defect. Prinde jumătatea superioară a părului într-un coc. Lasă restul părului de la ceafă liber pentru a începe să tunzi șuviță cu șuviță. Împarte părul în două părți egale și adu-le pe umeri. Prinde vârfurile cu degetele și taie cat dorești. Mai adaugă câteva șuvițe din cocul strâns pentru a începe să le tunzi. Ține cont că tunsoarea trebuie să fie în trepte astfel încât să îi dai volum frumos buclelor. Continuă în acest stil până termin tot părul strâns în coc.

Citeste si: Cum sa-ti dai seama daca ti-ar sta bine tunsa scurt!

Cum se filează părul- Tunsori în scări cu volum 

Persoanele care doresc să se tundă singure acasă, după ce aleg o tunsoare scurtă și foarte filată trebuie să fie pregătite cu o foarfeca specială pentru filat, mașina de tuns și o pieptăn special. Prinde părul din partea superioară a capului cu mai mult clești. Setează mașina de tuns la nivelul pe care îl dorești să îl obții pentru tunsoare. Poți desface părul în totalitate și aranjează-l sub forma dorită.

Cum se tunde părul la bărbați- Tuns în trepte bărbați 

Cea mai populară formă de tuns la bărbați este tunsul “pierdut” sau sunt formă “periuță”. Încearcă o tunsoare nouă în preajma sărbătorilor pascale! Tot ceea ce ai nevoie este de o mașină de tuns! Cea mai bună recomandare poate veni din partea unui hairstylist-ului în privința achizitioanarii uneia, în caz că nu deții.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Tunsori la modă în 2021 pentru păr mediu. Află ce se poartă și ce nu!

1) Tuns pierdut bărbați. Idei de tunsori

Folosește o sticluța cu pulverizator pentru a uda părul. Descurcă părul cu un pieptăn și pregătește mașina de tuns la nivelul pe care ți-l doreșți, astfel încât să tai din par. Începe să tunzi în laterale astfel încât să nu atingi partea superioară a capului, pe nivelul 2 sau 3. Micșorează treptele dacă dorești să tunzi în profunzime în partea din spate, cu nivelul 1. Tot ceea ce ai nevoie este de puțină dexteritate în privința mașinii de tuns.

2) Tuns periuță bărbați. Idei de tunsori

Tunsoarea în stilul "periuță", este probabil cea mai cerută formă de tunsoare în rândul frizeriilor. Denumită și “tunsoare numărul 2”, aceasta întrunește cu ușurință o serie de dorințe ale bărbaților. Cu ajutorul mașinii de tuns setetă la nivelul 2, începe să îndepărtezi părul nedorit. Pentru partea dificilă din zona cefei, încearcă să ceri ajutorul cuiva pentru a nu te răni.

Tunsori clasice pentru bărbați

Mereu o tunsoare prospăt relizată îți da un aer fresh și tineresc. Frizurile clasice sunt cele mai bune variante astfel încât să poți fi în trend și mai ales să atragi privirile oamenilor din jur. În situația în care îți dorești să încerci ceva nou și nu ești sigur că îți stă bine, mai bine nu încearca varianta aceasta de tuns, acasă. Părerea unei persoane avizate te poate ajuta să îți dai seama dacă poate fi o reușită sau un eșec.

Citeste si: Coafuri De Mireasă 2021. Coafuri Mireasă pentru Nuntă

Cum se tunde barba?

Barba este probabil noul trend al timpurilor pe care le trăim, în ceea ce privește bărbații. În trecut bărbații nu purtau barbă și într-un timp foarte scurt foloseau ustensilele și produsele cosmetice necesare pentru a scapa de această. Menținerea unei barbi care arată foarte bine necesită o procedura frecventă în privința întreținerii acesteia. Pentru a avea o barbă impecabilă, întotdeauna trebuie să aranjezi și părul de pe gât.

Mulți bărbați acordă o importantă majoră felului în care arată barba. Înainte de începerea procesului de tuns a bărbii, bărbații își pregătesc ustensilele necesare în funcție de modelul și structura pe care doresc s-o adopte. Barba reprezintă unul dintre “simbolurile” masculinității în ceea ce privește bărbatul. Din punct de vedere al timpului, barba are nevoie de o perioadă de timp, de obicei între 4 și 6 săptămâni pentru a crește. În condițiile în care barba nu este îngrijită, aceasta dă o “notă” de neglijență. Înainte de a începe procesul de a tunde barba, asigura-te că ai o mașină de tuns eficientă. Delimitează în primul rând zona” decolteului” bărbii, punând două degete orizontale fix sub bărbie. Ține cont că totul variază și în funcție de mărimea degetelor și lungimea gâtului. Este o modalitate ușoară să delimitezi decolteul și până unde trebuie să începi să aranjezi barba. Te mai poți orienta și în funcție de “Mărul lui Adam”.

cum sa te tunzi singur acasa

1) Cum se face barba "cioc"?

Barba în stil “cioc” este probabil unul dintre cel mai întâlnit modele de barbă, pentru un bărbat care are o față în formă de “inimă” sau rotundă. Ciocul nu este greu de realizat, dacă ai înțeles toți pașii și îi urmezi cronologic. Este cea mai bună metodă mai ales dacă barba nu îți crește uniform pe toată lungimea ei și poți alege varianta “ciocului” tocmai pentru a masca acest “defect”.

Lasă părul să crească în jur de 1 cm pentru a putea să aranjezi barba de tip cioc. Rade barba în laterale și oprește-te în jurul gurii. Acea zona o să formeze ciocul. Folosește o mașina de tuns sau un aparat special de tuns barbă pentru a seta nivelul dorit al lungimii acesteia. Pentru a păstra forma, nu uita că trebuie să menții tunsul acesteia o dată pe săptămnă.

Aranjare barba
Aranjare barba[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum să îți tunzi părul în V de una singură

2) Cum îți aranjezi barba?

O barbă neîngrijită atrage toate privirile asupra acelui bărbat. Bărbații care aleg să poarte barbă, trebuie să știe că trebuie să îi acorde o importanță mare de fiecare dată când ies din casă. Folosește produse cosmetice adecvate pentru a hidrata pielea și pentru a aranja firele rebele, cum ar fi gelurile de fixare. Recomandarea ar fi să nu folosești produse pe baza de alcool pentru ten. Investete puțin în ustensile de calitate, astfel incat să ajungi ușor la barba perfectă pentru tine. Spre exemplu, un aparat de tuns barba are numeroase avantaje, iar cel mai important este că poate tăia părul de diferite lungimi.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Tunsori pentru copii

Reîmprospătează tunsoarea copilului tău chiar înainte de Paște! Așa cum adulți acordă o importanță mare felului în care arată, așa trebuie tratați și copiii. Singurul lucru ce poate deveni o "teroare" pentru părinte este atunci când calcă pragul unui salon de înfrumusețare, alături de copilul lui care nu este deschis să facă o schimbare. De principiu, copiii atunci când sunt mici sunt greu de convins că tunsoarea nu le face nimic rău. Mulți părinți adoptă pentru copii lor tunsul acasă. Important pentru realizarea acestui proces ce poate fi greoi, este faptul că acel copil trebuie să înțeleagă că nu trebuie să se foiască. Faptul că stă cuminte ajută mult părintele, pentru a termina rapid tunsoarea. Agitația copilului poate duce la rezultate nedorite și tăieturi ale părului total greșite pentru tunsoarea aleasă. Dacă îți place să fii în tendințe din punct de vedere al tunsorilor, poți alege aceleași tunsori chiar și pentru copilul tău.

Citeste si: Ce coafuri vor fi la modă în 2021. E valabil pentru toate tipurile de păr

1) Tunsori pentru fete

Fetițele mereu vor să dețină medalia de aur în privința tunsorilor, pentru a fi cele mai cochete. Încă de mici, copiii înțeleg complimente și multora le place să fie admirați de către cei din jur. Dacă ieie+ decizia de a tunde fetița acasă, ține cont că nu trebuie să filezi foarte mult părul și să nu exagerezi în privința volumului. În condițiile în care fetița are un par lung pe care doreșți să îl pui în valoare cu o coadă de cal, diverse împletituri și cocuri, atunci ar fi de preferat să îi tunzi vârfurile și nu din lungimea părului. Pentru a face totuși o schimbare, poți tăia bretonul. În aceste condiții poți scoate în evidență trăsăturile frumoase ale copilului și îi dai un aer proaspăt, chiar înainte de Paște.

Citeste si: Pentru ce tunsoare să optezi, în funcție de zodie!

2) Tunsori pentru băieți

Tunsorile pentru băieți sunt puțin mai greu de realizat dacă nu ai și o mașină de tuns, acasă. Așa cum este și în cazul adulților bărbați, tunsoarea tip “periuță” este cel mai simplu de realizat. După o asemenea tunsoare spălatul părului se realizează foarte ușor. Stilul ales pentru băieți în privința tunsorii, poate fi făcut prin tăieturi clasice ce îi oferă un look proaspăt copilului. O deosebită atenție trebuie să acorzi tunsului cu mașina de tuns mai ales că poți răni foarte ușor pielea scalpului băiețelului. Pentru îngrijirea părului până la următoarea tunsoare, părinții trebuie să știe că nu au voie să aplice aceleași produse de îngrijirea părului atât pentru curățare cât și pentru styling, ca cele pentru adulți.

Cât timp băiețelul este mic, îi poți alege diverse tunsori cu modele rase și tăieturi la modă mai ales atât timp cât încă nu merge la școală. Aceste tunsori realizate chiar la tine acasă, pot fi adevărate “opere de artă” atâta timp cât aplici și produse cosmetice pentru a le menține forma, fără a exagera. Indiferent de textura și lungimea de păr pe care copilul o are...  lung, creț, scurt, ondulat, poți găsi o varietate de tunsori pe internet care să îl pună în valoare. Alege tunsori ce oferă un look nou, chiar înainte de sărbătorile pascale!

Citeste si: TUNSORI în V pentru părul lung| Top 4 tunsori în V

Când e bine să te tunzi?

O vorbă din bătrâni spune că părul tuns des, crește mult mai rapid și mai sănătos! Potrivit statisticilor, părul nu crește mai repede din acest motiv. Strălucirea și prospețimea tunsorii este dată de faptul că elimini prin tăiere firele despicate ale vârfurilor ce dau un aspect neîngrijit părului. În funcție de tipologia ta de păr, lungime și textura firului, poți alege o perioadă constantă la un anumit interval de timp pentru a tunde  părul. Femeile cu părul scurt trebuie să intervină cu o tunsoare pentru a menține forma părului, la un interval de 4 – 6 săptămâni. Părul de lungime medie trebuie să aibă o frecvența de tuns între 6 – 8 săptămâni. Nepărat trebuie să ții cont de cât de des îl vopsești și de faptul că un păr vopsit întră într-un proces de deterioarare mai rapidă decât părul nevopsit. În această situație recomandarea tunderii părului este de o dată la maximum 4 săptămâni.

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Tunsoarea "BROS" pentru femei. TOP 5 idei de tunsori "BROS" în 2022

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies