Când trebuie să se pună busuioc sub pernă în 2023. Tinerele își pot visa ursitul

Când trebuie să se pună busuioc sub pernă în 2023. Tinerele își pot visa ursitul
Când trebuie să se pună busuioc sub pernă în 2023. Tinerele își pot visa ursitul

În 2023 sunt trei momente importante în care se poate pune busuioc sub pernă, înainte de culcare. Iată când trebuie să își pună tinerele busuioc sub pernă, pentru a-și afla ursitul!

Încă din cele mai îndepărtate timpuri, busuiocul a reprezentat o plantă cu puteri miraculoase, astfel că în prezent există încă numeroase tradiții, obiceiuri și superstiții care au în centrul lor busuiocul. Iată când trebuie să își pună fetele în 2023 busuioc sub pernă pentru a-și visa ursitul!

Când trebuie să se pună busuioc sub pernă în 2023

Când trebuie să se pună busuioc sub pernă în 2023. Tinerele își pot visa ursitul[Sursa foto: Shutterstock]

În anul 2023 există mai multe momente în care se pune busuioc sub pernă pentru aflarea ursitului.

Așadar, vorbim despre trei sărbători importante din calendarul creștin ortodox. 

Prima sărbătoare este Boboteaza, sărbătorită pe 6 ianuarie 2023. Tradiția spune că în Ajunul Bobotezei, fetele care nu sunt măritate trebuie să își pună busuioc sfințit sub pernă, pentru a-și visa ursitul. Mai mult decât atât, o altă superstiție spune că tinerele care alunecă pe gheață în ziua de Bobotează, pe 6 ianuarie 2023, își vor uni destinul în fața lui Dumnezeu până la finalul anului.

Superstiția este valabilă și pentru băieții care cad pe gheață.

Citește și: Ce trebuie să fie de nelipsit din casă, în ziua de Bobotează 2023. Obiceiuri și tradiții pentru a fi feriți de boli și necazuri tot anul

Când trebuie să se pună busuioc sub pernă în 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Ce se pune pe masă în Ajunul Bobotezei 2023. Aduce belșug și ține răul la distanță

Al doilea moment din anul 2023 în care se poate pune busuioc sub pernă este în noaptea de Sânziene. Sărbătoarea este considerată una cu adevărat magică, în care se pot întâmpla minuni, astfel că fetele pot afla ce bărbat le este sortit dacă își pun busuioc sub pernă.

Ultimul moment din an în care se pune busuioc sub pernă pentru aflarea ursitului este de Sfântul Andrei. În noaptea acestei sărbători, se spune că se desfac cele două lumi și din această cauză se pot îndeplini farmecele în dragoste.

Citește și: Trucuri simple ca să nu te îngrași de sărbători

Când trebuie să se pună busuioc sub pernă în 2023[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Când se dă copilul la grindă. Ce reprezintă această tradiție şi cine trebuie s-o realizeze

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Semnificația busuiocului sub pernă

Tradiția spune că pentru a-și afla bărbatul sortit, fetele care nu sunt măritate trebuie să își pună busuioc sub pernă. Însă, nu este vorba despre orice fel de busuioc, ci planta trebuie sfințită întâi la biserică și stropită cu agheasmă. Potrivit obiceiului, crenguțele de busuioc se leagă cu un fir roșu, iar după se pun sub pernă. Fetele nemăritate trebuie să folosească același fir roșu pentru a-și face un inel pentru degetul inelar de la mâna stângă. În

noaptea în care se pune busuiocul sub pernă, fetele nemăritate trebuie să se roage pentru noroc în dragoste și pentru sănătate și se spune că în vis le va apărea ursitul. Acesta va fi bărbatul pe care îl vor iubi toată viața și cu care vor ajunge să facă pasul cel mare. 

Citește și: Tradițiile din ziua de Sfântul Vasile 2023. Vei avea parte de sănătate și vei fi ferit de rele tot anul

Când trebuie să se pună busuioc sub pernă în 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Motivul pentru care este bine să te prindă Anul Nou cu bani în buzunar

Busuiocul este o plantă extrem de importantă în cultura creștină. Dincolo de tradiția care spune că fetele își pot visa alesul dacă pun busuioc sub pernă, se spune că aceasta poate aduce norocul în casă, belșug și sănătate. De obicei, busuiocul este păstrat la icoane, mai ales dacă este vorba despre busuiocul sfințit la biserică și adus acasă de credincioși. Mai mult decât atât, în trecut se considera faptul că uleiul parfumat de busuioc poate alunga tristețea și lacrimile.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce se pune pe masă în Ajunul Bobotezei 2023. Aduce belșug și ține răul la distanță

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies