Cum scapi de sughiț. Care sunt trucurile cele mai rapide pentru a scăpa de sughiț

ce sa faci atunci cand sughiti
Cum scapi de sughiț. Care sunt trucurile cele mai rapide pentru a scăpa de sughiț

Chiar în momentele în care ne dorim mai puțin, își face apariția sughițul. Însă știați care sunt trucurile rapide prin care puteți scăpa de acesta?

Aflați din rândurile următoare care sunt motivele pentru care apare sughițul, dar și doar câteva dintre trucurile pe care le puteți urma, pentru a scăpa cât mai repede de sughițul care poate deveni în anumite momente, chiar deranjant. În plus, descoperiți și cum puteți preveni apariția acestuia.

 

De ce ne apucă sughițul

Mâncăm prea repede

Motivul principal pentru că ne apucă sughițul, ține de modul în care mâncăm. Fie că mâncăm prea repede, prea multe alimente, prea condimentate, calde sau reci, toate acestea pot provoca sughițul. Iar pentru a preveni acest sughiț, se recomandă să mâncăm mai încet și să evităm excesele.

Avem obiceiuri nu tocmai bune

Aceste obiceiuri „nu tocmai bune” fac referire la consumul de alcool și la fumat.

În afara faptului că ne afectează și sănătatea în general, pot provoca în egală măsură și sughițul. Prin urmare, se recomandă să le evităm sau să le reducem.

de ce ne apuca sughitul

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui sare în colțurile casei. Trucul uimitor dezvăluit de numerologul Mihai Voropchievici

Starea emoțională

O altă cauză a faptului că începem brusc să sughițăm, ține de stresul intens la care suntem supuși sau la o stare în care ritmul cardiac este mai accelerat. Acești doi factori duc la declanșarea unei crize de sughiț, din cauza adrenalinei pe care o simțim. Prin urmare, se recomandă să evităm aceste stări de stres în exces.

Refluxul gastric

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De asemenea, sughițul poate să fie legat și de o patologie foarte frecvent întâlnită, și anume refluxul gastro-esofagian. S-ar putea să se formeze un cerc vicios din cauza faptului că sughițul accelerează simptomele de reflux, iar refluxul la rândul său, declanșează sughițul.

remedii naturale pentru a scapa de sughit

Citeste si: Ceai de teci de fasole. Beneficii și contraindicații

 

Care sunt trucurile cele mai rapide pentru a scăpa de sughiț

  O lingură de zahăr

Aceasta reprezintă una dintre cele mai delicioase modalități de a scăpa de sughiț. Astfel, veți reuși să stimulați nervul vag, acesta fiind cel care pornește de la creier și ajunge până la abdomen.

Prin urmare, zahărul granulat este cel care poate păcăli acest nerv pentru a se concentra mai mult pe zona gâtului.

Un pahar mare cu apă

Acesta face parte din categoria clasicelor trucuri de a scăpa de sughiț, care funcționează de fiecare dată. Tot ce trebuie să faceți este să vă țineți respirația în timp ce consumați un pahar cu apă, datorită faptului că diafragma are șanse destul de mari să se calmeze, iar respirația să își revină la normal.

Controlați-vă respirația

Această modalitate de a scăpa de sughiț ține doar de controlarea respirației. Este o modalitate foarte ușor de urmat, iar pentru a reuși să scăpați cât mai repede de sughiț, tot ce trebuie să faceți este să inspirați lent și profund pe nas, astfel, plămânii se vor goli. În momentul în care plămânii sunt plini, veți bloca respirația timp de 5 secunde, iar după veți respira pe gură, cât mai lent cu putință.

cum putem preveni sughitul

Citeste si: Sfaturi pentru MACHIAJ. Cum să te machiezi respecatand toți pașii

Jocuri de concentrare

De cele mai multe ori, o altă modalitate eficientă de a scăpa de sughiț, ține doar de concentrare. În momentul în care nu ne vom mai gândi la sughiț, acesta va avea tendința de a nu mai exista. Încercați să vă concentrați pe un joc care necesită concentrare, precum cele de mikado, enigme, rebusuri sau probleme de matematică. Prin intermediul acestora, vă veți concentra mai mult pe jocul ales, iar respirația se va calma.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Puneți-vă degetele în urechi

Există chiar doctori care recomandă această modalitate pentru a scăpa de sughiț. Tot ce trebuie să faceți este să vă apăsați urechile cu două degete, într-un mod blând și nu foarte puternic. Acest exercițiu va declanșa ramificațiile nervului vag, care vor ajunge până la sistemul auditiv și va stimula oprirea sughițului.

O felie de lămâie

Lămâia este utilizată pentru a scăpa de sughiț, datorită acidității care obișnuiește să șocheze sistemul digestiv, astfel scăpând chiar cu ușurință de sughiț. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați o felie de lămâie și să începeți să mușcați din ea. Felia de lămâie se va păstra timp de câteva secunde, pentru ca sughițul să dispară complet.

care sunt trucurile cele mai rapide pentru a scapa de sughit

Citeste si: Hidratarea tenului acneic. Ce soluții există și cum puteți ascunde imperfecțiunile pielii

 

Cum putem preveni sughițul

Bineînțeles că există nenumărate modalități prin intermediul cărora puteți să scăpați de sughiț. Însă cu toate acestea, nu ar fi mai bine dacă l-ați putea preveni?

Cel mai important aspect de care trebuie să țineți cont pentru ca sughițul să nu mai apară, ține de modificarea alimentației. Specialiștii recomandă evitarea consumului de bere și sucuri acidulate, în special a celor scoase direct din frigider.

Ceea ce duce la apariția sughițului ține de temperatura scăzută în combinație cu acidul din băuturi, care nu fac altceva decât să influențeze în mod negativ diafragma, ceea ce va duce la contracțiile specifice ale sughițului.

cum scapi de sughit

Citeste si: Ce trebuie să faci înainte de epilare definitivă



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să slăbești fără a te înfometa. Scapă de kilogramele în plus într-un mod sănătos

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies