„Vă prezint o rețetă nouă, prăjitură cu unt. O băgăm cinci minute la cuptor să se facă o bezea.” Rețeta de prăjitură cu unt a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!

„Vă prezint o rețetă nouă, prăjitură cu unt. O băgăm cinci minute la cuptor să se facă o bezea.” Rețeta de prăjitură cu unt a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!
„Vă prezint o rețetă nouă, prăjitură cu unt. O băgăm cinci minute la cuptor să se facă o bezea.” Rețeta de prăjitură cu unt a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!

Bunica Gherghina vine cu o nouă rețetă pentru urmăritori, iar de această dată a dezvăluit cum face rețeta prăjiturii cu unt.

Bunica Gherghina a continuat tradiția rețetelor pe rețelele de socializare, așa că de această dată vine tot cu un desert, pe care îl pune la dispoziția urmăritorilor săi. Bunica Gherghina a explicat cum pregătește o prăjitură foarte rapid, de care toată lumea se poate bucura.

Bunica Gherghina
Bunica Gherghina[Sursa foto: Captură Tik-Tok]

Trebuie să amestecăm bine făina cu toate ingredientele până se face o cocă mai tare.” Cum prepară bunica Gherghina Aluatul pentru prăjitura cu unt

Citește și: „Având în vedere că vine Crăciunul, bunica Gherghina vă învață cum să faceți sarmale.” Rețeta de sarmale pentru sărbători a bunicii Gherghina!

Citește și: „Vă învață mamaia să faceți pandișpan cu rahat pe care să îl puneți deasupra.” Rețeta de pandișpan cu rahat a bunicii Gherghina de pe TikTok!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Bunica Gherghina a dezvăluit, pas cu pas, cum face prăjitura cu unt, care sunt ingredientele de care are nevoie, în ce cantități trebuie folosite pentru ca totul să iasă ca la carte, dar și ce trebuie pus pe deasupra pentru ca prăjitura să fie gata de mâncat. Este un desert care nu necesită mult timp pentru coacere.

Ingrediente:

  • Făină
  • Zahăr
  • Amoniac
  • 4 ouă
  • Unt
  • Lămâie
  • Nucă
  • Zahăr vanilat
  • Gem de vișine

„Vă prezint o rețetă nouă, prăjitură cu unt. Avem nevoie de un bol și punem untul. Punem doar gălbenușurile de la ou, iar albușul în alt bol. Peste gălbenușuri pun patru linguri de zahăr și 13 linguri de făină. Punem zahărul vanilat și amoniacul stins cu zeamă de lăm âie. Trebuie să amestecăm bine făina cu toate ingredientele până se face o cocă mai tare, nu trebuie să fie moale.”, a spus bunica Gherghina.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Cum face bunica Gherghina bezeaua pentru prăjitură

Bunica Gherghina
Bunica Gherghina[Sursa foto: Captură Tik-Tok]

Înainte să fie scoasă de tot, bunica Gherghina adaugă deasupra albușul spumă, apoi mai lasă prăjitura pentru câteva minute la cuptor, pentru ca totul să se formeze sub formă de bezea. Pentru iubitorii prăjiturilor crocante, bunica Gherghina adaugă pe deasupra și nuci, iar totul rămâne în tavă până când prăjitura este coaptă, iar nucile devin prăjite.

„Contează și tava. Să nu fie într-o tavă mare. Am pus coca la tavă și o presați bine cu lingura toată tava. Vă trebuie un borcănel mic cu gem. Punem gemul deasupra. Când e aproape gata, o scoatem și punem albușurile bătute deasupra. Albușurile le batem cu 5 linguri de zahăr. Apoi o mai băgăm cinci minute la cuptor să se facă o bezea.

Adăugăm și nucă deasupra.”, a mai povestit bunica Gherghina.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Fiindcă se apropie Sfântul Crăciun, bunica vrea să facă un cozonac.” Rețeta cozonacului de sărbători a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies