Cât de sănătoasă este cafeaua? Beneficiile și contraindicațiile băuturii energizante

cata cafea pot consuma intr-o zi
Cât de sănătoasă este cafeaua? Beneficiile și contraindicațiile băuturii energizante

Majoritatea oamenilor obișnuiesc să consume cafea, fie simplă, fie cu lapte. Însă știați care sunt atât beneficiile, cât și contraindicațiile acestei băuturi?

Aflați din rândurile următoare care este cea mai sănătoasă cafea pe care o puteți consuma, dar și câtă cafeină puteți consuma într-o zi.

 

Cafeaua are numeroase beneficii, dar și câteva contraindicații

Conține antioxidanți

Datorită cantității mari de antioxidanți pe care boabele de cafea o au, oferă și nenumărate beneficii asupra organismului nostru.

Doar o simplă ceașcă de cafea pe care o consumi în mod obișnuit, deține mai mulți antioxidanți decât paharele de suc de struguri, afine, zmeură și portocale. Prin intermediul antioxidanților prezenți din cafea, aceștia pot atenua inflamația, pot reduce riscul tulburărilor asociate cu inflamațiile, spre exemplu bolile cardiovasculare.

Previne apariția cancerului de piele, la ficat și a celui colorectal

Anumiți cercetători susțin că, cu fiecare ceașcă de cafea consumată, va scădea și riscul apariției cancerului de piele.

De asemenea, se spune și că dacă veți consuma între o ceașcă și trei cești de cafea pe zi, va scădea riscul de a dezvolta cancer la ficat cu până la 29%. În plus, chiar dacă alegem să consumăm moderat cafea, tot poate ajuta la reducerea șanselor de a dezvolta cancer colorectal cu până la 26%. Iar bineînțeles, odată cu creșterea consumului, vor crește și beneficiile de protecție.

Scade riscul apariției bolii Alzheimer și a diabetului zaharat (tip II)

Anumiți cercetători susțin că odată cu un consum moderat sau mai mare de cafea, acest lucru va reduce riscul apariției bolii Alzheimer. Totodată, se spune că persoanele care obișnuiesc să consume aproximativ 6 cești de cafea pe zi, prezintă un risc mai mic cu până la 22% de a face diabet zaharat. Însă acest lucru se aplică și pentru persoanele care obișnuiesc să consume o singură ceașcă de cafea pe zi. Dacă veți consuma cafea normală, riscul apariției de

diabet zaharat scade cu până la 9%, iar dacă veți consuma cafea decofeinizată, riscul va scădea cu până la 6%.

cafea beneficii contraindicatii

Citeste si: Detoxifierea cu semințele de IN. "Sunt extrem de bune pentru sănătate, aşa că este indicat să le introduceţi în dieta zilnică."

 

Este interzisă celor cu hipertensiune

Din cauza faptului că poate crește temporar tensiunea arterială, cafeaua nu este indicată, ba chiar este interzisă pentru persoanele care suferă de hipertensiune. Aceste persoane ar trebui să limiteze consumul de cafea, dacă obișnuiesc să consume, dar dacă nu consumă se recomandă să renunțe la ea de tot. În caz contrar, se pot agrava simptomele, prin urmare tensiunea arterială poate crește.

cu ce inlocuiesc cafeaua

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Cură de detoxifiere de 10 zile cu sucuri verzi. Scăpați de toxine și apelați la această cură de detoxifiere

 

Care este cea mai sănătoasă cafea

După nenumărate studii, s-a ajuns la concluzia că cea mai sigură și sănătoasă metodă este reprezentată de cafeaua la filtru. Datorită acestui tip de cafea, se îndepărtează substanțele care cresc nivelul de colesterol din sânge.

Rețeta de bază pentru a pregăti cea mai sănătoasă cafea constă în adăugarea de 60 de grame de cafea (7-8 linguri cu vârf), la un litru de apă. Tot ce trebuie să faceți este să turnați în compartimentul filtrului, trei cești de apă, iar în sacul de cafea, adăugați o linguriță de zahăr, două lingurițe de cafea, apoi iar o linguriță de zahăr și două de cafea, iar pentru ultima oară încă o linguriță de zahăr și alte două de cafea. Deasupra acesteia mai adăugați încă o linguriță de zahăr. După ce filtrul a terminat de preparat cafeaua și vi se pare că nu este îndeajuns de mult zahăr, puteți să mai adăugați în ceașcă, după gust.

cafea la filtru

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace DOVLEACUL

 

Câtă cofeină ai voie să consumi într-o zi

Cercetătorii susțin faptul că sănătatea cardiovasculară nu este afectată dacă păstrăm consumul de cafea, cu până la 300 de mg pe zi. Ținând cont că o ceașcă expresso conține aproximativ 90 mg de cofeină, dacă alegem să consumăm cofeină în doze mai mari de 300 mg, acest lucru înseamnă că ar însemna mai mult de trei căni de expresso pe zi. Lucru ce poate provoca anumite efecte negative.

care este cea mai sanatoasa cafea

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Citeste si: Metode care te ajută să slăbești fără să ții o dietă strictă

 

Atenție la sursele de cofeină ascunsă!

Medicamente  – anumite medicamente pot conține cofeină cu până la 130 mg. Ceea ce înseamnă că deține cu puțin mai mult decât o ceașcă de cafea sau patru cutii de suc acidulat.

Ciocolata  – dacă veți consuma o cană întreagă de chipsuri de ciocolată, veți primi o doză de cofeină echivalată cu cea a unei căni de cafea. Acest lucru înseamnă aproximativ 104 mg.

Ceai  – Ceaiul negru poate avea o sursă semnificativă de cofeină, între 14 și 60 de mg. Iar ceaiul verde poate să conțină între 24 mg și 40 mg.

Cafea decofeinizată  – cu toate că acest tip de cafea este consumată de persoanele care nu au voie cafea în mod normal, trebuie reținut faptul că procesul de decafinare tot mai lasă în compoziția sa, o cantitate mică de cofeină. Conform unui studiu, s-a descoperit că în restaurante și cafenele, cafeaua decofeinizată poate conține cu până la 14 mg cofeină.

boabe cafea

Citeste si: CITEȘTE: Ce poți să mănânci când te doare stomacul



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

La ce temperatură se coace DOVLEACUL. Care este secretul pentru cel mai gustos dovleac

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies