Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier

Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier
Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier

West Highland White Terrierul , se mai numește și Westie terrierul alb vest scoțian și este membru al grupului de terrieri și este și azi folosit pe post de câine de companie, este un animal de companie foarte special și mulți și-ar dori să îl aibă prin preajmă.

Durata de viață a unui Westie este de 13-14 ani iar numărul de pui poate fii de trei sau chiar 4 cățeluși.

Citește și: Care sunt obligațiile ce trebuie respectate de proprietarii de câini și pisici

Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier
Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum îngrijim câinii cu blană lungă. “Dacă s-a ajuns la un grad de încâlcire destul de avansat, singura soluție este tunsoarea.”

Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier

West Highland White Terrier au fost crescuți pentru vânătoarea de vidre, vulpi și animale dăunătoare. Această rasă își împarte strămoșii cu Scottish, Cairn și Dandie Dinmont terrierii.

Câinii din această rasă au o blană frumoasă, nasul este în formă de buton și urechile mici ridicate dau acestei rase o imagine foarte frumoasă și drăgălașă.

În cadrul unei emisiuni TV, un specialist în această rasă, a discutat despre câinii aceștia și a spus că au un atașament foarte mare față de stăpân și consideră că este cea mai minunată rasă. Acești câini nu lasă păr, dar au nevoie de toaletaj specific, și anume smulgerea părului. Pentru a fi tunși trebuie să meargă la un salon special, dar acest proces poate fi făcut și acasă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Am adus trei exemplare de la canisa noastră, caracteristic acestei rase, părerea mea este atașamentul și devotamentul pe care îl dezvoltă față de stăpân. Ei sunt născuți la noi în curte, ca să zic așa, sunt minunați, este cea mai minunată rasă. Ei nu lasă păr, fiind terrieri au părul sârmos, au doua rânduri de păr, ce vedem și ce nu vedem.

Într-adevăr, ei au nevoie de un toaletaj specific, și anume smulgerea părului. Ca să îl tundeți, trebuie să mergeți la un specialist sau acasă. Dacă vreți să îi aveți cu părul așa aspru, pentru că ei au un păr foarte aspru, trebuie la maxim 6-8 săptămâni să îl smulgi sau să mergeți la salon. Mai există un alt aspect, toți puii noștri, începând cu vârsta de 4 săptămâni încep să fie smulși”,
a
spus specialistul.

Citește și: Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce trebuie să știi daca vrei să adopți un animal de companie

Ce a mai spus specialistul  despre rasa de câini West Highland White Terrier 

Specialistul a mai menționat că acești câini sunt foarte ușor de dresat, iar la vârsta de două luni stăpânul deja se poate înțelege cu ei, deoarece vor pricepe ceea își va dori să transmită.

Această rasă este îndrăgită de mulți oameni, deoarece sunt câini protectori care își apară teritoriul. Această rasă a luat naștere, în momentul în care un colonel și-a împușcat la vânătoare un câine de altă culoare și pentru acest lucru a început să dezvolte și să creeze un câine pe care să nu îl mai confunde cu vulpile.

„Sunt foarte ușor de dresat, și cu cât începeți mai devreme, cu atât este mai bine.

La două luni deja vă puteți înțelege cu ei, deoarece vor pricepe ceea ce vă doriți să le transmiteți. Recomand rasa aceasta, pe care noi o îndrăgim enorm de mult. Ei sunt protectori, își apără teritoriul. Se spune că a fost un colonel, iar la un moment dat și-a împușcat la vânătoare un câine de altă culoare și pentru chestia asta a spus că se apucă să dezvolte și să facă un câine să nu îl mai confunde cu vulpile și așa a luat naștere această rasă”, a mai spus el.

Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier[Sursa foto: pexels]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Este foarte important să știm că orice câine are o limită a toleranței, deoarece dacă acesta va fi agresat, oricât de cuminte este, va răspunde, pentru că este un lucru natural și pentru că nu sunt păpuși.

„Orice câine are o limită a toleranței. Mie mi se pare normal, în momentul în care agresezi un câine, dau un exemplu, el la un moment dat să răspundă, e natural, sunt câini, nu sunt păpuși”, a mai adăugat specialistul.

Acești câini sunt foarte jucăuși, iar multe persoane se bucură de compania lor, deoarece sunt foarte plăcuți și se atașează foarte repede de stăpân.

Citește și: Care sunt cei mai periculoși șerpi

Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier[Sursa foto: pexels]

Citește și: De ce este bine să dormi cu părul împletit



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Pisica Norvegiană de Pădure. Origini, caracteristici și îngrijire adecvată pentru această rasă unică

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies