Ce să mănânci dimineața ca să arzi grăsimile până seara. 4 idei de mic dejun sănătos

 mic dejun sanatos
Mic dejun sănătos

Alimentația este extrem de importantă pentru sănătate și de aceea este important să avem grijă la ce alimente consumăm dar și sub ce formă. O dietă echilibrată conține atât fructe și legume, cât și fibre sănătoase și surse de proteină sigură. Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă din zi, deoarece ne influențează energia de pe tot parcursul zilei.

Descoperă în rândurile ce să mănânci dimineața pentru a arde grăsimile până seara, dar și câteva idei de mic dejun sănătos, de care cu siguranță te vei îndrăgosti!

Ce să mănânci dimineața ca să arzi grăsimile până seara

Citește și: 10 alimente anti-îmbătrânire care îți fac pielea să arate strălucitoare

5 idei de mic dejun sanatos
Idei pentru micul dejun[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cele mai bune 3 diete pentru femeile de peste 50 de ani. Iată cum să slăbești sănătos

Micul dejun este o masă foarte importantă, pe care mulți o neglijează din lipsă de timp. Cu toate că multe persoane obișnuiesc să mănânce de dimineața ceva rapid, precum un covrig, niște biscuiți sau o banană, este esențial să ne obișnuim să preparăm un mic dejun bogat în nutrienți, ce na va oferi sațietate și energie o bună perioadă de timp. 

4 idei de mic dejun care ard grăsimea

De asemenea, dacă vei mânca un mic dejun sănătos, vei mai mânca prânzul și vei putea să elimini cina, în cazul în care îți dorești să scapi de kilogramele în plus. Pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă, este esențial să diversifici felurile de mâncare, pentru a te bucura de beneficiile fiecărui aliment. Așadar, poți crea un plan alimentar, stabilind în ce zi mănânci dimineața un mic dejun bazat pe fibre, altul pe proteine sau altul pe fructe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Terciul de ovăz cu fructe

ce sa mananci la micul dejun
Ce să mănânci la micul dejun[Sursa foto: Freepik]

Acest preparat este unul dintre cele mai consumate tipuri de mic dejun. Un astfel de bol îți poate oferi energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. Ovăzul este bogat în fibre, de care organismul tău are nevoie pentru buna funcționare a sistemului digestiv.

Îl poți prepara cu lapte din sursă animală, dar și vegetală, precum cel de cocos, migdale sau ovăz. Adaugă fructele tale preferate, dar nu uita să te asiguri că vei avea și fructe de pădure, bogate în multe vitamine sănătoase. Pentru și mai mult gust, adaugă o linguriță de miere sau de unt de arahide.

Toast cu avocado

idei mic dejun sanatos
Idei mic dejun sănătos[Sursa foto: Freepik]

Avocado este un fruct minune, ce are o mulțime de beneficii pentru corp.

O altă idee de mic dejun sănătos este toast-ul cu avocado. Tot ce trebuie să faci este să prăjești două felii de pâine integrală sau din maia, peste care să adaugi avocado pasat, asezonat cu sare, piper și puțină lămâie. Deoarece ai nevoie și de legume, adaugă lângă toast o roșie sau câteva felii de castravete.

Ouă poșate și somon afumat

mic dejun sanatos pentru slabit
Mic dejun sănătos pentru slăbit[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cu siguranță corpul tău are nevoie și de proteine la micul dejun, pentru a avea energie întreaga zi. Ouăle sunt asociate cu această masă, însă este important și modul de preparare. Evită ouăle prăjite sau omleta gătită cu prea mult ulei. O altă variantă pentru ca oul să fie sănătos este prepararea lui drept ou poșat. Pe o felie de pâine de secară prăjită, adaugă o cremă tartinabilă, o fâșie de somon afumat și oul poșat.

Lângă acest preparat gustos, poți adăuga o salată din mixuri de verdețuri, precum: salată verde, baby spanac și rucola.

Aperitiv sănătos

ce sa mananc dimineata
Ce să mănânc dimineața[Sursa foto: Freepik]

O altă variantă de mic dejun sănătos, care te va ajuta să arzi grăsimile este aperitivul sănătos, ce include alimente neprocesate, bogate în vitamine și minerale. Iată un exemplu de astfel de aperitiv: lipie integrală cu hummus, sticks-uri de morcovi, câteva măsline, roșii cherry, 2-3 biluțe de mozzarela. În funcție de preferințe, poți opta pentru alte legume, însă trebuie să fii atent la cantitate, fiindcă scopul tău este să arzi grăsimile, nu să acumulezi kilograme în plus.

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Magia avocado-ului. Beneficiile nebănuite asupra sănătății atunci când mănânci un avocado in fiecare zi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies