Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite

Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite
Eşti mereu balonată? Află TOTUL despre cauzele suferinţei tale şi remediile cele mai potrivite

Ştiu. Ai o reţinere să îmbraci costumul de baie, să socializezi, să mănânci, să te dezbraci, să te bucuri de viaţă pe de-a-ntregul. Uneori eviţi chiar să ieşi din casă din cauza că eşţi balonată. Iar dacă eşti bărbat, porţi tricoul sau cămăşă peste pantaloni şi te scuzi că eşti gurmand. Vestea proastă este că neglijenţă ta te-a adus aici şi veştile bune sunt că nu e neapărat vină ta şi că problema se poate remedia. Balonarea poate fi prevenită, evitată sau combătută.

Cum îţi dai seama dacă produsul are sau nu lactoză: în mod normal, dacă nu scrie pe eticheta că ar fi un produs fără lactoză, ar trebui că în tabelul nutrienţilor, la „Carbohidraţi” să scrie 0,0% sau <0,1% dacă produsul nu are lactoză (lactoză e un zahăr=carbohidrat şi dacă valoarea lor e zero, nu are cum să existe nici lactoză).

Problema este că mulţi producători din România au etichetele scrise „în norme”, fără că valorile nutrienţilor de pe etichete să fie reale, conforme cu nişte analize speciale ale compoziţiei, care ar trebui să se facă înainte de scoaterea

pe piaţă a produsului. Încearcă lactate cu carbohidraţi=0 şi observă dacă te balonezi sau nu; dacă da, înseamnă că eticheta minte (poţi fi sigur doar dacă nu ai consumat şi alte alimente la care eşţi sensibil); alege dată viitoare altă firma de lactate, preferabil din cele mari de la noi, sau unele din alte ţări, importate.

În România nu avem nici produse fără lactoză încă şi nici precizarea pe etichete că produsul conţine lactoză (mai ales la alimente în care nu ar trebui să existe, cum sunt mezelurile, unele sosuri, etc.).

Acesta este semnul că nu există preocupare şi cerere din partea consumatorilor în acest sens. Cum am mai spus, românii nu sunt obişnuiţi să fie atenţi la felul în care se simt după ce mănâncă orice şi nici să facă presiuni asupra legislaţiei sau să elimine din dietă ce nu le face bine.

Să bei pastile cu lactaza la mesele ce conţin lactate – lactaza este enzima care digera lactoză şi pe care de multe ori organismul adult nu o mai secretă (copiii nu au intoleranţă la lactoză).

Problema este că la noi în ţară nu se găsesc nici acestea – cel puţîn eu nu am găsit până acum.

Eu îmi cumpăr aşa ceva din Germania. Am întrebat la noi în farmacii şi nu există; nici măcar acele complexe cu enzime digestive nu le conţin (pastilele pentru digestie uşoară). Pentru mine este cumplit, pentru că îmi plac lactatele foarte mult, la fel şi dulciurile.

Când mi-am dat seama că am intoleranţă la lactoză, am citit câte ceva şi am descoperit că de fapt majoritatea adulţilor au această intoleranţă (doar că unii nu ştiu), iar asta e normal; anormal este că adultul să mai secrete enzima lactaza şi să poată digera lactatele.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ai aceste simptome? Mare atenţie! E PANCREATITĂ acută

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies