Trucuri naturale pentru reducerea ridurilor buzelor: Cum să îți îngrijești pielea

Trucuri naturale pentru reducerea ridurilor buzelor: Cum să îți îngrijești pielea
Trucuri naturale pentru reducerea ridurilor buzelor: Cum să îți îngrijești pielea

Există mai mult motive pentru care ne trezim "peste noapte" cu riduri în zona buzelor. Însă știai cum poți scăpa de ele?

Află din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre trucurile ușor de urmat, pentru a scăpa de ridurile apărute în zona buzelor.

 

1. Folosește protecție solară

Chiar dacă nu o conștientizăm întotdeauna, buzele noastre au nevoie de protecție solară la fel de mult ca orice altă zonă a feței. Adesea, femeile neglijează îngrijirea buzelor, ceea ce poate duce la uscarea și apariția ridurilor.

Nu doar buzele, ci și zona din jurul acestora este expusă la razele dăunătoare ale soarelui și necesită o protecție adecvată. Deși folosirea protecției solare nu va îndepărta ridurile existente, este esențial să oprești agravarea problemei. Dacă nu începi să folosești protecție solară regulat, toate celelalte măsuri nu vor avea aceeași eficiență. Pentru zona din jurul buzelor, investește într-o cremă de protecție solară cu SPF de minimum 30 și aplică-o la fiecare două ore în expunerea la soare.
Pentru buze, alege un balsam cu protecție solară și reaplică-l pe parcursul zilei pentru a preveni uscarea.

Citește și: Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii. Trucuri care te ajută să faci alegerea ideală

cum sa eviti ridurile buzelor
Trucuri naturale pentru reducerea ridurilor buzelor: Cum să îți îngrijești pielea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Soluția pentru piele fină și netedă pe tot corpul: ședințele de epilări definitive la salon

2. Exfoliază-ți buzele

Exfolierea buzelor este o metodă excelentă pentru a elimina pielea moartă și a dezvălui straturile noi, ceea ce poate face ridurile buzelor mai puțin vizibile. Dacă dorești să îți menții buzele proaspete și pline, exfoliază-le cel puțin o dată pe săptămână. Exfolierea nu doar că ajută la diminuarea ridurilor, dar poate și să uniformizeze nuanța buzelor întunecate. Poți cumpăra un exfoliant specializat sau să îți faci unul acasă rapid și simplu: amestecă o lingură de zahăr brun cu o lingură de ulei de măsline, adaugă puțină miere dacă dorești și

masează amestecul pe buze cu mișcări circulare. Acest scrub va exfolia și va hidrata buzele, contribuind la îmbunătățirea aspectului lor într-un mod natural.

trucuri naturale pentru riduri
Trucuri naturale pentru reducerea ridurilor buzelor: Cum să îți îngrijești pielea[Sursa foto: freepik]

3. Masează-ți în mod regulat buzele cu ulei de vitamina E

Vitamina E este un antioxidant puternic care ajută semnificativ la stimularea producției de colagen în piele. Aplicând câteva picături de ulei de vitamina E pe buze și în jurul acestora de două ori pe zi, poți contribui la îmbunătățirea texturii buzelor.

Un masaj ușor cu acest ulei poate netezi liniile fine și ridurile. Uleiul de vitamina E este extrem de hidratant și eficient pentru diverse probleme ale pielii, fiind un ingredient esențial în rutina de îngrijire a pielii.

Trucuri naturale pentru reducerea ridurilor buzelor: Cum să îți îngrijești pielea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro

4. Pentru a scăpa de ridurile buzelor, poți face antrenamente pentru față

Mușchii corpului nostru sunt concepuți să își mențină tonusul și sunt cel mai bine tonifiați atunci când sunt antrenați regulat și corect. La fel ca restul mușchilor, cei ai feței au nevoie de exerciții pentru a rămâne puternici și tonifiați, ceea ce poate ajuta la prevenirea ridurilor și liniilor de pe buze.

Poți face un exercițiu pentru buze și să-l repeți de cel puțin 20 de ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Pentru primul exercițiu, închide gura și ridică un colț al buzelor, creând un zâmbet pe jumătate. Repetă pe ambele părți. Al doilea exercițiu implică formarea unui „O” mare cu gura, menținând dinții ascunși sub buze. Aceste mișcări vor întinde ușor buzele și vor tonifica mușchii din jurul lor, sporind elasticitatea și reducând ridurile. Deși exercițiile faciale pot părea neimportante la început, cu răbdare vei observa îmbunătățiri vizibile în aspectul buzelor și în reducerea ridurilor.

trucuri naturale pentru buze
Trucuri naturale pentru reducerea ridurilor buzelor: Cum să îți îngrijești pielea[Sursa foto: freepik]

5. Bea multă apă

Poate părea simplu, dar e foarte eficient. Corpul tău are nevoie de apă, iar deshidratarea duce la piele uscată, pete și riduri ale buzelor. Încearcă să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi pentru a-ți menține corpul bine hidratat. Vei observa nu doar o îmbunătățire a stării pielii tale și o reducere a ridurilor buzelor, ci și o sănătate generală mai bună.

scapa de riduri
Trucuri naturale pentru reducerea ridurilor buzelor: Cum să îți îngrijești pielea[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Soluția pentru piele fină și netedă pe tot corpul: ședințele de epilări definitive la salon

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este femeia cu cea mai lungă limbă din lume? A intrat în Cartea Recordurilor: "Cei mai mulți sunt doar șocați și râd"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Decizie radicală luată de Bianca Giurcă, după confruntarea cu Giuly si Robert! Ce se întâmplă între concurenta de la „Casa Iubirii” și Patrick: „S-au acumulat mai multe lucruri”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies