Care sunt alimentele toxice pentru ficat

Care sunt alimentele toxice pentru ficat
Care sunt alimentele toxice pentru ficat

Mulți dintre noi ne dorim să avem o alimentație sănătoasă, dar de cele multe ori, este greu să facem față poftelor. Ei bine, există alimete care sunt destul de toxice pentru ficatul nostru și ar fi indicat să le tăiem de pe listă.

Dr. Ovidiu Peneș, a vorbit, în cadrul emisiunii „Teo Show”, difuzată pe postul de televiziune Kanal D, despre alimentele toxice pentru ficat. Iată care sunt acelea și de ce este bine să le evităm.

Citește și: Cum ne dăm seama că cel mic are nevoie de aparat dentar

Care sunt alimentele toxice pentru ficat
Care sunt alimentele toxice pentru ficat[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce se întâmplă cu prețurile la energie electrică din 2023? Anunț important

Care sunt alimentele toxice pentru ficat

Dr. Ovidiu Peneș consideră că ficatul gras nu mai este roșu precum o carne sănătoasă, curată și slabă, ci începe să devină palid și să se decoloreze. În momentul în care staetoza este serioasă el începe să devină galben.

„Ficatul gras nu mai este roșu ca o carne sănătoasă, curată și slabă, ci începe să devină din ce în ce mai palid, din ce în ce mai decolorat.

Când steatoza este foarte serioasă începe pe secțiune să devină galben. Nu este bine să ajungem în acea faza în care ficatul să fie împănat de grăsime. Să știi că nu atât de mult mâncatul este problema. Și alcoolul este una din probleme. Un alt factor este factorul genetic și în general mâncatul de dulciuri. Zahărul este implicat în apariția grăsimii din ficat și din pancreas. Toată prăjeala cu uleiuri, pâinea albă, gogoșile, mâncarea procesată, cașcavalul pane, cartofii prăjiți, dacă știți că le consumați, din start trebuie să mergeți la un control să vedeți cum stați cu ficatul.
Ficatul este un organ situat în centrul corpului nostru pentru că are un rol extrem de important în tot organismul nostru. În celula hepatică este o adevărată uzină. Acolo în uzina asta, ciclul Kreps, alte zeci de enzime și multe reacții chimice produc glucoza”,
a menționat doctorul.

Alcoolul și alimentele se procesează în ficat, iar celulele hepatice împreună cu alte celule ale corpului sunt menite să desfacă totul până la dioxid de carbon și apă, adică să nu mai existe niciun fel de toxic în organism.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Toate alimentele, alcoolul și toate toxinele se procesează acolo. Celulele hepatice împreună cu alte celule ale corpului sunt menite să desfacă totul până la dioxid de carbon și apă, adică să rămână fără niciun fel de toxic în organism. Dacă lucrurile astea nu se întâmplă până la capăt, produșii se acumulează, în primul rând, în celula hepatică și în celelalte celule ale corpului.

Ficatul o singură zi dacă nu își face treaba, ne trezim obosiți pentru că nu avem suficientă glucoză. Ficatul este unul din organele care se regenerează cel mai rapid și cel mai ușor dar pentru asta trebuie să-i dăm și timp. El produce glucoză și din proteine și din grăsimi deci el transformă totul în energie. Tot el sedimentează glucoza sub formă de glicogen pentru când ai nevoie de energie.
Dacă funcția asta nu se realizează exact la milimetru, tu experimentezi această oboseală. Sunt foarte multe semne care încep să te anunțe din timp că ficatul tău are o problemă care îți solicită atenția. Un semn foarte interesant este să te trezești dimineața cu picioarele umflate deoarece un ficat inflamat poate strânge vasele de sânge care intră în acesta. Când ficatul suferă foarte mult, începe să se acumuleze și lichid în burta, iar aceasta începe să crească discret și nu îți dai seama la început”,
a
mai adăugat specialistul.

Citește și: Cum construim relații armonioase între părinți și adolescenți

Care sunt alimentele toxice pentru ficat
Care sunt alimentele toxice pentru ficat[Sursa foto: pexels]

Citește și: Semnele care anunță că-și dorește o relație stabilă

De ce nu putem slăbi atunci când ne dorim

În momentul în care ne dorim să slăbim, dar nu reușim să obținem niciun fel de rezultat, se întâmplă ca ficatul să nu ne dea voie, deoarece corpul acumulează foarte multe toxine, reține apă, iar toate lucrurile sunt sedimentate sub formă de grăsime.

„Un alt semn este atunci când vrei să slăbești și nu poți deoarece ficatul nu te lasă pentru că acumulezi foarte multe toxine în corp, reții apă și toate lucrurile sunt sedimentate sub formă de grăsime pentru că nu funcționează cum trebuie structurile alea chimice care să dea glucoză pentru țesuturi. Deci obezitatea dă ficat gras și ficatul gras dă obezitate. Trebuie să începem să introducem un pic de mișcare în stilul de viață și să ne organizăm hran”, a spus specialistul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În momentul în care persoanele acumulează foarte multe toxine, organismul lor începe să se apere prin lipsa poftei de mâncare, stare de oboseală și greață, iar din acest motiv oamenii încep să slăbească și se simt rău.

„În momentul în care tu ai acumulat foarte multe toxine, organismul începe să se apere dând lipsa poftei de mâncare, starea de oboseală și de greață. Așa oamenii încep să slăbească și să se simtă rău. Alt simptom al ficatului gras este apariția alergiilor care apar din senin, ceea ce trebuie să ne trimită imediat la medic. Dacă ficatul nu funcționează cum trebuie se acumulează bilirubina și poți începe să devii mai palid, mai gălbui, până când ajungi galben ca lămâia. Din cauza unui ficat care are probleme serioase, urina poate să ajungă chiar neagră. Ficatul se poate ajuta prin reducerea cărnii roșii din alimentație, prin înlăturarea alcoolului, introducerea în alimentație a verdețurilor și asezonarea cărnii cu salate. Cei care beau cafea în mod regulat au șanse mai mici de a face ficat gras”, a spus specialistul.

Citește și: Totul despre infidelitate. Care sunt primele semne care trebuie să-ți dea bănuit?

Citește și: Cum ne motivăm copilul să meargă cu drag la școală



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies