Papanașii sunt unul dintre cele mai populare și mai gustoase preparate din bucătăria românească. Se află în foarte multe restaurante și oamenii optează foarte mult pentru ei, dar se pot găti cu ușurință și acasă, cu doar câteva ingrediente.
Papanașii se pot face fierți su prăjiți. Sunt la fel de gustoși, însă depinde de preferințele fiecăruia. Există însă, un mic secret al aluatului de papanași, pe care gospodinele pricepute îl folosesc. Cum să îi faci să fie moale la interior și ușor crocant la exterior!
Citeste si: Ingredientul secret care face varza călită să fie extrem de delicioasă
Secretul aluatului de papanași
Aluatul este cel care face diferența, iar secretul lor ține de acesta. El trebuie să fie moale și pufos, chiar dacă ei sunt prăjiți. Un lucru care nu este atât de important este dulceața aleasă, dar cea mai populară este cea de fructe de pădure, deoarece este mai acrișoară și în combinație cu smântâna va avea un gust incomparabil.
Cu toate acestea, este foarte importat ca brânza folosită să fie grasă și foarte bine scursă de zer, iar în caz contrar, aluatul cere mai multă făină și trebuie să aveți grijă la cantitatea pe care o alegeți.
Ingrediente
500 de grame brânză dulce de vaci
300 grame făină
200 grame smântână
150 grame de dulceață (după gust)
30 grame zahăr vanilat
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
2 ouă mari
1 linguriță esență de portocală
1 lingură rasă de bicarbonat de sodiu
Coaja rasă de la o lămâie
Sare
Citeste si: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!
Mod de preparare rețetă de papanași
Rețeta pentru papanași este destul de simplă și ușoară pentru toată lumea, se fac rapid și sunt delicioși. Într-un bol, trebuie să puneți brânza, ouăle, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, bicarbonatul de sodiu și esența de portocale, iar apoi să amestecați compoziția bine, până în momentul în care aceasta se omogenizează.
Apoi, adăugați făina și amestecați continuu, până în momentul în care se încorporează, frământați compoziția cât trebuie, nu mai mult, deoarece riscați să iasă mult prea pufoși.
Ornați papanașul cu smântână și dulceață
După ce ați parcurs pașii de mai sus, aluatul trebuie pus de-o parte timp de 10 minute, iar apoi trebuie porționat și modelat pentru fiecare papanaș în bază. Ulterior, faceți o biluță din aluat pentru partea de sus și o așezați în bază.
După ce ați făcut asta, puneți papanașii la prăjit timp de trei minute, pentru fiecare parte.
Atunci când îi scoateți, trebuie să îi așezați pe un șervețel, pentru a absorbi uleiul în exces. La final, ornați papanașul cu smântână și dulceață, în cantitățile preferate. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate fi servit.Citeste si: Rețetă de chec cu portocale. Musafirii vor cere a doua porție!