Ştiu. Ai o reţinere să îmbraci costumul de baie, să socializezi, să mănânci, să te dezbraci, să te bucuri de viaţă pe de-a-ntregul. Uneori eviţi chiar să ieşi din casă din cauza că eşţi balonată. Iar dacă eşti bărbat, porţi tricoul sau cămăşă peste pantaloni şi te scuzi că eşti gurmand. Vestea proastă este că neglijenţă ta te-a adus aici şi veştile bune sunt că nu e neapărat vină ta şi că problema se poate remedia. Balonarea poate fi prevenită, evitată sau combătută.
Aş putea încerca un răspuns pentru că şi eu mă confrunt de ani de zile cu balonarea şi oricine se baloneaza frecvent ştie că nu e uşor să o eviţi. Am conştientizat cam toate cauzele pe care le găseşti mai jos şi am încercat multe dintre remedii, dar cu toate acestea încă mă balonez uneori şi încă testez.
Mi-a rămas să merg la medic şi să verific dacă nu am vreo afecţiune a tubului digestiv, afară de intoleranţă la lactoză şi cea la gluten de care ştiu.
Altfel, am grijă la obiceiurile alimentare şi citesc etichetele a ceea ce cumpăr şi reuşesc de obicei să evit balonarea.
25 de cauze posibile ale balonării şi remediile lor
1. Alimentele care produc gaze
Există alimente pe care unii oameni le digera greu în funcţie de coloniile de bacterii din intestine, bacterii care ajută digestia şi pe care este normal să le avem acolo.
Aceste colonii de bacterii bune sunt specializate să ajute la digestia diferitelor grupe de substanţe din alimente care ajung acolo.Uneori, însă, grupe întregi de bacterii pot dispărea sau se pot reduce considerabil (de exemplu când luăm antibiotice), sau pot prolifera excesiv (în cazul unor boli sau dezechilibre acido-bazice). În ambele situaţii ele nu îşi mai îndeplinesc funcţiile optim, iar digestia este îngreunată şi ne balonam.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>