Trucul prin care cartofii vor fierbe de două ori mai rapid. Produsul magic din frigider, adăugat în oală

Trucul prin care cartofii vor fierbe de două ori mai rapid. Produsul magic din frigider, adăugat în oală
Trucul prin care cartofii vor fierbe de două ori mai rapid

Pentru acest truc este nevoie de un singur produs, care se află în absolut orice frigider, după cum spun bucătarii.

Trucurile din bucătărie sunt rezultatul experienței practice a bucătarilor. Despre ce e vorba? Despre unt. Când apa cartofilor începe să fiarbă, se adaugă o bucată de unt. La suprafața apei se va forma o peliculă, care va face cartofii să fie gata mult mai rapid. Dacă nu ați încercat acest truc culinar,  adăugați unt sau ulei când gătiți cartofii. În acest fel veți economisi mai mult timp!

Trucul cu apă, care ajută la prăjirea cartofilor în doar câteva minute

Cartofii prăjiți sunt o mâncare extrem de ușor de făcut, și foarte sățioasă. Pentru a obține un preparat delicios, este suficient să tai cartofii, să-i pui într-o tigaie cu ulei și să aștepți până în momentul în care, pe suprafața cartofilor, apare o crustă aurie. Însă, această procedură de gătit are un mare dezavantaj, anume că va trebui să prăjești cartofii mult timp.

Care este secretul? Metoda practică a fost folosită de bucătarii profesioniști, care sunt adesea nevoiți să economisească timp în bucătărie.

Citește și: Cum să combinăm corect alimentele pentru o digestie sănătoasă

Trucul prin care cartofii vor fierbe de două ori mai rapid[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Trucul senzațional care te ajută să dezgheţi carnea mai rapid. Ce trebuie să facă gospodinele cu oala

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Înainte de a-i pune în tigaia încinsă, cartofii se pun pentru 5 minute într-un castron cu apă fierbinte. Mai apoi, se pot prăji ca de obicei. Cu ajutorul acestui truc, feliile de cartofii se vor prăji mult mai rapid, iar crusta aurie se va forma mai repede.

Rețetă rapidă din cartofi

Există numeroase specii diferite de cartofi, care își găsesc spațiul privilegiat între feluri de mâncare.

Pe lângă clasicii cartofi albi sau galbeni, exista cartofi dulci americani sau mov, care oferă o notă de culoare neașteptată oricărui preparat.
Pentru această rețeta din cartofi sunt suficiente 2 ouă și puțin pesmet, pentru  o garnitură de senzație. Rețeta este răspândită în țările anglo-saxone, în special în Anglia.

Citește și: Trucul ca uleiul să nu mai sară din tigaie. Ingredientul pe care bucătarii îl folosesc când pregătesc mâncăruri prăjite

Trucul prin care cartofii vor fierbe de două ori mai rapid[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă clasică de burger! O să iasă exact ca la fast-food!

Ingrediente

500 de grame de cartofi;
2 ouă;
4 linguri de pesmet;
sare;
ulei;
pudră de usturoi și boia de ardei (după gust).

Mod de preparare

1. Se curăță cartofii și se dau printr-o răzătoare cu ochiuri mari.
2. Mai apoi, se bagă cartofii în apă rece și se clătesc până când apa va deveni limpede. Acest pas este important pentru a elimina excesul de amidon, și pentru formarea unei cruste.
3. După acest pas, se usucă bine cartofii rași, și se transferă într-un recipient mare, în care se adaugă pesmetul și ouăle. Se poate adăuga în aluat usturoiul sau boia de ardei. 
4. Se amestecă totul, și când aluatul începe să se lege, se transferă într-o tavă de copt și se întinde, și apoi se tăie în romburi.
5. După, se transferă tava la frigider pentru 10 minute, pentru ca clătitele să fie mai compacte și să nu se destrame în timpul gătirii.
6. Nu mai rămâne decât să se încingă uleiul într-o tigaie și să se prăjească clătitele de cartofi. Odată prăjite, se scot clătitele pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Ele se pot servi ca și garnitură, sau ca al doilea fel de mâncare, însoțit de șuncă și smântână.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Trucul ca uleiul să nu mai sară din tigaie. Ingredientul pe care bucătarii îl folosesc când pregătesc mâncăruri prăjite

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies