Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite

Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite
Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite

Ştiu. Ai o reţinere să îmbraci costumul de baie, să socializezi, să mănânci, să te dezbraci, să te bucuri de viaţă pe de-a-ntregul. Uneori eviţi chiar să ieşi din casă din cauza că eşţi balonată. Iar dacă eşti bărbat, porţi tricoul sau cămăşă peste pantaloni şi te scuzi că eşti gurmand. Vestea proastă este că neglijenţă ta te-a adus aici şi veştile bune sunt că nu e neapărat vină ta şi că problema se poate remedia. Balonarea poate fi prevenită, evitată sau combătută.

Aş putea încerca un răspuns pentru că şi eu mă confrunt de ani de zile cu balonarea şi oricine se baloneaza frecvent ştie că nu e uşor să o eviţi. Am conştientizat cam toate cauzele pe care le găseşti mai jos şi am încercat multe dintre remedii, dar cu toate acestea încă mă balonez uneori şi încă testez.

Mi-a rămas să merg la medic şi să verific dacă nu am vreo afecţiune a tubului digestiv, afară de intoleranţă la lactoză şi cea la gluten de care ştiu.

Adevărul este că dacă ai vreo două sensibilităţi alimentare că acestea, este foarte greu să eviţi balonarea pentru că lactatele şi glutenul se găsesc ascunse în foarte multe categorii de produse care nu ar trebui să le conţînă (de exemplu, lactate în mezeluri sau în bomboanele de fructe, gluten în sosuri, etc.).

Altfel, am grijă la obiceiurile alimentare şi citesc etichetele a ceea ce cumpăr şi reuşesc de obicei să evit balonarea.

Sper că la ţine să fie mai puţîn complicat şi să reuşeşţi cât mai repede să scapi de balonare.

25 de cauze posibile ale balonării şi remediile lor

1. Alimentele care produc gaze

Există alimente pe care unii oameni le digera greu în funcţie de coloniile de bacterii din intestine, bacterii care ajută digestia şi pe care este normal să le avem acolo.

Aceste colonii de bacterii bune sunt specializate să ajute la digestia diferitelor grupe de substanţe din alimente care ajung acolo.

Uneori, însă, grupe întregi de bacterii pot dispărea sau se pot reduce considerabil (de exemplu când luăm antibiotice), sau pot prolifera excesiv (în cazul unor boli sau dezechilibre acido-bazice). În ambele situaţii ele nu îşi mai îndeplinesc funcţiile optim, iar digestia este îngreunată şi ne balonam.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ai aceste simptome? Mare atenţie! E PANCREATITĂ acută

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies