Top cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile

Top cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile
Top cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile

Descoperă care sunt cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile, perfecte pentru o seară romantică în doi.

Cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile

The Notebook”, lansat în anul 2004

„The Notebook” prezintă o poveste de dragoste plină de pasiune între doi tineri pe care îi despart diferențele sociale. Allie Hamilton și Noah Calhoun se întânesc într-o seară de carnaval și inimile lor se aprind pe loc. Aflând de relația lor, familia lui Allie se mută din oraș, pentru a întrerupe orice legătură între cei doi.

Citeste si: Cele mai frumoase romane de dragoste care au ajuns bestseller

Allie așteaptă în zadar un răspuns la scrisorile care i se adresau lui Noah și ajunge în brațele unui tânăr soldat American, Lon.

Sentimentele pentru Noah rămân însă vii și Allie ia hotărârea de a-i face o vizită.

Citeste si: AM AFLAT: Cine a fost MARYLIN MONROE. Biografie: data nașterii, căsătorii, moarte

„Dirty Dancing”, lansat în 1987

Baby Houseman pleacă în vacanță alături de părinți în tabăra de vară de la Catskills, în fiecare an. De data aceasta, lucrurile par să se desfășoare într-un mod diferit, întrucât Baby începe să aibă fluturi în stomac atunci când îl întâlnește pe Johhny Castle, instructorul de dans din tabără.

Johnny își caută o nouă parteneră de dans și astfel Baby se apropie de tânărul care o va introduce în tainele dansului, dar și ale amorului.

filme de dragoste bune

Citeste si: Povestea de film a designerului Ralph Lauren. Cum și-a creat un imperiu în domeniul modei

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Casablanca”, lansat în 1942

„Casablanca” este un film de referință în cinematografia internațională.

Este un adevărat clasic, fiind distins cu trei Oscar-uri, pentru „cel mai bun film”, „cea mai bună regie” și „cel mai bun scenariu”.

„To All the Boys I’ve Loved Before”, lansat în 2018

„To All the Boys I’ve Loved Before”, în regia lui Susan Johnson, este un film clasic american destinat adolescenților.

Din distribuție fac parte: Lana Condor, Noah Centineo, Emilija Baranac, Israel Broussard John Corbett, Janel Parrish, Anna Cathcart.

Citeste si: 6 cele mai frumoase cărți cu povești de citit înainte de culcare

„Valentine’s Day”, lansat în 2010

„Valentine’s Day” prezintă viața mai multor cupluri din Los Angeles, din mai multe perspective, în apropiere de Ziua Îndrăgostiților.

Distribuția filmului este cu adevărat impresionantă: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper,, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner, George Lopez, Shirley MacLaine, Emma Roberts, Julia Roberts, Bryce Robinson, Taylor Swift, Eric Dane, Patrick Dempsey, Héctor Elizondo, Jamie Foxx, Jennifer

Garner, Topher Grace, Anne Hathaway, Carter Jenkins.

cele mai bune filme de dragoste

Malena

Malena este, de fapt, o comedie romantică ușor dramatică, din anul 2000, regizată de Giuseppe Tornatore, inspirată dintr-o poveste a lui Luciano Vincenzoni. În centrul distribuției, îi regăsim pe Monica Bellucci și Giuseppe Sulfaro, suspansul fiind cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie acțiunea filmului.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Malena aşteaptă ca soţul proaspăt înrolat în armată să revină teafăr de pe frontul din Africa. Renato Amoroso este un adolescent care devine obsedat de trupul Malenei și ajunge să îi înregistreze fiecare pas.

Citeste si: Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă

„Pot spune ca este unul dintre filmele care m-au impresionat cel mai mult.separat de faptul ca monica este una dintre frumusetile pe care le ador si le admir, rolul ei in cest film,desi fad la suprafata, este unul foarte profund. filmul trateaza ipostazele si trairile din vremurile de acum 60-70 a unei femei frumoase, ramasa vaduva, pe timp de razboi.se observa judecata gresita pe care o aplica celalate femei, geloase fiind pe frumusetea ei, in contextul in care fiecare barbat, burlac sau nu, si-o doreste pe malena in patul sau. Scena de sfarsit este incredibila(chiar am plans)...malena ajunge ceeea ce si-au dorit toate femeile din micul oras: o sotie stearsa, o femeie fara stralucire, apsata de greutatilor vietii si a intamplarilor prin care trece pe durata filmului.”, scrie un cinefil.

cele mai bune filme romantice

Filmele de dragoste eliberează hormonii de stres

Filmele romantice surprind, în general, acțiunile care se vor desfășura în jurul poveștii de dragoste care ia naștere între protagoniști. Psihoterapeutul newyorkez Jonathan Alpert susține că vizionarea filmelor de dragoste are ca efect eliberarea hormonilor de stres și astfel, oamenii, prin transpunerea în poveste, vor simți aceleași emoții puternice.

Citeste si: DESCOPERĂ: Citate celebre spuse de Coco Chanel

„Filmele triste ne permit, de asemenea, să ne confruntăm cu diferite sentimente, de exemplu: în jurul pierderii cuiva drag, inimilor frânte și eșecului. Astfel de filme pot fi inspiratoare, deoarece urmărirea modului în care ceilalți se confruntă cu tristețea ne poate învăța cum să ne descurcăm și cum să depășim dificultățile”, susține Alpert.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Patrick și Virginia, discuție în camera roșie. De ce crede tânăra că Patrick este supărat. „Chiar crezi că părerea mea contează în momentul acesta?”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies