Primăvara este cel mai potrivit moment din an pentru a vă recăpăta tonusul, buna dispoziţie şi forma fizică, eforturile pe care le presupune o cură de slăbire fiind minime, iar rezultatele maxime.
3. Fasolea verde este foarte săracă în calorii şi conţine mult betacaroten (provitamina A), acid folic, vitamina C, potasiu, magneziu, fier şi calciu. Aportul mare de fibre solubile şi insolubile (o porţie de 200 de grame de fasole verde acoperă 25% din necesarul zilnic de fibre) o face extrem de eficientă pentru stimularea tranzitului intestinal. Este leguma cel mai uşor de digerat şi datorită efectelor ei benefice poate fi folosită cu succes în cura de slăbire sau pentru detoxifiere.
Citeste si: Mihaela Bilic iti spune care este cel mai sanatos aliment: "Este cel mai echilibrat in materie de nutritie"
4. Sparanghelul, chiar dacă este un produs puţin utilizat în bucătăria românească, are reale proprietăţi diuretice şi laxative, iar asparagina, substanţa activă din structura lui, stimulează regenerarea celulelor din organism.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
5. Varza este un reputat agent antiinflamator, ameliorează simptomelor ulcerului şi gastritelor care recidivează frecvent primăvara. Previne retenţia de apă, combate constipaţia şi stimulează sistemul imunitar prin conţinutul bogat de antioxidanţi (vitamina C, betacaroten), fier, vitamine din grupul B şi fibre. Preparaţi-o cu suc de roşii, mărar, foarte puţin ulei, acrită cu corcoduşe (zarzăre) sau, şi mai bine, consumaţi-o crudă, în salată.
Citeste si: Dieta Mihaelei Bilic: cum sa slabesti sanatos
6. Căpşunile, datorită conţinutului crescut de minerale (fier, potasiu, fosfor, calciu) şi oligoelemente (zinc, iod, sulf), au proprietăţi tonice. Cel mai mare avantaj al căpşunilor este prezenţa unui zahăr particular – levuloza – caracterizat de o absorbţie foarte lentă, în consecinţă aceste fructe sunt desertul ideal în cura de slăbire sau la diabetici. Căpşunile conţin mai multă vitamina C decât portocalele, dar şi acid folic şi vitamina B2, iar aportul mare de fibre le recomandă pentru ameliorarea constipaţiei şi scăderea colesterolului sangvin.
Bioflavonoidele cu proprietăţi anticancerigene şi conţinutul foarte redus de calorii fac din căpşuni vedetele primăverii.Citeste si: Mihaela Bilic: Grasimile sunt esentiale in functionarea organismului