Descoperind personalitatea fascinantă a pisicilor Maine Coon. O analiză detaliată a trăsăturilor lor unice

Descoperind personalitatea fascinantă a pisicilor Maine Coon. O analiză detaliată a trăsăturilor lor unice
Descoperind personalitatea fascinantă a pisicilor Maine Coon. O analiză detaliată a trăsăturilor lor unice

Maine Coon a ajuns să fie una dintre cele mai îndrăgite rase de pisici din întreaga lume. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre rasa de pisici Maine Coon!

Gina Vlad, crescătoare de pisici, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre rasa de pisici Maine Coon.

Totul despre rasa de pisici Maine Coon

Pisicile din rasa Maine Coon sunt animale extrem de prietenoase, inteligente și jucăușe. Rasa de pisici este cunoscută, spre deosebire de majoritatea celorlalte pisici, pentru faptul că le place apa. Pisicile Maine Coon au greutatea medie între 6 și 8 kg, însă femelele ar trebui să cântărească până în 5 kg.

Mai mult decât atât, această rasă de pisici poate ajunge la o lungime de până la 120cm și o înălțime de până la 40 cm. Felinele au urechi mari și foarte ascuțite, care au smocuri de păr la capete. Blana pisicilor Maine Coon este rezistentă la apă, și au un păr des, un strat de suprafață rezistent și o coadă extrem de stufoasă.

Citește și: De ce pisicilor le plac cutiile. „Pisicilor le pot plăcea cutiile sau coșurile pentru rufe datorită relaxării pe care le-o oferă”

Totul despre rasa de pisici Maine Coon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Totul despre Ziua internaţională a Pisicilor- 8 august

Felinele Maine Coon pot locui fără probleme într-un apartament, fiind, totodată, o companie plăcută pentru persoanele care muncesc mult. Cu toate astea, este bine de știut faptul că această rasă este foarte activă și plină de energie. Astfel că, dacă stăpânii acestora nu dispun de suficient timp pentru joacă, trebuie să se asigure că vor achiziționa ansambluri de cățărat și multe jucării.

Totodată, ele nu au nevoie de un ritual complex de îngrijire. Pisicile din rasa Maine Coon trebuie periate o dată pe săptămână, iar ele se pot spăla doar în caz de nevoie sau incidente.

“Periat o dată pe săptămână, nu i se face baie, se spală doar la nevoie sau la unele incidente”, a menționat crescătoarea de pisici.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Totul despre rasa de pisici Maine Coon[Sursa foto: Pexels.com]

Când vine vorba despre timpul pe care o pisică din rasa Maine Coon îl poate petrece singură acasă, aceasta nu poate fi lăsată mai mult de doua zile, în condițiile în care are asigurată mâncare și apă. De asemenea, mâncarea umedă și cărnița crudă poate fi consumată într-un mod controlat, fără să se exagereze.

“Dacă îi lăsăm bobițe, maxim 2 zile, in condițiile in care te asiguri că ai asigurat tot.

(…) Mâncarea umedă se dă controlat, noi milităm pentru cărnița crudă, dar să nu exageram” ,a  mai spus ea.

Citește și: Totul despre câinele Whippet. Despre rasă, nutriție și îngrijire

Totul despre rasa de pisici Maine Coon[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum îngrijești rasa de câini West Highland White Terrier

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce este un pedigree

Pedigree-ul este un document care reprezintă puritatea rasei, cuprinzând tot arborele genealogic pe mai multe generații. Fiecare pui de pisică pleacă la vârsta de trei luni dintr-o felisă deoarece abia atunci este momentul în care se termină planul de vaccinare și de deparazitare, fără de care puiul nu are voie să părăsească felisa. Mai mult decât atât, fiecare pisică dispune de un pașaport, cu rolul atât de pașaport, cât și de carnet de sănătate.

În ele vor fi trecute toate vaccinările, deparazitările și numărul de microcip care apare atât in pașaport, cât și în pedigree.

“Acest document certifică puritatea rasei, deci fără acest document nu exista rasă pură. Cuprinde arborele genealogic pe mai multe generații. Orice puiuț pleacă la vârsta de trei luni dintr-o felisă, pentru ca atunci se termina planul de vaccinare și de deparazitare, fără de care puiul nu are voie sa părăsească felisa. Există un pașaport care are rolul atât de pașaport, cât și de carnet de sănătate în care sunt trecute toate vaccinările, deparazitările, numărul de microcip care apare atât in pașaport, cât și în pedigree”, a încheiat ea.

Citește și: Ce trebuie să știi daca vrei să adopți un animal de companie

Totul despre rasa de pisici Maine Coon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Totul despre sterilizarea câinilor și pisicilor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies