Află din rândurile următoare cum prepară părintele Mina tarta de post cu afine.
Părintele Mina de la Mănăstirea Botoș a pregătit o tartă de post cu afine. Procesul a fost filmat și postat în cadrul unui videoclip de pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Rețeta de tartă de post cu afine a părintelui Mina de la Mănăstirea Botoș
Citește și: Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 250 g curmale fără sâmburi
- 200 g miez de nucă
- 200 g migdale
- 2 linguri cacao
- 5 biscuiți digestivi
Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 3 cutii lapte de cocos (1200 ml)
- 600 g afine congelate
- 175 g zahăr brun
- 5 lingurițe Agar Agar
- 5 pliculețe zahăr vanilinat
La jeleu vom folosi următoarele ingrediente:
- 250 ml din siropul de afine rezultat la prepararea cremei;
- 1 linguriță Agar Agar;
- 50 g fulgi de migdale.
Mod de preparare:
Părintele Mina de la Mănăstirea Botoș a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:
„ Vom pune aceste afine înghețate într-o oală. Vom pune și 4-5 linguri de zahăr brun la fiert, la foc potrivit. Învârtim puțin ca să se topească. Vom turna puțină apă într-un ibric și o vom pune la fiert. Lăsăm apa la fiert pentru a turna pe curmale. Cu ajutorul apei fierte, curmalele se vor curăța mai bine de sâmburi. Un alt secret este ca nucile respective să le încălzim puțin în tigaie.
Luăm laptele de cocos, care a fost ținut la congelator și turnăm într-un bol. Vom folosi doar grăsimea din laptele de cocos. Punem zahăr și amestecăm până se incorporează. După ce am luat afinele de pe foc, vom scurge siropul din ele. Vom mixa frișca puțin. Incorporăm afinele în frișcă. Vom împărți siropul în 2 părți. O parte va fi pentru glazură, iar o parte o punem înapoi în oală și apoi pe foc. Vom adăuga 5 lingurițe rase de Agar Agar și lăsăm să fiarbă fix 5 minute. Turnăm repede în frișcă. Acum turnăm uniform peste blat.
Turnăm siropul pentru glazură la fiert cu o linguriță de Agar Agar. Lăsăm să fiarbă 5 minute. Oprim din fierbere. Lăsăm puțin să se întărească și să se răcorească. Turnăm uniform pe toată suprafața. Vom presăra fulgi de migdale și o lăsăm la rece 24 de ore. Prăjitura se servește rece .”, a explicat părintele.