Tehnici de aplicare a tușului pentru ochi

Tehnici de aplicare a tușului pentru ochi
Tehnici de aplicare a tușului pentru ochi

Aflați din rândurile următoare care sunt cele mai bune reguli pentru aplicarea tușului pentru ochi. În plus, descoperiți și care este cea mai bună variantă de tuș pentru ochi, atunci când ești începător.  

Înainte de a începe procedura de aplicare a tușului, trebuie să avem o bază aplicată. Acestea pot fi baze de machiaj sau folosiți un corector. Un sfat bun este ca baza să fie uscată în momentul în care începeți procesul cu trasarea liniei de tuș. De asemenea, o regulă importantă este să nu aplicați tușul direct pe fard. Este una dintre greșelile des întâlnite.

“Sunt multe femei care fug de tușul pentru ochi, dar nu este foarte complicat. Eu le-aș încuraja să încerce. Sunt niște mici trucuri pe care trebuie să le respecte și dacă sunt respectați acești pași, tușul este foarte ușor de trasat. Doar ține puțin de exercițiu si să găsești tu o pensula și tușul acela pe care simți că îl poți stăpâni. Trebuie să lucrezi ușor cu el și în plus, trebuie să exersezi.”

a specificat Raluca Paraschiv (make-up artist), în cadrul unei emisiuni tv.

Citește și: Cum să îți aranjezi sprâncenele pentru un look perfect

tus pentru linia apei
Tehnici de aplicare a tușului pentru ochi[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum îngrijim pielea în sezonul rece

Cum se alege tușul de ochi

Pentru exemplificare, machiorul a aplicat un tuș cu gel.

Este tușul ideal pentru persoanele care nu stăpânesc deloc tehnica de aplicarea a tușului. De asemenea, varianta de cariocă poate fi perfectă pentru începătoare.

“Eu o să folosesc un tuș cu gel. Acesta mi se pare cel mai ușor de folosit și mai avem varianta de tuș – cariocă. Prima variantă se usucă puțin mai greu și pentru un începător, mi se pare o variantă mai bună decât cele rezistente la apă.

Acelea se usucă foarte repede și nu le putem difuza.

Majoritatea femeilor închid ochii atunci când își trasează tușul.

Prima regulă de AȘA NU.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Închidem ochii și se trasează linia din colțul intern la baza genelor, până în colțul extern.

Aceasta este varianta care nu trebuie folosită.

Varianta de AȘA DA.

În primul rând trasăm un tuș corect. Avem ochii deschiși, spre înainte. Orice poziție de schimbare a feței, ne modifică linia de tuș. Dacă țineți ochiul închis, codița din exteriorul ochiului o să fie exact ca o virgulă. Deci nu este recomandat.

Acum trasăm din colțul exterior, pe linia apei, plecăm cu o linie ușor în sus, iar privirea trebuie să fie în față. Ne întoarcem unde începe globul ocular și îi dăm ușor o cădere și unim un sfert din pleoapă. Trebuie să ne adaptăm în funcție de pleoapă. Linia de tuș nu trebuie să depășească zona irisului.” a explicat specialistul în domeniul machiajului.

Citește și: De ce nu trebuie să-ți lipsească rozul din garderobă

codite la ochi
Tehnici de aplicare a tușului pentru ochi[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum aplicăm o linie de tuș perfectă

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

“Linia de tuș nu trebuie dusă până în colțul interior al ochiului. Acest lucru nu face decât să ne închidă ochiul. Sigurul lucru pe care îl facem este doar de a trasa o linie, pe zona genelor, tot cu ochiul deschis. În cazul în care greșiți, aveți varianta de a modifica cu un corector sau cu o baza matifiantă. Acesta este un mic secret.”

Recomandarea este de a nu folosi un bețișor, pentru a corecta o greșeală. Acest lucru nu face decât să strice și mai mult ceea ce ați realizat până acum.

După ce ați făcut modificările, acolo unde este cazul, trebuie să așteptați puțin ca tușul să se usuce pe pleoapă.

Cât de groasă trebuie să fie linia de tuș

“Grosimea liniei de tuș trebuie să fie făcută în funcție de pleoapă. Fața cu privirea înainte, plecați cu trasarea liniei din cotul extern al ochiului, până ne intersectăm cu pliul ochiului. Când ne-am intersectat cu pliul, îi dăm cădere imediat pe pleoapă, până unde începe irisul.” a conchis machiorul.

Citește și: Cum ne coafăm părul atunci când plecăm în călătorie

tipuri de codite la ochi
Tehnici de aplicare a tușului pentru ochi[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum să îți aranjezi sprâncenele pentru un look perfect

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies