Tartă de post cu afine, pregătită de părintele Mina de la Mănăstirea Botoș: „Prăjitura se servește rece!”

Tartă de post cu afine, pregătită de părintele Mina de la Mănăstirea Botoș: „Prăjitura se servește rece!”
Tartă de post cu afine, pregătită de părintele Mina de la Mănăstirea Botoș: „Prăjitura se servește rece!”

Află din rândurile următoare cum prepară părintele Mina tarta de post cu afine.

Părintele Mina de la Mănăstirea Botoș a pregătit o tartă de post cu afine. Procesul a fost filmat și postat în cadrul unui videoclip de pe canalul de YouTube TrinitasTV.

Rețeta de tartă de post cu afine a părintelui Mina de la Mănăstirea Botoș

Citește și: Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”

Citește și: Rețeta de tort din cremă de iaurt de la Mănăstirea Putna: „Foarte important să stea peste noapte și după ce s-a legat foarte bine crema, îl întoarcem.”

Ingrediente:

Pentru blat avem nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

  • 250 g curmale fără sâmburi;
  • 200 g miez de nucă;
  • 200 g migdale;
  • 2 linguri cacao;
  • 5 biscuiți digestivi.

Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:  

  • 3 cutii lapte de cocos (1200 ml);
  • 600 g afine congelate;
  • 175 g zahăr brun;
  • 5 lingurițe Agar Agar;
  • 5 pliculețe zahăr vanilinat.

 La jeleu vom folosi următoarele ingrediente:

  • 250 ml din siropul de afine rezultat la prepararea cremei;
  • 1 linguriță Agar Agar;
  • 50 g fulgi de migdale.

Mod de preparare:

Părintele Mina de la Mănăstirea Botoș a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Vom pune aceste afine înghețate într-o oală. Vom pune și 4-5 linguri de zahăr brun la fiert, la foc potrivit. Învârtim puțin ca să se topească. Vom turna puțină apă într-un ibric și o vom pune la fiert. Lăsăm apa la fiert pentru a turna pe curmale. Cu ajutorul apei fierte, curmalele se vor curăța mai bine de sâmburi. Un alt secret este ca nucile respective să le încălzim puțin în tigaie.

Gustul de nucă va fi mai intens dacă îl încălzim. Așteptăm 15 minute să se încălzească. Lăsăm cam 15-20 de minute să le curățăm de pieliță. Vom măcina nucile, migdalele. Pentru blat mai avem nevoie și de 5 biscuiți. Vom pune și 2 linguri de cacao. Luăm curmalele și le curățăm de pieliță. Cu cât vor fi mai bine curățate, cu atât blatul se va lega mai bine. După ce am curățat toate curmalele de coajă, le punem în blender.
Amestecăm tot ceea ce avem aici, până obținem un blat. Vom pune aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Am nivelat blatul. Luăm blatul și îl punem la congelator, până când terminăm cealaltă compoziție.

Luăm laptele de cocos, care a fost ținut la congelator și turnăm într-un bol. Vom folosi doar grăsimea din laptele de cocos. Punem zahăr și amestecăm până se incorporează. După ce am luat afinele de pe foc, vom scurge siropul din ele.

Vom mixa frișca puțin. Incorporăm afinele în frișcă. Vom împărți siropul în 2 părți. O parte va fi pentru glazură, iar o parte o punem înapoi în oală și apoi pe foc. Vom adăuga 5 lingurițe rase de Agar Agar și lăsăm să fiarbă fix 5 minute. Turnăm repede în frișcă. Acum turnăm uniform peste blat.

Turnăm siropul pentru glazură la fiert cu o linguriță de Agar Agar. Lăsăm să fiarbă 5 minute. Oprim din fierbere. Lăsăm puțin să se întărească și să se răcorească. Turnăm uniform pe toată suprafața. Vom presăra fulgi de migdale și o lăsăm la rece 24 de ore. Prăjitura se servește rece .”, a explicat părintele.  



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Tiramisu clasic. Un desert ideal pentru a încheia o cină, fiind suficient de ușor pentru a nu încărca după o masă copioasă!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies