Iată care este secretul pentru fierberea perfectă a cartofilor, pe care fiecare gospodină trebuie să îl cunoască, și de care fiecare bucătar din marile restaurante cu 5 stele Michelin ține cont!
Există un ingredient pe care cei mai cunoscuți chefi îl folosesc, pentru a da un gust senzațional preparatului. Află din rândurile de mai jos ce trebuie să adaugi în oală, înainte de a transforma legumele într-un piure delicios!
Truc pentru fierberea perfectă a cartofilor
Bucătarii de top nu obișnuiesc să dezvăluie des trucuri în momentul în care vine vorba de arta culinară.
Citește și: Rețeta de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, ușor de preparat!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Când trebuie adăugate perișoarele în ciorbă. Greșeala gospodinelor, care strică preparatul
Mai mult decât atât, în oală pot fi puse crenguțe de mărar sau pătrunjel pentru un gust cât mai deosebit, în timp ce unii chefi pun oțet când aleg să fiarbă cartofii, pentru că în felul acesta rămân întregi și nu se sfarmă. Așadar, dacă folosiți acest ingredient trebuie să știți că nu mai puteți face piure, cartofii fierți putând fi consumați simpli.
Trucuri utile pentru fierberea cartofilor
Cartofii fierți în coajă nu se vor mai sfărâma dacă sunt unși în același timp cu puțin ulei, în care a fost adăugat și un praf de sare. Respectivele legume pot fi păstrate curățate până la 10-12 ore dacă stau întregi în apă rece. Dacă sunt tăiate, bucătarii susțin că pierd foarte mult din amidon și implicit din proprietățile nutritive.
Citește și: Cum să faci un burger mai bun decât la restaurant. Trebuie să ții cont de aceste patru secrete
Citește și: Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!