Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă

Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă
Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă

Odată cu venirea toameni este important să știm cât de importante sunt alimentele care se mănâncă în acest sezon, dar și câte beneficii au. Dacă îți dorești să ai un stil de viață mai sănătos decât înainte, este necesar să consumi fructe și legume în mod regulat și să te bucuri de ceea ce îți oferă natura.

Mario Popescu, ghid de viață sănătoasă, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre cât de important este să mâncăm alimente toamna și care sunt beneficiile acestora.

Citește și: Meniuri sănătoase pentru slăbire și menținere

Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă
Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă[Sursa foto: pexels]

Citește și: “Atenție, fructe și legume fără hormoni!” Dieta minune a Andreei Marin. Secretul vedetei în urma căruia a slăbit 20 de kg

Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă

Mario Popescu, ghid de viață sănătoasă, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV despre cât de important este ca oamenii să consume fructe și legume de sezon și să se bucure de ceea ce le oferă natura, deoarece ea știe ce și când să ne ofere.

Fructele de sezon au foarte multe vitamine și minerale, iar pe lângă acestea, vin și cu o serie de antioxidanți care sunt foarte importanți pentru perioada următoare.

„Întotdeauna am susținut că este foarte important să consumăm fructe și legume de sezon, să ne bucurăm de ceea ce natura ne oferă pentru că ea știe ce și când să ne ofere. Așa că, fructele de sezon vin cu vitamine și minerale și o serie de antioxidanți foarte importanți pentru perioada ce va urma”, a spus Mario Popescu.

De exemplu, strugurii sunt foarte indicați, deoarece au o cantitate mare de antioxidanți și cel mai cunoscut este esveratronul.

Aceste fructe au un indice glicemic mic spre mediu, iar oamenii nu ar trebui să își facă griji, atunci când vine vorba despre cantitatea consumată.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Important, atunci când mâncăm struguri, este să îi consumăm cu tot cu sâmburi și cu pielița.

„Strugurii sunt fructe cu o cantitate foarte mare de antioxidanți și cel mai cunoscut antioxidant este esveratron. Strugurii au un indice glicemic mic spre mediu deci nu ar trebui să ne facem griji cu privire la cantitatea pe care ar trebui să o consumăm dar este important să-i consumăm cu tot cu sâmburi și cu pielița. Cătina este un aliment minune, are o cantitate foarte mare de vitamina C, de 10 ori mai mult decât citricele.

Un pahar de suc de cătină de 100 ml ne asigura aproximativ 400-800 mg de vitamina C.”, a mai spus ghidul în sănătate.

Pe lângă struguri, dovleacul este un aliment foarte bogat în vitamina A, în beta-caroten și ne asigură 250-300% din doza zilnică de vitamina A și vine la pachet cu foarte puține calorii. Pe lângă faptul că este foarte sănătos și gustos, nici nu îngrașă, deci este cea mai bună perioadă în care vă puteți bucura de el.

„Dovleacul este un aliment foarte bogat în vitamina A, în beta-caroten. Acesta ne asigură 250-300% din doza zilnică de vitamina A și vine la pachet și cu foarte puține calorii”, a mai adăugat acesta.

Citește și: Cum să combinăm corect alimentele pentru o digestie sănătoasă

Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă
Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum ne detoxifiem corect organismul. „Pot apărea diverse simptome”

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nucile prezintă un conținut ridicat de vitamina E

Nucile sunt foarte benefice, deoarece prezintă un conținut ridicat de vitamina E și acizi grași nesaturați, iar din această cauză sunt și foarte bune pentru creier. Din păcate, acestea au foarte multe calorii, iar pentru iubitorii de diete nu este cea mai bună idee să le consume în mod excesiv.

Pe lângă nuci, gogoșarii sunt și ei foarte benefici pentru organism, deoarece au un conținut ridicat  de vitamina C și antioxidanți. Ei reprezintă un sortiment de ardei și vin la pachet cu fibre, inducând senzația de sațietate.

„Nucile prezintă un conținut ridicat de vitamina E și acizi grași nesaturați de aceea sunt foarte bune pentru creier, dar au foarte multe calorii. Gogoșarii au un conținut ridicat de vitamina C și antioxidanți. Aceștia reprezinta un sortiment de ardei și vin la pachet cu fibre, inducând senzația de sațietate. Gutuia are o cantitate foarte mare de fibre și este un aliment pe care ar trebui să-l consumăm preponderent în acest sezon deoarece vine la pachet și cu o cantitate foarte mare de vitamina C.”, a mai spus ghidul în sănătate.

Citește și: Detoxifierea cu zeolit- ce e bine să afli

Citește și: Cum să faci un aluat de papanși perfect. Gospodinele pricepute folosesc acest truc



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies