Brioșe vegane cu vanilie. Vor adăuga un strop de dulceață zilei!

retete de gustare

Brioșe vegane cu vanilie

Brioșe vegane cu vanilie, o rețetă ideală pentru gustările de după-amiază. Pot fi însoțite de ceai sau cafea și sunt ideale pentru a-ți potoli pofta de dulce într-un mod sănătos.

Brioșele vegane cu vanilie sunt o delicatesă ușor de preparat, care se caracterizează printr-o textura moale și pufoasă, cu un gust dulce de vanilie. Aceste brioșe sunt perfecte pentru a fi servite în diverse contexte, de la mic dejunuri rapide și gustări de după-amiază, până la petreceri și evenimente speciale.

Acestea au o crustă ușor aurie și o textură moale în interior. În funcție de adăugările opționale, cum ar fi ciocolata vegană sau fructele uscate, brioșele pot avea și mici surprize de textură și gust, dar gustul principal este cel de vanilie, care este atât de delicat. Vanilia oferă o aromă caldă, care se combină perfect cu dulceața zahărului și cu ușoara notă de ulei vegetal. Ingrediente precum laptele vegetal și semințele de in măcinate fac din aceste brioșe o opțiune completă pentru vegani sau pentru cei care urmează o dietă fără produse de origine animală.
Aceste brioșe sunt nu doar o alegere sănătoasă, dar și extrem de versatile.

Citește și: Zarzavat pentru iarnă la ceaun, rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic, județul Argeș. “Această rețetă necesită trei pași.”

briose vegane cu vanilie
Brioșe vegane cu vanilie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru brioșe
- 1 cană de lapte vegetal (migdale, soia, ovăz etc.)


- 1 lingură de oțet de mere
- 1/3 de cană de ulei de cocos topit sau alt ulei vegetal
- 1 cană de zahăr, zahăr brut sau de cocos, după preferință
- 2 linguri de semințe de in măcinate amestecate cu 6 linguri de apă
- 2 linguri de extract de vanilie
- 2 căni de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/4 de linguriță de sare
- 1/2 de cană de fructe uscate, ciocolată vegană sau nuci, opțional

Ingrediente pentru decor

- fulgi de ovăz

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

- afine proaspete

Ingrediente pentru glazură, opțional

 

- 1/2 de cană de zahăr pudră

- 2-3 de linguri de lapte vegetal

- 1/2 de linguriță de extract de vanilie

briose vegane
Brioșe vegane cu vanilie[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Mod de preparare desert

Mod de preparare brioșe

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază formele de brioșe într-o tavă pentru brioșe sau unge-le cu puțin ulei.
  2. Într-un bol mic, amestecă semințele de in măcinate cu apa. Lasă-le să stea 5-10 minute până devin gelatinoase. Acest amestec va acționa ca un substitut pentru ouă.
  3. Într-un bol mare, combină laptele vegetal cu oțetul și lasă-l să stea 5 minute. Adaugă uleiul de cocos topit, zahărul, amestecul de semințe de in și extractul de vanilie. Amestecă bine.
  4. Într-un alt bol, cerne făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecă-le bine pentru a se distribui uniform.
  5. Adaugă ingredientele uscate în amestecul lichid. Amestecă ușor până când toate ingredientele sunt combinate, dar evită amestecarea excesivă, care poate duce la brioșe dense. Dacă dorești, adaugă fructele uscate, ciocolata vegană sau nucile acum și amestecă ușor.

Coacere

  1. Împarte aluatul în mod egal între formele de brioșe, umplându-le până la aproximativ 2/3 din capacitate.
  2. Coace brioșele în cuptorul preîncălzit timp de 18-22 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul unei brioșe iese curată.
  3. Lasă brioșele să se răcească în tavă timp de 5 minute, apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet.

Mod de preparare g lazură (opțional)

  1. Dacă dorești să adaugi o glazură, combină zahărul pudră cu laptele vegetal și extractul de vanilie. Amestecă până obții o consistență netedă și ușor curgătoare. Întinde glazura peste brioșele complet răcite. Poftă bună!

retete pentru desert
Brioșe vegane cu vanilie[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Pui la cuptor servit cu sos și sparanghel. Ingredientele proaspete și combinația de arome, se potrivesc bine cu mesele de sezon!, pentru un preparat delicios, ideal pentru o cină rafinată. Puiul, fraged și suculent, este gătit la cuptor până devine auriu și crocant, iar sosul adaugă o notă savuroasă. Sparanghelul, ușor crocant și plin de aromă, completează perfect preparatul, aducând un contrast plăcut și un plus de prospețime. Este o rețetă simplă dar sofisticată.

retete de prajituri de casa
Brioșe vegane cu vanilie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

6 lucruri interesante mai puțin cunoscute despre șampanie

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies