Una dintre cele mai iubite și mai ușor de făcut prăjituri din lume. Cu un gust dulce acrișor perfect echilibrat, tiramisu de coacăze este desertul răcoros și extrem de gustos care te scoate din încurcătură atunci câdn vrei să pregătești un desert perfect într-un timp foarte scurt.
Tiramisu cu coacăze Timpi de preparare
Timp de preparare: 15 min
Gata in: 15 min
Tiramisu cu coacăze Ingrediente
500 g pișcoturi
400 g coacăze
250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
250 g mascarpone (la temperatura camerei)
3 linguri de zahăr
2 fiole esență de vanilie
1 fiolă esență de lămâie
350 ml limonadă (zeama de la o lămâie+ 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)
Citeste si: "Oauă ţărgăsiti cu piperchi"- mâncăruri străvechi. Cum se prepară micul dejun preferat de aromânii dunăreni
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Dieta cu ridiche neagră. Scapi de 5 kilograme într-o săptămână
Citeste si: Pui teriyaki cu legume, reţeta scăzută în calorii
Tiramisu cu coacăze Mod De Preparare
Într-un bol mediu, pune coacăzele, toarnă o lingură de zahăr peste și zdrobește-le ușor.
Bate smântâna, restul de zahăr și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone, treptat și amestecă, crescând încet viteza, până la omogenizare (Nu bate prea mult timp, riști să se taie). Încorporează, încet, cu mișcări largi și cu ajutorul unei spatule, coacăzele.
Stoarce lămâia, combin-o cu zahărul vanilat și esența de lămâie și diluează cu apa călduță.
Înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă și pune-le pe fundul tăvii. Pune jumătate din crema obținută peste ele, apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Întinde și restul de cremă deasupra și decorează cu coacăzele în suc propriu păstrate mai devreme.
Se dă la rece între 20 de minute și 3 ore.
sursa: retete.unica.ro