Ştiu. Ai o reţinere să îmbraci costumul de baie, să socializezi, să mănânci, să te dezbraci, să te bucuri de viaţă pe de-a-ntregul. Uneori eviţi chiar să ieşi din casă din cauza că eşţi balonată. Iar dacă eşti bărbat, porţi tricoul sau cămăşă peste pantaloni şi te scuzi că eşti gurmand. Vestea proastă este că neglijenţă ta te-a adus aici şi veştile bune sunt că nu e neapărat vină ta şi că problema se poate remedia. Balonarea poate fi prevenită, evitată sau combătută.
Fructele uscate sunt bogate în fructoza pe care unii o digera greu. Alternativă: fructele proaspete.
Dintre grăsimile care provoacă inflamaţîi, grăsimile săturate şi cele omega-6 pot fi consumate dar cu moderaţie. Margarină este total nesănătoasă, însă. Omega-6 sunt grăsimi sănătoase, dar consumăm prea multe în general şi prea puţine grăsimi omega-3, iar dezechilibrul dintre cele două provoacă inflamaţii şi disconfort gastric. Soluţia este să reducem consumul acestor grăsimi omega-6 şi să creştem aportul de omega-3.
Alimentele procesate precum mezelurile, de exemplu, sunt pline de aditivi, mulţi dintre ei nocivi sau incerţi. Încearcă să mănânci alimente simple, să cumperi carnea macră şi s-o găteşţi, să eviţi semipraparatele.
Batoanele sau alte prăjiturele din comerţ pot fi pline de alergeni şi de aditivi (extracte proteice din soia sau din zer, lapte, ciocolată cu lapte, alţi alergeni, etc.).
Chiar dacă mâncăm sănătos, observăm că e posibil să ne balonam. Trebuie să mâncăm inteligent, atenţi la felul în care se simte corpul nostru, nu la ceea ce mănâncă alţîi că să slăbească şi să-şi menţînă greutatea.
Testează şi vezi care dintre aceste alimente te baloneaza, pentru că fiecare reacţionăm diferit la diverse alimente. Pentru a le detecta încearcă să le mănânci în combinaţîi foarte simple, în mâncăruri făcute din cât mai puţine ingrediente care ştii că îţi fac bine. Apoi redu acele alimente, dar dacă poţi nu le elimina complet din alimentaţie pentru că toate conţîn nutrienţi foarte benefici.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>