Sorin Cîmpeanu, despre începerea anului școlar: „Acei elevi care au contraindicaţii..."

sorin cimpeanu declaratii
Sorin Cîmpeanu vorbește despre începerea anului școlar cu prezență fizică

Elevii cu probleme medicale vor începe anul școlar în regim online. Ce declarații a făcut Sorin Cîmpeanu cu privire la întoarcerea elevilor în bănci?

Începerea anului școlar vine cu vești bune din partea Ministrului Educației și anume că elevii vor reveni în bănci de pe data de 13 septembrie. Cu toate astea, elevii cu contraindicații medicale sau cazuri de comorbidități vor continua în regim online.

Sorin Cîmpeanu, despre începerea anului școlar: „Acei elevi care au contraindicații..."

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu vorbește despre începerea anului școlar pe 13 septembrie cu prezență fizică, însă anumiți elevi vor rămâne la regimul online de studiu.

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a mărturisit Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: COVID-19 Italia: Se închid școlile din cauza pandemiei

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

sorin cimpeanu despre inceperea anului scolar
Sorin Cîmpeanu spune că elevii cu probleme medicale vor începe anul școlar în regim online[Sursa foto: Facebook Sorin Cimpeanu]

Sorin Cîmpeanu  spune că trebuie respectate în continuare regulile de igienă și de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

„Sigur că da, luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii, facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în acelaşi timp optimişti şi unii şi alţii că vom putea relua şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii începând cu 13 septembrie.

(...) Îmi manifest optimismul.

Citeste si: Ajutoare financiare pentru elevii și studenții defavorizați! Ce sume se pun la bătaie

Optimismul este bazat pe ceea ce am anunţat deja: în şcoli se vor respecta în continuare regulile sanitare.(...) Pentru că aceste reguli vor rămâne în vigoare, pentru că în şcoli avem în valoare absolută cei mai mulţi vaccinaţi dintre toate categoriile socio-profesionale, pentru că în şcoli se respectă mai riguros aceste reguli, am dreptul să fiu optimist că vom putea începe cu prezenţă fizică.

În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate şi să iau în calcul şi varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza din nou aceste scenarii. Deci, trebuie să le avem în vigoare pentru a fi utilizabile, dacă va fi nevoie, dar sperăm că nu va fi nevoie de aceste scenarii”, a spus Sorin Cîmpeanu.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Președintele Klaus Iohannis taie pensiile speciale ale parlamentarilor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies